3 Yaş İçin Çizgi Film Tavsiyeleri

Cahil Uzman yazdı. 5 Ocak 2021 2.936 okunma

3 yaşındaki çocuklarınız için çizgi film arayışındaysanız bu listeye göz atabilirsiniz. Onlar için hem birbirinden güzel, eğlenceli hem de eğitici tarzda olan 3 yaş için çizgi film tavsiyeleri sizlerle;

1. Llama Llama

Yıl: 2018 – 2019

Tür: Çocuk Animasyonu

Sevilen çocuk kitabı karakteri Lama Lama’nın çizgi filminde, Lama Lama annesi, büyük annesi ve büyük babası ile yaşadıkları gündelik sorunlardan nasıl baş ettiklerini anlatıyordur.

2. Beat Bugs

Yıl: 2016 – 2018

Tür: Macera

Beat Bugs, Amerikan tarzı bir arka bahçesinde yaşayan beş büyüleyici ve komik çocuk böceklerin yaşamları ve maceraları etrafında dönen bir animasyon serisidir. Bu böcekler Beatles şarkıları söyleyerek eğleniyor.

3. Charlie ve Lola

Yıl: 2005 – 2008

Tür: Komedi, Arkadaşlık, Öğretici

Yardımsever Charlie ve Lola birbirleriyle iyi geçinirken çevreleriyle de oldukça uyumlu olan iki kardeşin birbirleriyle yaptıkları diyalogları anlatıyor.

4. VeggieTales Evde

Yıl: 2014 – 2016

Tür: Komedi

Baş kahramanların sebze olduğu bu çizgi filmi çocuklarınız ilgiyle izleyecektir. 3 yaş için en iyi çizgi filmler arasında yer almaktadır.

5. Winnie the Pooh

Yıl:1970’ler

Tür: Macera

İngiliz yazar A. A. Milne’nin kitabından çizgi filme dönüştürülen Winnie the Pooh ve arkadaşlarının maceraları 100 Hektar Ormanı’nda geçiyor. Kaplan Tigger ve Ayı Winnie ile diğer dostlarının eğlence dolu dünyası oldukça ilgi çekicidir.

6. Maşa ile Koca Ayı

Yıl: 2008 – devam ediyor

Tür: Macera, Komedi

Bir ayı ile küçük bir kız arkadaş olursa karşınıza inanılmaz komik ve eğlenceli bir çizgi film ortaya çıkar. Kuralcı, titiz Koca Ayı ve yaramaz, şirin Maşa’nın komik ve tatlı hayatı çocuklarınız için oldukça uygun.

7. Paw Patrol

Yıl: 2013 – devam ediyor

Tür: Macera

Kanada yapımı bu çizgi filmin konusu Kendilerine "Pençe Devriyesi" adını veren arama ve kurtarma köpeklerinden oluşan bir ekibin hikâyesi anlatılmaktadır. Her köpeğin itfaiyeci, polis, pilot olmak gibi özel yetenekler vardır ve acil durumlara karşı birlikte mücadele ederler.

8. Macera Zamanı

Yıl: 2010 – 2018

Tür: Komedi, Macera, Bilim Kurgu

Adventure Time, maceracı bir çocuk olan İnsan Finn ve onun hem en iyi dostu hem de üvey kardeşi olan köpek Jake’in maceraları anlatılıyor. Köpek Jake, istediği gibi boyunu ve şeklini değiştirme gibi sihirli güçlere sahiptir.

9. Miles Yarının Ötesinde

Yıl: 2015 – 2018

Tür: Bilimkurgu

2501 yılında Stellosphere adlı bir uzay gemisinde yaşayan ve Tomorrowland Transit Authority (TTA) için çalışan Callisto ailesinin maceraları anlatılıyor.

10. Arkadaşım Tigger & Pooh

Yıl: 2007 – 2010

Tür: Komedi

Darby adında hayal gücü yüksek 6 yaşındaki kızıl saçlı bir kız ve köpeği Buster’ın Tigger ve Pooh ile arkadaşlıkları anlatılıyor. Arıca bu seride Christopher Robin üniversiteye gidiyordur. Darby aynı zamanda Super Sleuths'un lideridir. Bu çizgi film sadece 3 değil 2 ila 8 yaş arası içinde uygundur. En iyi çizgi filmler arasında yer almıştır.

