Mutlaka İzlemeniz Gereken 14 Asya Dizisi

Minik Tospik yazdı. 17 Haziran 2021 954 okunma

Son yıllarda dizi sektörü içerisindeki yükselişine bakarak Asya dizileri denince akla ilk olarak Kore dizilerinin geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak biz bu yazımızda Asya dizilerine biraz daha geniş perspektiften bakalım istedik. Çünkü çok güzel örneklerini bulduk. Hem kendi ülkelerinde hem de diğer ülkelerde en çok izlenen ve IMDb puanı en yüksek 14 diziyi ülkelerini de belirterek listeledik. İşte sizin için derlediğimiz mutlaka izlenmesi gereken Asya dizileri…

14. Devil Beside You - E Mo Zai Shen Bian (2005)

IMDb: 7.5

Tayvan

Romantik, komedi

14 bölüm

Hikâye tipik aşk üçgeni etrafında dönüyor. Qi Yue, âşık olduğu Yuan Yi'ye gerçekte nasıl hissettiğini söyleme girişiminde bulununca, Ah Meng tarafından işkenceye maruz kalır. Her zaman istediğini alan Ah Meng Qi Yue'yi arzulamaktadır. Tayvan yapımı en çok izlenen Asya dizilerinden.

Ayrıca Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 10 Kim Woo Bin Dizi ve Filmi adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

13. Girl From Nowhere - S̄āw Cāk Thī̀h̄Ịn Ley (2018)

IMDb: 7.7

Tayland

Suç, drama, fantastik

21 bölüm

Nanno adındaki son derece gizemli ve akıllı kız öğrenci, her seferinde farklı okullara nakil olarak hem öğrencilerin hem de öğretim üyelerinin yalanlarını ve ikiyüzlülüklerini meydana çıkarıyor. Her bölümde farklı hikâyelerin ele alındığı dizide gizemli Nanno’yu Chicha Amatayakul canlandırıyor. Uluslararası arenada adını duyurmuş Asya dizisidir.

12. Angel Magic - Leh Nangfah (2014)

IMDb: 7.8

Tayland

Komedi, fantastik

28 bölüm

Lallalit, kendi güzelliğine kapılmış şımarık, küstah ve bencildir. Cennetten onu izleyen iki melek, büyü yaparak ona ders vermeye karar verirler. Gündüz insan, gece kuş olarak yaşamaya başlar. Sadece gerçek aşkın öpücüğü büyüyü bozabilecektir. Lallalit ona bunu verecek kişiyi bulmanın çok kolay olacağını düşünür ama durum pek de öyle değildir. Fantastik dizi, izlemeye değer Asya yapımlarından.

11. Nodame Cantabile - Nodame Kantâbire (2006)

IMDb: 8.0

Japonya

Komedi, drama, romantik

11 bölüm

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Shinichi Chiaki, üst sınıf; mükemmeliyetçi; çok iyi piyano ve keman çalan; Momogaoka Müzik Koleji'nin en iyi öğrencilerinden biridir. Nodame da aynı okulda piyano öğrencisidir. Dağınık, özensiz, plansız orta sınıf biridir. Noda ve Chiaki kazara tanışırlar. İkisi de çok yetenekli ve birbirlerinden çok farklıdırlar ama aşk da kapıyı çalacaktır. Olağanüstü ve mutlaka izlenmesi gereken Japonya menşeili Asya dizisi..

10. Autumn's Concerto - Xia yi Zhan, Xingfu (2009)

IMDb: 8.0

Tayvan

Drama, romantik

21 bölüm

Kendini beğenmiş hukuk öğrencisi Ren Guang Xi, büyük ve ünlü şirketin ve yetenekli buz hokeyi oyuncusunun tek mirasçısıdır. Ancak yaşamında ona neşe, kahkaha ve enerji verecek unsurlardan mahrumdur. Küçük yaşta yetim kalmış olan Mu Cheng, geçmişinin onu etkilemesine izin vermeden, hayatı büyük tutku ve kararlılıkla yaşayan biridir. Tesadüfler onları buluşturur ve Guang Xi, Mu Cheng'den öğrendikleriyle değişmeye başlar. Guang Xi’nin hafızasını kaybetmesine neden olacak beyin ameliyatının ardındansa trajedi başlar. Gerçekten trajedinin sonuna kadar hissedildiği yapımlardan ama başarılı Asya dizisi, tavsiye edilir.

