Türkiye’deki En İyi Karavan Kamp Merkezleri ve Özellikleri

Fikir Mühendisi yazdı. 23 Aralık 2020 1.403 okunma

Karavan yapma konusunda çok şanslı bir ülkede yaşıyoruz. Her türlü imkan sağlayan kamp alanlarında güzel bir tatil yapabilirsiniz. Kimi yerde yemyeşil doğanın temiz havasını içinize çekerken kimi yerde masmavi denizinde yüzebilirsiniz. Hatta gideceğiniz birçok kamp alanının çevresindeki tarihi güzelliklerini, eşsiz manzaralarını da görebilirsiniz.

İncelemek isterseniz ülkemizdeki en iyi kayak merkezlerini de linkteki yazımızda görebilirsiniz.

Ülkemizde popüler olan 17 karavan kamp merkezinin kısa özetlerini listeledik.

1- Muğla – Akyaka Orman Kampı

Muğla’nın en popüler kamp alanı olan Akyaka Orman Kampı karavan kampları içinde oldukça uygun bir alandır.  Şehirden uzaklaşıp kafa dinleyebileceğiniz, insan ve şehir sesinden uzak, tamamen ormanın içinde yer alan insana fazlasıyla huzur veren bir kamp. Bir kampçının ihtiyacı olan tüm detaylar düşünülmüştür. Sadece karavan ve çadır kampı değil bungalov kampı da yapabilirsiniz. Bu muhteşem manzarada mangal yapmak da hem gözünüzü hem karnınızı doyuracaktır. Yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz portatif mangal ve barbekü fikirleri için yazımıza bakabilirsiniz.

2- Artvin – Borçka, Karagöl

Karadeniz’de karavan kampı yapmak isteyenlerin ilk sırada düşünmesi gereken yer Borçka. Manzarası, temiz havası ve yemyeşil bitki örtüsü ile tam bir cennet yeri. Borçka'da doğayla beraber keyifli bir kamp tatili yapabilirsiniz. Kamp alanında ihtiyacınız olan her şey detaylıca düşünülerek oluşturulmuş. Bu eşsiz manzara da nefes meditasyonu ile ruhunuzu da dinlendirebilirsiniz. Nefes meditasyonu ile ilgili bilgiler için linkteki yazımız sizi bekliyor..

3- Antalya – Olympos

Türkiye’nin en meşhur ve en eski kamp alanını listeye koymadan tabi ki de olmaz. Olympos Çıralı’da kampınızı yaparken denize girebilirsiniz. Kamp için gerekli olan tüm ihtiyaçlar en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Ancak karavanla kamp yapmak isterseniz belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

4- Nevşehir - Kapadokya Kaya Camping  

Karavanınızla kamp yapmaya gelip hem balonları izleyebilir hem de kültürel geziye çıkabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Karavan kampçıları için tüm detayların düşünüldüğü tesiste havuz da bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin çok fazla akın ettiği bu kamp alanında bazen yer bulmak bile imkansız olabiliyor.

5- İzmir – Foça Kosova Kamping

Ege’nin en tatlı tatil yerlerinden biri olan Foça’da karavan kampı yapmak istiyorsanız birçok seçenek tabi ki var. Biz sizler için en büyük alanı kapsayan Kosova Kamping alanını seçtik. Burada kampınızı yaparken denize de girebilirsiniz. Duş, şezlong, tuvalet her türlü ihtiyaç düşünülerek kurulmuş. Plajına belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

6- Assos (Çanakkale) - Gargara Doğal Tatil Kampı 

Assos Gargara Doğal Tatil Kampı Alpler ’den sonra dünyanın en büyük oksijen deposu olan Kaz Dağları’nın eteğinde, Küçükkuyu – Assos sahil yolu üzerindedir. Denize sıfır konumunda olup kampınızı yaparken denize de girebilme imkanınız vardır. Gargara Doğal Tatil Kampı, ailenizle ve arkadaşlarınızla doğa içerisinde harika bir vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz, kamp keyfinizi katlayacak portatif masa modelleri için yazımızı inceleyebilirsiniz..

7- Bolu – Yedigöller

Özellikle sonbahar mevsiminde bambaşka bir havaya bürünen ve kendine hayran bırakan Yedigöller’de tercih edilebilecek kamp alanlarından biridir. Bolu şehir merkezine 42 km uzaklıkta bulunan bu bölgeye ulaşmak için kullanılan yol biraz engebeli olsa da göreceğiniz manzara, soluyacağınız tertemiz hava için değdiğini göreceksiniz. Karavan kampı dışında bungalovda konaklama da yapabilirsiniz.

