Dolgit Krem Ne İçin Kullanılır, Ne İşe Yarar? Faydaları, Kullanımı

Tugba yazdı. 10 Ekim 2022 512 okunma

Dolgit kremin kullanım amacı eklem hasarlarıdır. Dolgit krem, 50 gramlık tüpler şeklinde ambalajlanır. Böylece tedavi sırasında yeterli kreme ulaşmak ve uygulamayı gerçekleştirmek daha kolay hale gelir. Harici kullanım için üretilen ilacın, ağrının giderilmesinde ve iltihapların yok edilmesinde faydası vardır. Eklemlerinize zarar verdiğiniz bir durum söz konusu ise hekiminiz tarafından bu ilaç reçete edilebilir. Acil durumlarda siz de eczaneden bu kremi alabilirsiniz. Dolgit kremin kullanım amacına her zaman uygun hareket etmelisiniz. Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz. Böylece hatalı kullanımların yol açacağı sorunlara karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Dolgit Krem Ne İşe Yarar?

Dolgit kremin kullanım amacı esas olarak ağrıların giderilmesi ve eklem hasarlarına bağlı olarak ortaya çıkan iltihabın önlenmesidir. Detaylı olarak ise kremin kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Adele romatizmalarına bağlı ortaya çıkan ağrılar
  • Ağrıya yol açan eklem hastalıkları
  • İltihaba yol açan eklem rahatsızlıkları
  • Eklemlerin üzerinde bulunan yumuşak dokuların travmatik durumları
  • Omuz ve bel ağrıları
  • Spora ya da kazalara bağlı olarak gelişen burkulma ya da ezilme söz konusu olduğunda

Yukarıda sıralanan rahatsızlıklardan herhangi biri sizde varsa Dolgit kremi destekleyici olarak kullanabilirsiniz. Krem, kısa sürede ağrınızı keser ve iyileşme sürecinizi hızlandırır.

Dolgit Krem Nasıl Kullanılır?

Dolgit kremin kullanımına ilişkin gerekli bilgiler hekiminiz tarafından size iletilir. Hekiminiz bu konuda herhangi bir tavsiyede bulunmadıysa kremi günde 3-4 defa olacak şekilde sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz. Kremi yaklaşık 4-10 cm uzunluğunda bir alana uygulamalısınız. Genellikle 2-3 haftalık bir tedavi yeterli olur.

Kremi çok fazla bastırmadan hafifçe masaj yaparak cildinize uygulamalısınız. Sorunlu bölgede karn birikmesi ya da şişkinlik varsa kremi bandajla beraber kullanmanız daha olumlu sonuç verir. Bandaj uygulaması neticesinde krem deriye daha kuvvetli bir şekilde etki eder.

Dolgit Krem İçeriğinde Hangi Maddeler Vardır?

Dolgit krem içeriğinde etken madde olarak ibuprofen yer alır. Bunun yanı sıra kremin içerisinde birtakım yardımcı maddeler de bulunur. Trigliseridler, deiyonize su, gliserol monostearat, alüminyum stearat gibi farklı maddelerden meydana gelen ilaç istenilen etkiyi sağlayacak bütün bileşenlere sahiptir.

Dolgit Kremin Zararları Var mıdır?

Dolgit kremin zararları alerji durumunda söz konusu olabilir. Yani kremin içinde bulunan maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa ve bunu bilmeden ilacı kullanırsanız ciddi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Nefes almada güçlük, burun akıntısı, gözlerde yaşarma gibi belirtiler ortaya çıkarsa kremi kullanmayı bırakmalı ve acilen bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Bunun yanı sıra kaşıntı, kızarıklık ve şişkinlik gibi belirtiler de Dolgit kremin vücudunuzda yan etki yaptığının belirtisi olabilir. Bu belirtiler sadece kremi sürdüğünüz bölgede ortaya çıkarsa hekiminize danışarak kremi değiştirmesini isteyebilirsiniz.

Dolgit Kremin Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolgit kremin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler vardır. Özellikle çocuklar konusunda dikkatli olunmalıdır. Kremin içeriğinde bulunan maddeler 14 yaşından küçük çocukların kullanımına uygun değildir. Bu detaya dikkat ederek kremi kullanmalısınız. Ürünün yaşlılar tarafından kullanılmasına herhangi bir sınırlama getirilmemiştir. Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanımı için doktor tavsiyesine uyulmalıdır. İlaç içeriğinde bulunan ibuprofen, böbrek sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle hekim tavsiyesine uymak son derece önemlidir.

Uygulama sırasında kremi fazla sürdüğünüzü düşünürseniz su ile yıkayabilirsiniz. Bu konu hakkında hekiminize de danışabilirsiniz. Hamilelerde kullanım konusunda da hekim tavsiyesi önemlidir. Aynı zamanda emzirme döneminde kremin süte karışma ihtimali olduğu için hekime danışılmalıdır. Dolgit kremin kullanım amacının yanı sıra bu sınırlılıklara dikkat ederek ürünün faydasını kısa sürede görebilirsiniz.