Banyolarınız İçin Kullanabileceğiniz Canlı Bitki Çeşitleri
Fikir Mühendisi yazdı. 12 Aralık 2020 7.445 okunma
Banyolarınıza doğal bir şıklık katmak istiyorsanız kesinlikle doğal bitkileri tercih edebilirsiniz. Banyolar nemli bir havaya sahip olduğu için her bitki için uygun bir ortam değildir. Ayrıca genellikle banyolar güneş ışığı almadığı için hem nemli havayı seven hem de güneş ışığı aramayan bitkileri tercih etmelisiniz. Bu iki özelliği taşıyan banyolar için canlı bitki çeşitleri;
Çin Herdemyeşili
En popüler ev bitkilerinden biri olan Çin Herdemyeşili nemi çok sever ve ışıksızlığa dayanabilen bir bitkidir. Banyonuz için oldukça uygundur.
Barış Çiçeği
Yarı gölge ortamlara kolaylıkla ayak uydurabilen yapısı sayesinde banyolarınızda tercih edebileceğiniz bir başka canlı çeşidi. Bazı cinsleri beyaz çiçek açar.
Aloe Vera
Bol yaprakları ve uzun ömürlü oluşuyla evlerin vazgeçilmez bitkisi banyolar için oldukça idealdir. Yapraklarından küçük parça alarak içerisinden akan jel sivilcelere, yanıklara, kesiklere, tahrişlere, böcek ısırıklarına ve pek çok cilt problemine iyi gelen tıbbi bir bitkidir.
Açelya
Banyolarınızda rengarenk canlı bir çiçek kullanmak istiyorsanız açelyayı tavsiye ederiz. Banyolarınızı havalı gösterir ve güzel kokusuyla banyolarınızı mis gibi kokutur. Banyolar için uygun olan bu çiçeğin arada güneş ışığına ihtiyacı olabilmektedir.
Zamia Bitkisi
Gölge yerlere Zamia Bitkisi de kolaylıkla adapte olabildiği için banyolarınızda tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Bu bitki ayrıca sonsuz bitki ve sevgiyi simgelediği için evinize bu hisleri yayacağına inanılır.
Guzmanya
Ananasgillerden olan Guzmanya’da güneş almayan yerlere adapte olabilmektedir. Nemi çok sevdiğinden banyolarınız için hoş bir seçenek olacaktır.
Dua Çiçeği
Yarı gölge ortamları seven Dua Çiçeğinin kökeni Brezilya’dır. Hoş yaprakları ile banyolarınız çok güzel olur. Sadece kış aylarında aydınlık istediği için o dönemde banyolarınızda zorlanabilir.
Draçena
Draçena aslında aydınlık ortamları sevse de yarı aydınlık alanlara da alışabilmektedir. Nemi çok sevdiğinden banyolar için oldukça ideal bir doğal bitkidir. Banyolar için canlı bitki çeşitleri seçeneklerinde oldukça popülerdir.
Siklamen
En çok gölge alanları seven Siklamenler sonbahar kış aylarında çiçeklenir. Suyu çok sever ancak sularken yapraklarına su değmemesine dikkat etmelisiniz. Pembe mor tonlarında rengiyle banyolarınıza canlılık katar.
Eşmeya Bitkisi
Bir başka ananasgillerden olan Eşmeya aslen Güney Afrika’nın tropik yağmur ormanlarındandır. Yaz aylarında yarı gölge ortamları seven bu havalı bir tarza sahip bitkiyi banyolarınızda tercih edebilirsiniz. Ancak kış aylarında aydınlık sevdiği için bu mevsimde bulunduğu yarı gölge ortamda zorlanabilir.
Afrika Menekşesi
Afrika menekşeleri de yarı gölge ya da hafif güneşli yerleri sever. Nemi de seven yapısıyla banyolarınız için tercih edebileceğiniz çiçeklerden biridir.
Paşa Kılıcı
Güneş alan, almayan, karanlık ya da yarı gölge her ortama kolaylıkla adapte olan Paşa Kılıcının bakımı da oldukça kolaydır. Geceleri de havaya oksijen kazandırır.
Kurdele Bitkisi
Işıksız ortamları çok seven Kurdele Bitkisi banyolarınız için tercih edebilirsiniz. Ancak dolaplara ya da başka çiçekler yaprakları temas etmemelidir. Tavandan sarkan saksılarda kullanırsanız hem herhangi bir şeye temas etmemiş olur hem de banyonuzu havalı gösterir.
Gardenya
Gardenyalar ev içinde tercih edilen popüler bitkilerdendir. Nemi oldukça çok sever. Bu yüzden banyolarınız için oldukça idealdir. Ancak ışığı da sevdiği için ışık alan banyolarınız varsa tercih edebilirsiniz.
Şans Bambusu
Banyoları oldukça güzel gösterecek bir başka bitki de Şans Bambularıdır. Direk güneş ışığı almayı sevmez, yarı gölgeli alanlar en sevdiği yerlerdir.
Dağ Palmiyesi
Işık alan ortamlarda gölgede kalan alanları çok seven Dağ Palmiyesi nemli ortamları da çok sevdiğinden banyolar için canlı bitki çeşitleri arasındadır.. Mükemmel bir şekilde bulunduğu ortamın havasını temizler ve tropik görünüşü ile ortama ferahlık katar.
Ayrıca evimizin diğer alanı mutfaklar için, mutfaklar için tercih edebileceğiniz 20 bitki önerisi bilgilerine bakabilirsiniz.