Ünlü Oyuncu Halle Berry'nin En İyi Filmleri

Cahil Uzman yazdı. 23 Aralık 2021 279 okunma

Geçtiğimiz yakın dönemde Halle Berry, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan Bruised ile kendisi gibi yönetmenliği deneyen saygın oyuncular arasında yerini aldı. Kariyerinin başlarında kendisini X-Men’deki Storm karakteriyle tanıtan Berry, Catwoman’daki rolü yeteri kadar övgüyle karşılanmadığı için yılın en kötülerine verilen Altın Ahududu (Razzie) Ödülü’nü de kabul etmesini bildi.

Ancak çalışma dinamiği, içine bulunduğu farklı türler ve enerjik karakterleri sayesinde bambaşka filmlerle doluydu. Berry oyunculuğunu hiçbir zaman spesifik karakterlere yoğunlaştırmadan adeta güvende olmamayı seçti. Hatta 2002’de ona Akademi Ödüllerini kazandıran şey de tam olarak bu korkusuzluğuydu. Olağanüstü aktris hazır yönetmenliğiyle yeni maceralara atılmışken ve önümüzdeki günlerde Rolan Emmerich’in yepyeni filminde kendini göstermeye hazırlanıyorken biraz onun eski filmlerine göz atmak eğlenceli olacaktır. İşte ünlü oyuncu Halle Berry’nin en iyi filmleri

14. Die Another Day (Başka Gün Öl)

IMDb: 6.1

Yıl: 2002

Pierce Brosnan’ın James Bond olarak döndüğüBaşka Gün Öl filminde Berry, NSA ajanını canlandırdı. ‘’Bond Girl’’ göndermesiyle bambaşka rolde kendini gösterme fırsatı buldu. Filmde başarılı aktris 40. yılını kutlayacak kadar uzun süredir devam eden serinin parçası olmakla kalmayacak, aynı zamanda sinsi planlar yapan başka kötü adamın vahşi oyununda aktif katılımcı olacaktı.

13. Bruised

IMDb: 6.2

Yıl: 2020

Halle Berry, ilk yönetmenlik denemesinde iki önemli görev üstlendi. Bunlardan ilki şüphesiz ki filmin hem oyuncusu hem de yönetmeni olmasıydı. İkincisi ise genç beyaz kadın dövüşçüden alınan orijinal hikayeyi daha yaşlı ve siyahi dövüşçünün hikayesine çevirmekti.

2019 yapımı John Wick: Chapter 3 içinBruised’ın deneme eğitimleriydi demek mümkündü. John Wick’in ardından, filmin çekimlerine başlaması için her şey ayarlandığında başına küçük aksilik geldi. Çekimlerin ikinci gününde Berry yaralandı. İki kaburgası kırıldı ve bu bağımsız filmlerin karşılayamayacağı iyileşme süresi anlamına geliyordu. Üstüne düşünülmesi gereken çok şey vardı ancak Flyweight şampiyonu Valentina Shevchenko filmde bulunmak için devam eden şampiyonasına üç ay ara verince bu Berry için hareket fişeği oldu. Çektiği tüm acıları bastırdı ve filmini tamamlamayı başardı.

12. Executive Decision (Kritik Karar)

IMDb: 6.4

Yıl: 1996

Filmde, ABD Ordusu’nun istihbarat danışmanı ve seçkin özel kuvvet ajanları ekibi, hapisteki liderlerinin serbest bırakılmasını isteyen teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra uçuşunun ortasındayken gizlice ticari uçağa binerler. Berry, 1990’ların en iyi Kurt Russel filmlerinden biri olan ve döneminin uçak kaçırma filmleri arasında yerini alan Kritik Karar’da teröristlerin hain planını engellemekte önemli olan uçuş görevlisini canlandırarak ilk aktif aksiyon filmini oynadı.

11. Losing Isaiah (Isaiah’ı Kaybetmek)

IMDb: 6.5

Yıl: 1995

Khaila Richards rolünde Halle Berry, umulmayanı yapan, bağımlı ve neredeyse deli kadını oynadı. Khaila bebeğini ara sokakta çöplüğe bırakınca, bebek Isaiah çöp kamyonuna atılmaktan son anda kurtulur ve sosyal hizmet görevlisi Jessica Lange onun yeni evi olur. Khaila yaptığı büyük hataya rağmen annelik statüsünü korumak için mücadele ederken yaşanan velayet savaşına şahitlik ederiz. Yani aslında dünyaya getiren mi yoksa bakıp büyüten mi ikilemiIsaiah’ı Kaybetmek’te ana temadır.

10. Jungle Fever (Orman Ateşi)

IMDb: 6.6

Yıl: 1991

Birkaç gece ofiste geç saatlere kadar çalıştıktan sonra başarılı ve evli siyahi mimar (Wesley Snipes) ve nişanlı İtalyan-Amerikan sekreteri (Annabella Sciorra) tutkulu yasak aşklarını yaşamaya başlarlar. Berry ilk uzun metrajlı filmi olan Orman Ateşi’nde Vivian rolünü yani Wesley Snipes’ın bağımlı ağabeyinin sevgilisi rolünü oynar.

9. The Call (Acil Arama)

IMDb: 6.7

Yıl: 2013

Oscar kazanmasından yaklaşık 10 sene sonra Halle Berry hem eski hem yeni hayranlarına ödülünü nasıl kazandığını bu filmle kanıtladı. Daha önce de aksiyon dolu filmler ve yüksek konseptli fikirlerde bulunarak karmaşık kadınları oynamıştı. Acil Arama’daise hepsini tek performansta topladı. 911 operatörü Jordan Turner olarak içinde bulunduğu yanlış giden arama onu tam anlamıyla kargaşaya sürükledi. Bu olaydan sonra saha görüşmelerinden uzaklaşarak bunun yerine eğitmen olmaya karar verdi. Fakat kaçırılan zor durumdaki kızdan telefon geldiğinde Jordan görevi devraldı ve kızın kurtulması için ona rehberlik etti.