11. Peppa Pig

Yıl: 2004 – devam ediyor

Tür: Komedi, Öğretici

Peppa Pig, anne, baba ve iki çocuk domuzdan oluşan ailenin kız çocuğu Peppa’nın etrafında döner. Sürekli çikolatalı kek yemek isteyen erkek kardeşi George ile birlikte çevrelerindeki birçok şeyi keşfederlerken, her çocuğun yaşadıkları birçok sorunu, oyunları, ilişkileri ve tecrübeleri onlar da deneyimliyorlar.

12. Mickey Farenin Kulüp Evi

Yıl: 2006

Tür: Eğitici

Mutlu ve iyimser Mickey Fare ve arkadaşlarının birlikte yaşadığı Kulüp Evi maceralarının anlatıldığı bu çizgi film eğlendirirken çocuklarınıza sayı sayma, harf ve şekil tanıma, problem çözme, analitik düşünme, sorgulama ve bakış açısı gibi konuların yanı sıra arkadaşlık, sevgi, anlayış, paylaşma gibi kavramlarda öğretilerek güzel davranışlar kazanması sağlanır.

13. Elmo’nun Dünyası

Yıl:1998 – 2009, 2017 – devam ediyor

Tür: Kukla Tiyatrosu, Eğitici

Sevimli kukla canavar Elmo, dünyayı keşfediyor ve seyredenlere birçok bilgi veriyor. Hem eğlenmek hem de öğrenmek için çok iyi bir seçim olabilir.

14. Kaşif Dora

Yıl: 2000 – 2019

Tür: Macera

Baş kahraman Dora, arkadaşı Boots ile insanlara yardım etmek için macera dolu ama oldukça da eğlenceli bir yolculuğa çıkar.

Ayrıca İngilizce çizgi film tavsiyeleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.

15. Harika Kanatlar

Yıl: 2014 – devam ediyor

Tür: Macera, Öğretici,

Kargoları farklı ülkelere taşıyan uçakların hikayeleri çocuklar için ilgi çekici. Çocuklarınız bu maceraları izlerken aynı zaman da farklı ülkelere tanıyabilir, o ülkelerin kültürleri hakkında önemli bilgiler de edinebilir.

16. Pingu

Yıl: 1990 – 2006

Tür: Komedi, Kil Animasyonu

Pingu, Güney Kutbu’nda buz ve karın içinde yaşar. Bu büyüleyici küçük penguen, ailesi ve çok da korkutucu olmayan Canavar’dan ufak yardımlar alarak arkadaşları Pingo ve fok balığı Robby ile sürekli macera yaşar.

17. Küçük Penguen Pororo

Yıl: 2003 – 2017

Tür: Macera

Küçük Penguen Pororo’nun hayal gücüyle çıktığı maceralı yolcukları anlatıyor. 3 yaş için çizgi film önerilerinde yer olan Poporo hikayesi çocuklarınızın oldukça hoşuna gidecek.

18. Gigantosaurus

Yıl: 2019 – devam ediyor

Tür: Macera, Eğitici

Tarih öncesi çağlarda geçen çizgi filmin konusu diğer çizgi filmler gibi oldukça ilgi çekici. Çizgi filmin içinde geçen dönemde yaşayan dört arkadaş, kocaman ve vahşi bir yaratıkla ilgili gizemi çözmeye çalışarak birçok yeni bilgiler öğrenirler. Çocuklarınız bu çizgi filmle tarih sevgisini erkenden aşılayabilir ve dinozorlar ile tanıştırabilirsiniz.

19. Pisi Kedi

Yıl: 2011 – 2015

Tür: Animasyon, macera

Pisi Kedi ve Zuzu’nun maceralarını konu alan çizgi film, bazen dostluk bazen paylaşma bazen de hayal dünyanı geliştiren animasyonları ile çocuklarınızın ilgisini çekmesini sağlar. Onlar için eğlenceli ve ilginç vakit geçirmesini sağlarken diğer yandan güzel davranışlar kazanmasını destekleyebilir.

20. Wotwotlar

Yıl: 2005 – 2007

Tür: Komedi, Animasyon

Kuklaya benzeyen uzaylı Wotwotlar, uzay gemilerine binip dünyayı keşfetmeye başlar.

21. Kaplan Daniel'in Dünyası

Yıl: 2012 – devam ediyor

Tür: Müzikal, Komedi

Daniel sürekli yeni arkadaşlar edinip, her seferinde dünya hakkında bilmediği şeyleri öğrenen minik ve çok tatlı bir kaplandır.