En İyi Nemlendirici El Kremi Tavsiyeleri

Fikir Mühendisi yazdı. 13 Ocak 2021 462 okunma

Kışın etkisiyle ellerimiz sürekli kurumaya ve çatlamaya başladı. Böyle olunca dışarıdan sağlıksız görünen ellerimiz için sağlıklı ve etkili bir el kremi kullanmak gerekir. Hangi el kremlerini tercih etmeniz gerektiğiniz bilmiyorsanız ya da içerikleri hakkında bilgi sahibi değilseniz bu yazıda listelediğimiz ürünler hakkında yazdıklarımıza bir göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca kuru bir cilt tipiniz var ise, kuru ciltler için hazırladığımız bakım önerilerini incelemeniz de faydalı olacaktır..

1. Clinique - Deep Comfort El ve Tırnak Bakım Kremi

Uzmanların da her zaman tavsiye ettiği markalardan biri olan Clinique, ellerinizi gün boyunca nemli ve yumuşak tutan harika bir ürünü bizlere sunuyor. İçeriğindeki Sodyum Hiyalüronat ve Yağ Asitleri gibi zengin mineraller ve besinler ciltte nemi hapseder ve elleri yumuşacık yapar aynı zamanda dış etkilerden korur. Tırnak ve tırnak eti bakımını da yapar. Düzenli kullanımla tırnaklarınıza mükemmel bir ışıltı yansıtmasını destekler. 

2. Laura Mercier El Kremi Creme Pistashe

Yapışkan ve yağlı hissi bırakmayan lüks, kokulu bu el kremi ile cildiniz her zaman nemli kalır. Tercih edebileceğiniz zengin ve yoğun nemli fıstık, badem, fındık kokulu ürünleri de mevcuttur. Tüm gün boyunca cildinizin nemini korurken, kalıcı kokusuyla elleriniz misler gibi kokar. İçerisinde bulunan A, C ve E vitaminleri cildinizi beslerken shea butter (karite yağı) da nemlendirir. Ayrıca A ve E vitaminleri cildinizi korur ve yumuşatırken daha canlı ve parlak bir cilde kavuşursunuz.

3. Burts Bees Çok Kuru ve Çatlamış Eller için Kurtarıcı Bakım

İçerisinde botanik yağlar, bitkisel içerikler ve balmumu gibi maddeler bulunuyor. İçeriğindeki zeytinyağı hücre yenilenmesine destek sağlıyor. Bu ürün adından da anlaşıldığı gibi çok kuru ve çatlamış eller için geliştirilmiş bir bakım kremidir. Düzenli bir şekilde günlük kullanımla içeriğindeki balmumu, badem, biberiye ve ayçiçek yağı sayesinde elleriniz yumuşacık olur. İçerisinde Paraben, Ftalat veya Petrokimyasal gibi zararlı maddeler bulunmuyor.

4. Eyüp Sabri Tuncer Doğal Zeytinyağlı El Ve Vücut Losyonu

Eyüp Sabri Tuncer Doğal Zeytinyağlı El ve Vücut Losyonu paraben içermez. Doğaya saygılı özel formülü sayesinde her cilt tipi için kesinlikle uygundur. Ellerinize ve vücudunuza mükemmel bir bakım uygular ve cildiniz tarafından hızla emilir. Asla yağlı his bırakmaz. İçeriğinde Ecocert sertifikalı maddeler bulunur ve bu sayede bir nem mıknatısı vazifesi yapar. Doğal zeytinyağlı içeriğiyle cildinize bebek teni yumuşaklığı kazandırırken E Vitamini ile zenginleştirilen formülü hücrelerinizi korur, onarır ve güçlendirir. İçeriğindeki ekstra nemlendiricilerle güneş sonrası kuruyan ve yıpranan cildinize tazelik katarken teninizdeki bronzluğun uzun süre kalmasını sağlar, serinlik ve ferahlık hissi verir. Dermatolojik ve mikrobiyolojik olarak test edilmiştir. Kesinlikle vegan bir üründür ve hayvanlar üzerinden test edilmemiştir. İçeriğinde gluten de yoktur.

5. Vaseline

Vaseline Original Nemlendirici Jel, elleriniz ve cildiniz için mucizevi bir nemlendirici kremdir. %100 saf olması için 3 kat saflaştırılan bu nemlendirici jel, yalnızca kuru ciltler için değil, karma ciltler için nemlendirici özelliği taşımaktadır. Ayrıca kuruyan cildin onarılmasını sağlayarak oluşan çatlakları giderir.  Kuru ciltler için nemlendirici özelliği sayesinde, ince çizgilerin görünümünü azaltırken, cildinizi rüzgar yanığına ve çatlaklara karşı korur. Cildinizin gözeneklerini tıkamaz. Masaj yaparak rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Daha yumuşak bir cilt için haftada en az 2 defa uygulanması önerilir. Bu ürünü sadece ellerinizi ve cildinizi yumuşatmaz tırnaklarınızı da güçlendirir. İçerisindeki parfümün etkisi cildinizde uzun süre kalır. Daha kalıcı bir sonuç için bileklerinize ve boynunuza da sürebilirsiniz.

Vaseline’i bunlar dışında da kullanabilirsiniz. Spor yapmayı seviyor ya da çok fazla yazı yazan, ellerinizi kullanan birisiyseniz, el ve ayaklarınıza su toplamaması için uygulayabilirsiniz.Yüzlerinizi nemlendirmede ve makyaj çıkarmada da oldukça etkilidir. Bir pamuk yardımıyla makyajınızı çıkarabilir ve bu sayede yüz nemlendiricisi olarak da kullanabilirsiniz. Son olarak da Vaseline Nemlendirici Jel’i saç boyama işleminde boyanın cildinize daha az bulaşmasını sağlamak için kullanabilirsiniz. Bunun için kremi alnınızdan saç diplerine doğru uyguladıktan sonra boyama işlemine başlayın.