9. Replay 1997/Eung-Dab - Ha-Ra 1997 (2012)

IMDb: 8.1

Güney Kore

Komedi, drama, romantik

16 bölüm

1997 yılında Busan’da yaşayan lise çağlarındaki 6 gencin hikâyesi... Mo Yoo Jung ile yakın arkadaş olan Sung Shi Won, 90lı yıllarda çok popüler olan H.O.T. grubunun hayranıdır. Shi Won ile çocukluktan beri arkadaş olan Yoon Yoon Jae ise ona aşıktır. Kang Joon Hee ile Bang Sung Jae, Yoon Jae'nin çok yakın arkadaşlarıdır. Do Hak Chan babasının işi sebebiyle Busan'a taşınmıştır ve kızlara karşı çok utangaçtır. Dizi, 1990'larda K-pop'un ortaya çıkışı ve geniş hayran kitleleri yaratmaya başlamasına vurgu yapıyor. Meraklısı için on numara Güney Kore dizisi, Asya yapımlarından…

8. Bashar Momin (2014)

IMDb: 8.3

Pakistan

Gerilim, drama, romantik

25 bölüm

Beşar'ın evinde yaşamak zorunda kalınca Rudaba'nın hayatı değişir. Beşar Mümin'in bencilliği ve gücünü kötüye kullanması Rudaba'nın hayatını cehenneme çevirir. Ancak Beşar'ın ürkütücü kişiliğinin arkasında karanlık sırlar vardır. Pakistan’ın en çok izlenen dizilerinden.

7. 1 Litre Of Tears - Ichi Rittoru No Namida (2005)

IMDb: 8.6

Japonya

Dram, romantik

12 bölüm

Sürekli denge kaybı yaşayan ve olur olmadık zamanlarda düşen 15 yaşındaki lise öğrencisi Ikeuchi Aya doktora gittiğinde, beyincikte meydana gelen hasar kaybının yaratacağı ağır tahribatla tedavi edilmesi mümkün olmayan hastalığın pençesinde bulur kendini… Aya, hayatını dolu dolu yaşamaya karar verir. Ülkemizde de uyarlaması yapılmış olan bol gözyaşı garantili Asya yapımı film. Orijinali bizdekinden daha iyi sanırız.

6. Forevermore - Magpakailanman (2012)

IMDb: 8.7

Filipinler

Dram

379 bölüm

Hem ünlü hem de sıradan insanların ilham veren yaşam öykülerini ve deneyimlerini aktarıyor. Sansasyonel hayatı olan Inday Badiday'in (Angelu de Leon) böbrek hastalığı teşhisi konduktan sonra televizyondaki işine son verilmesi; Cancio (Regine Tolentino ), Vicor Grubu’nun eski dansçısı olarak başladığı şov dünyasında Japonya'da bile adını duyurduğu zamana kadarki yaşam öyküsü gibi her bölümde farklı hayatlar ve konular ele alınıyor.

5. Tadhana (2017)

IMDb: 8.8

Filipinler

Drama

169 bölüm

Denizaşırı Filipinli işçinin yabancı ülkede çalışmak ve sevdiklerine daha iyi gelecek sunmak umuduyla dünyanın dört yanında ayrılık ve yurt özlemiyle yüzleşerek verdiği mücadeleyi ve fedakârlıkları anlatan hikâyedir. Her bölümde farklı yaşam öykülerinin konu edildiği Tadhana, daha iyi hayatlar özlemi ile şansını yurtdışında aramaya karar veren insanların farklı yüzlerini yakalıyor.