8- Antalya – Kaş Camping

Merkeze yakın olduğu için karavan yapmak isteyenlerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği, yine eşsiz güzellikte kamp alanıdır. Kamp yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçları için her şey düşünülerek yapılmış. Denize sıfır olan kamp alanında istediğiniz zaman denize girebilirsiniz. Ayrıca kamp alanında zeytin ağaçlarının serinliği arasında karavan kampı dışında bungalov kampı veya çadır kampı yapabilirsiniz.

9- Marmaris - Çubucak Orman Kampı

Marmaris de kamp çeşitliliği fazla olan yerlerden biri. Bu alanlardan en popüler olanı da Çubucak Orman Kampı. Kuş cıvıltıları eşliğinde karavan kampı yapabileceğiniz bu alan için ufak bir ödeme yapmanız gerekmektedir. Market, duş, elektrik gibi tüm ihtiyaç için gerekli her şey düşünülmüştür. 

10- Ayvalık – Cunda Ada Camping

Ada Camping, Cunda Adası'nda Milli Park’ın içerisinde kalmaktadır. Burası Cunda içerisinde denizin en temiz olduğu yer olarak söylenir. Denize sıfır oluşuyla kamp yaptığınız her anda denize girebilirsiniz. Karavan kampı ve çadır kampı dışında burada isterseniz ahşap ev tarzı odalarında konaklayabilirsiniz. Ayrıca çekme karavandan dönüştürülmüş odalar da var.

11- Datça – Aktur Çadır ve Karavan kampı

Datça’da kamp yapmayı düşünüyorsanız tercih edebileceğiniz en popüler alanlardan biri Aktur Çadır ve Karavan Kampı’dır. Denize girebileceğiniz 2 adet Büyük ve Küçük koylar da bulunuyor. Ayrıca kamp alanında kalanlar için Datça Aktur’da her şey eksiksiz düşünülmüş. ATM, eczane, market, fırın aklınıza gelebilecek her türlü imkan mevcut. Ayrıca sahil kısmında konserler de verilmektedir.  

12- Kuşadası – Önder Camping

Tüm ziyaretçilerine huzurlu ve sakin bir kamp hayatı yaşatan Önder Camping’in doğal güzelliğine hayran kalacaksınız. Kamp içerisinde kampçılar için tüm gerekli ihtiyaçlar düşünülmüş. Kamp denize yakın olmasa da içerisinde havuz bulunuyor.

13- Fethiye – Kabak Koyu

Birçoğunuz için Akdeniz’in en güzel manzaralı alanı sayılan Fethiye’de karavanınızla kamp yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri Kabak Koyu’dur. Yeşilin ve mavinin buluştuğu, tertemiz havası ve sessizliğin hakim olduğu Kabak Koyu’nu tercih ederseniz pişman olacağınızı hiç sanmıyoruz.

14- Muğla – İnbükü Orman Kampı

Muğla’nın sessiz ve huzur dolu bir başka kamp alanı olan İnbükü Orman Kampı’nda karavanınız ile kamp yapabilirsiniz. Bu kamp alanı, Marmaris-Datça karayolu üzerinden 25 kilometre sonra hemen karşınıza çıkacaktır. Burada denize de girebilirsiniz.

15- Gökçeada – Kefalos

Gökçeada’nın en popüler kamp alanlarından biri de Kefalos’dur. Tarihin, doğanın ve denizin iç içe olduğu bu alanın mis gibi kekik kokan havasına hayran olacaksınız.

16- Gökova - Azmakbaşı Kamp

Gökova’daki en popüler kamp alanlarından biri de Azmakbaşı Kamp alanıdır. Sadece karavan değil, çadır hatta bungalov konaklaması yapabilirsiniz. Hatta burada karavan veya çadır da kiralayabilirsiniz. Kamp yapmaya gelenler için gerekli olan her şey düşünülmüştür.

17- Antalya – Andriake Camping

Antik Demre Limanı’nda yer alan Andriake Kamp alanı doğallığıyla büyüleyen bir başka kamp yeridir. Bu kamp alanında her türlü gerekli olan ihtiyaçlar düşünülmüştür. Restoran, duş, wi-fi gibi klasik her şey mevcuttur. Ayrıca çadır da kiralayabilirsiniz.