6. Kiehl's Ultimate Strength Hand Salve El Kremi

Kuruyan ve çatlayan eller için formüle edilmiş bu yoğun bakım kremi, tüm gün boyunca koruma sağlayan zengin bir formüle sahiptir. Bu formül, nem kaybına karşı koruma bariyeri oluşturarak, havadaki nemin cilde hapsedilmesine yardımcı olur. Bitkisel yağların karışımından ve zeytin meyvesi yağından elde edilen bu doğal formül cildi rahatlatır, yumuşatır ve nemlendirir. Uygularken temiz ellere yeterli miktarda uygulamanız yeterlidir. En iyi sonucu almak için ellerinizi her yıkadığınızda tekrar sürün. İçeriğinde bulunan Avokado yağı nemlendirici özelliğiyle bilinir. Susam yağı da susam tohumlarından elde edilen rafine bir nemlendirici yağdır.

7. Yves Rocher - Enfes Kış Elması El Kremi

İçeriğindeki organik karite yağı, elma suyu, tarçın yağı ve makedamya yağı sayesinde hoş bir kokuya sahip olan bu krem, markanın yılbaşı koleksiyonu için üretilmiştir. İçeriğinde mineral yağ ve paraben bulundurmayan bu krem, elleriniz tarafından yağlı bir his bırakmadan hızla emilir ve doğal bir nemlendirme sağlar. %92 doğal içeriğe sahip olan bu kremi, nohut tanesi kadar bir miktarı alarak, masaj yaparak ellerinize ve bileklerinize iyice yedirerek uygulayınız..

8. The Body Shop - Kenevir Koruyucu El Kremi

The Body Shop markasının çok satan kenevirli el kremi oldukça popüler. Bu ürün ellerinizi yumuşatarak, korunmalarına yardımcı olur ve çatlakları yok eder. Yeniden nem kazandırarak, esneklik sağlar. Kenevir tohumu yağı içeren bu krem çok kuru ciltler için dermatolojik olarak test edilmiştir. Kenevir tohumu yağı çatlayan ve kuruyan elleri mükemmel şekilde nemlendirir.

9. MISSHA Love Secret Hand Cream

Missha oldukça popüler ve her ürünü alanında çok başarılı bir Kore markası. Ve bu el kremi de oldukça etkili. İpeksi ve hafif dokusuyla ellerinizi her zaman nemlendirir. Kolayca ve hızlı bir şekilde emilerek elinizde yağlı bir his bırakmaz. Ellerinize yumuşaklık verir ve güzel koku kazandırır. Ellerinize canlandırıcı bakım yapar. İçeriğinde bulunan mera köpüğü tohumu yağı ve shea yağı ellerinizi nemlendirirken pamuk özüyle cildinize bakım yapar.

Bu ürünü yapışkan dokulu el kremlerini sevmiyorsanız, yağlı ve ağır dokulu el kremlerini sevmiyorsanız, nemlendirme dışında dizayn ve koku olarak da güzel ve hoş olmasını istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Yeşil üzüm, pamuk beyazı, kiraz çiçeği, saf sabun, taze elma, yeşil çay ve başka güzel kokularda bu ürünün çeşitleri bulunuyor.

10. Nuxe Rêve de Miel® El ve Tırnak Bakım Kremi

Bu el ve tırnak bakım kremi de oldukça beğenilen bir üründür. Ayrıca tüm cilt tipleri için de uygundur. Yüksek doğal içerikli aktif madde konsantrasyonu ile ellerinizi besler, rahatlatır, güçlendirir ve hatta yaşlanma izlerine karşı bakım sağlamaya yardımcı olur. İnce ve yağsız yapısı ile cilt tarafından hızlıca ve tamamen emilen bu krem soğuk hava ve çevresel etkilerin neden olduğu kuruluk ve yıpranmaya karşı etkili bir çözümdür. İhtiyaç anında, ellere ve bileklere masaj ile yedirilerek uygulanmalıdır.

11. Neutrogena Parfümsüz El Kremi

Çok kuru ve çatlamış ciltler için olan Neutrogena El Kremi’de tercih edilen ve beğenilen ürünlerden biridir. Gliserinle zenginleştirilmiş olan kremin tek bir damlası bile kupkuru olan cildinizi nemlendirerek yumuşaklık hissiyatı kazandırır. Düzenli kullanımla elleriniz pürüzsüz hale gelir. Kokulu el kremi sevmeyenler için de tercih edilebilir çünkü içeriğinde parfüm yoktur.

12. Nivea Nemlendirici El Bakım Kremi

Zeytinyağı içeren Nivea Nemlendirici el bakım kremi, cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirirken tüm gün boyunca yumuşak bit cilt hissi sağlar. Kesinlikle yağlı ve yapışkan bir his bırakmaz. Gün boyunca ihtiyaç duyduğunuz her an istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

13. Arko Nem Gliserinli Tüp El Kremi

Arko'nun bu el kremi gliserin, E vitamini ve panthenol içeren formülü sayesinde, ellere ekstra bakım yaparak nemlendirir ve uzun süreli yumuşaklık sağlar. İhtiyaç halinde ellere masaj yaparak uygulayınız.

Tabi kendi el kreminizi de üretmeniz mümkün! Bunun için evde doğal yollarla yapabileceğiniz el kremi tarifleri yazımıza göz atmanız yeterli.. Sadece el değil, evde dudak nemlendirici tarfileri ve evde yüz nemlendirici tariflerini inceleyerek, bunları da kendiniz yapabilirsiniz.