4. The Slave Hunters - Chuno 2011

IMDb: 8.8

Güney Kore

Aksiyon, tarih, drama

24 bölüm

Joseon Hanedanlığı dönemindeki köle avcılarının dünyasını anlatır. Köleler kölelik sistemine doğmuş suçlu ve cezalandırılması gereken kişilerdir. Köle avcısı (Jang Hyuk), yanlışlıkla suçlandıktan sonra kölelerin arasına düşen aslında veliaht prensi olan ama komploya kurban gittiği düşünülen nobinin-kaçak köle- izini bulmak için görevlendirilmiştir. Chuno sadece kaçak köleyi değil, sevdiği kadını da (Lee Da-hae) aramaktadır. Aşk üçgeni içerisinde geçen dizi muhteşem görsellerle de göz doyuruyor. Asya dizileri içinde en beğenilen yapımlardan..

Ayrıca Efsaneleşmiş En İyi 10 Kim Hyun Joong Dizisi adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

3. Nirvana in Fire - Lang Ya Bang (2015)

IMDb: 9.0

Çin

Aksiyon, dram, fantastik

104 bölüm

Güney Liang hanedanlığında Datong döneminin yaşandığı zamanda Kuzey Wei saldırıda bulunur. İmparator'un kayınbiraderi General Lin Xie tek çocuğu olan Lin Shu'yu da yanına alıp ordusu ile birlikte savaş alanına gider. Ancak Lin Xie kendi rakipleri tarafından tuzağa düşürülür ve Chi Yan’ın 70.000 kişilik ordusuyla birlikte katledilir. Sadık askerinin yardımıyla hayatta kalmayı başaran Lin Shu, Lang Ya Salonu'nun da desteğiyle Jiang Zuo Kardeşliği'ni kurar ve örgütün lideri olarak oniki yıl sonra başkente geri döner.

Öldüğü sanılan adam, kuzeni İmparator Wu'nun tahttan uzaklaştırılan oğlu Xiao Jing Yan'ı veliaht yapmak ve ailesi ile beraber Chi Yan ordusuna yapılan haksızlığı meydana çıkarmak için mücadele edecektir. Evladın, ailesinin kaybolan onurunu arama hikayesi… Çin kökenli, liste başını zorlayan Asya yapımı diziyi izlemenizi tavsiye ederiz.

2. Companion - Humsafar (2011)

IMDb: 9.0

Pakistan

Romantik, drama

23 bölüm

Orta sınıf aileye mensup Khirad'ın annesi, ölmeden önce erkek kardeşinden, kendisinden sonra yalnız kalmaması için kızını uygun biriyle evlendirmesini ister. Erkek kardeşi kendisinden daha önce hiçbir şey istememiş olan ölüm döşeğinde bunları dile getiren ablasının son arzusunu yerine getirmek amacıyla yeğeni Khirad’ı kendi oğlu Ashar ile evlendirir. Ancak kendisi hariç hiç kimse bu evliliği onaylamaz. Khirad annesinin arzusu ile evlendiğini bildiği için de kendine olan güvenini kaybetmiştir ve dayısına yük olduğunu düşünmektedir. Pakistan’da çok beğenilerek izlenen Asya yapımı dizi dram sevenler için biçilmez kaftan…

1. The Untamed - Chen Qing Ling (2019)

IMDb: 9.0

Çin

Aksiyon, dram, macera

50 bölüm

Mo Xuanyu adındaki genç eğitim için gönderildiği klandan deli olduğu gerekçesiyle kovuluyor. Klan liderinin gayrimeşru çocuğu olan Mo Xuanyu intikam almak için kendi bedenini feda eder ve yaşarken herkese korku veren ama 16 yıl önce ölmüş olan; öldükten sonra bedenine ait tek parça bile bulunmayan Wei Wuxian'ı bedenine çağırır. Wei Wuxian'ın dirilmesiyle garip olaylar gelişmeye başlar. İçine düştüğü olayların kendisiyle ne ilgisi olduğunu anlamak ve gizemi çözmek için çalışır. Animesi de yapılmış, büyük yankı uyandıran Çin yapımı Asya dizisi listemizin 1 numarasında yer alıyor ve sıra dışı konusuyla dikkat çekiyor.