8. Bulworth

IMDb: 6.8

Yıl: 1998

Yıllarca görev yaptıktan sonra halka ayak uydurması gereken duruşundan sıkılan Demokratik Kaliforniyalı senatör (Warren Beatty), iki gün içinde kendisini öldürmesi için suikastçı tutar ve yalnızca kendisinin farkında olduğu son günlerini kötü alışkanlıklara ve kimseden saklamadığı evlilik dışı ilişkisine kapılarak ve görüşleriyle ilgili dürüst davranarak geçirir. Siyaset dünyası üzerine düşündürücü olan Bulworth filminde Berry, Warren Beatty’nin dürüstlüğü seçtikten sonra aşık olduğu genç ve hırslı aktivisti canlandırır.

7. Monster's Ball (Kesişen Yollar)

IMDb: 7.0

Yıl: 2001 

Dul eski gardiyanın (Billy Bob Thornton) yaşadığı yıkıcı aile trajedisinden sonra, bekar anne (Halle Berry) ile arasında romantik ilişki başlar. Ancak gardiyanın aşık olduğu bu kadının kendisin idam ettiği mahkumlardan birinin eşi olduğundan haberi yoktur. Halle Berry’nin en iyi filmlerinden olan Kesişen Yollar’da başarılı aktris, gösterdiği performansla En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar kazanan ilk siyahi kadın olarak adını tarihe yazdırmayı başarmıştır.

6. The Last Boy Scout (Son Görev)

IMDb: 7.0

Yıl: 1991

Gizli Servis ajanıyken gözden düşünce özel dedektif olan bir adam (Bruce Willis) ve yine gözden düşmüş eski NFL oyun kurucusu (Damon Wayans), yıldız sporcunun futbol sahasındaki gizemli cinayet-intihar vakasından sonra spor dünyasında gelişen şiddetli yolsuzluk planına bulaşır. Halle Berry, yönetmen Tony Scott ve yazar Shane Black’in eğlenceli polisiyesi Son Görev’de Cory isimli striptizciyi canlandırarak kariyerinin daha başından aksiyon filmlerinin yıldızı olduğunu kanıtlar.

5. Introducing Dorothy Dandridge

IMDb: 7.1

Yıl: 1999

Dorothy Dandridge, şov dünyasında gerçek başarı için gereken tüm yeteneğe, güzelliğe ve karizmaya sahip olmasına rağmen, 1965’teki erken ve gizemli ölümüne kadar tüm kariyeri süresince ırkı yüzünden ayrımcılık ve tepkilerle karşılaşır. Halle Berry, yazar Shonda Rhimes’in biyografisiIntroducing Dorothy Dandridge’teoynadığı gerçek hayatta da Oscar’a aday gösterilen aktör, şarkıcı ve dansçı Dorothy Dandridge rolüyle pek çok ödül kazanmıştır.

4. Things We Lost in The Fire (Yitirdiğimiz Şeyler)

IMDb: 7.2

Yıl: 2007

Yitirdiğimiz Şeyler’de Berry, hayatını sürdürmek ve çocuklarını büyütmek için mücadele eden yeni dul kalmış kadını canlandırır. Bu macerada ise yanına hayatını yeniden inşa etmesine ve çocukların yasları yüzünden savrulmamasına yardım eden rahmetli kocasının sorunlu en iyi arkadaşını alır.

3. Cloud Atlas (Bulut Atlası)

IMDb: 7.4

Yıl: 2012

Her bir hayatın diğerini nasıl etkilediğine dair yapılan bu karmaşık inceleme, kimi sinema severler tarafından beğenilirken kimilerini de hüsrana uğrattı. Bulut Atlası’nda her oyuncu farklı hikayelerde birden fazla karakteri canlandırır. Halle Berry ise, film için kendisine farklı ırk ve cinsiyetlerden karakterleri oynama fırsatı tanıdığı için özellikle tatmin edici olduğunu ifade etmiştir.

2. John Wick Chapter 3: Parabellum

IMDb: 7.4

Yıl: 2019

Filmde John Wick (Keanu Reeves), International Assassin’s Guild’ın kurallarını çiğnedikten sonra, her fırsatta tehlikeli teselliler bulmaya çalışarak emsallerinden kaçmak zorunda kalır. Berry ise John Wick Chapter 3: Parabellum sayesinde uluslararası suikast serisine katılır. Wick 14 milyon dolarlık ödül için dünyanın her yerinden gelen ve onu öldürmeye çalışan tetikçilerle mücadele ederken yanına eski suikastçı olan arkadaşını, yani Berry’yi alır.

1. X-Men

IMDb: 7.4

Yıl: 2000

Halle Berry’nin en iyi filmleri listesinde ilk sıraya yerleşen X-Men’de başarılı oyuncu, havayı kontrol edebilen mutant Storm’u canlandırır. Çizgi roman meraklıları, mutantların en güçlüsünün kim olduğunu sık sık tartışırdı. Bu tartışmalarda Wolverine gerçekten lider olarak kabul edilse de özellikle içinde bulunduğumuz iklim değişikliği ve küresel ısınma çağında Storm’un hava değiştirme yeteneklerine kıyasla sivri ellerinin pek işe yaramadığını kabul etmek mümkündür.

Sitemizden Marvel Filmleri izleme sırası bilgilerine de bakabilirsiniz.