Mısır Piramitleri Hakkında İlginç Bilgiler

  • Fikir Mühendisi yazdı.
  • 9 Şubat 2021
  • 553 okunma
  • 1 beğeni

Bu yazımızda, bugüne kadar birçok iddia ortaya atılmış ve henüz gizemi çözülememiş devasa şaheserleri ele alacağız: Mısır piramitleri. Dünyanın 7 harikasından birisi olan Mısır piramitleri hakkında bizleri şaşırtacak ilginç iddialar ortaya atıldı. Ülkede onlarca küçüklü büyüklü piramit var ve bunlar Mısır firavunları zamanına dayanıyor. Binlerce yıl önce firavunlar adına yapılan bu yapılar günümüzde bile hala sağlamlığını koruyor. Sadece piramitleri görmek için Mısır’a her yıl milyonlarca turist akın ediyor. Bu piramitler arasında hepimizin en çok duyduğu ve bildiği en büyük piramit olan Keops piramidi. Her ne kadar Mısır’da bulunan bütün piramitler sağlamlığını korusa da hava şartlarının etkisiyle ufak aşınmalara maruz kalmış durumda. Fakat Keops piramidi bu her türlü hava şartlarından sapasağlam çıkan tek piramit. Piramitlerin yapımında ortalama 200.000 kişinin çalıştığı iddia ediliyor.

 Bu yazımızı okuyorsanız eminim sizlerde bu gizemli yapıları görmek istiyorsunuz ve gelin hep birlikte bu gizemli yapılar hakkında ortaya atılan ilginç iddialar neymiş bakalım.

1. Tonlarca Ağırlıktaki Taşlar

Tonlarca Ağırlıktaki Taşlar

Bugün bile bir vincin zor kaldırabileceği dev taşları o zamanın olmayan teknolojisiyle bu yapıları nasıl yaptıklarını hiç düşündünüz mü? Bilim adamlarının araştırmalarına göre bu dev taşlar bir makara düzeneğiyle taşınmış. Makara sistemi günümüzde de kullanılan bir sistem aslında. Özellikle inşaat alanlarında üst katlara taşınan malzemeler bu yöntemle taşınıyor. İşte binlerce yıl önce insanların piramitleri oluşturan bu 20 tonluk taşları yüzlerce kilometre uzaktan getirildiği ve o zamanın en etkili yöntemi olan makara düzeneğiyle yapıldığı iddia ediliyor. Yapılan araştırmalar neticesinde piramitler arasındaki en büyük piramit olan Keops piramidi için ortalama 2 milyon’a yakın kireç taşı kullanıldı. Piramidin büyüklüğünü de dikkate alırsak, Keops piramidi için kullanılan taşların ortalama ağırlığı 5.9 milyon ton olduğu düşünülüyor.

2. Uzaylılar Gerçekten Var Mı?

Uzaylılar Gerçekten Var Mı?

Ortaya atılan bir diğer iddia ise aralarında Elon Musk’ın iddiasının da bulunduğu piramitleri uzaylıların yaptığı iddiası. Elon Musk, “Mısır Piramitlerini uzaylıların yaptığı bir gerçektir.” Twit’i ile de gündem olmuştu. Her ne kadar günümüzde bile uzaylıların varlığı kesin olarak ispatlanmasa da binlerce yıl önce bu yapıların yapımında rol aldıkları iddiasını da burada belirtmek istedik.

3. Yiyecekleriniz Bozulmadan Kalabiliyor

Yiyecekleriniz Bozulmadan Kalabiliyor

Mısır piramitleri için ortaya atılan diğer bir iddia, piramitlerde yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmadan muhafaza edilmesi. Yapılan araştırmalar neticesinde piramitlerin içine koyulan besinler hiç bozulmadan günlerce hatta haftalarca kalabiliyor. Piramitlere süt koyulduğu zaman ise bir müddet sonra yoğurda dönüştüğü de bu iddialar arasında.

4. Piramitlere Yılda İki Kez Güneş Işığı Giriyor

Piramitlere Yılda İki Kez Güneş Işığı Giriyor

Mısır’da 100’den fazla piramit bulunuyor. Bu piramitlerin her birinde, o piramit kimin adına yapıldıysa onun mezarı yer alıyor. İşin ilginç kısmı ise bu piramitlere yılda sadece iki kez Güneş ışığı giriyor olması. Güneş ışığının girdiği o iki gün ise o piramidin yapıldığı kişinin doğduğu ve tahta çıktığı günler. Her ne kadar bir iddia olsa da imkansızın başarıldığı o dönemlerde, ortaya atılan bu tür bir iddiaya insan ‘acaba’ demeden edemiyor.

5. Radar ve Sonar Cihazları Piramitlerin İçinde Çalışmıyor

Radar ve Sonar Cihazları Piramitlerin İçinde Çalışmıyor

Nedeni bugün bile açıklanamayan bir diğer durum ise Mısır piramitlerinde radar ve sonar gibi cihazların çalışmadığıdır. Günümüz teknolojileri kullanılarak sinyal kesiciler yoluyla bu cihazlar kullanılamazken, o zamanlar böyle bir teknoloji olmadığı halde bu cihazların kullanılamaması düşündürücü açıkçası. Ya da teknoloji konusunda biz mi yanılıyoruz?

6. Yaralar Piramitler İçinde Kolayca Kapanabiliyor

Yaralar Piramitler İçinde Kolayca Kapanabiliyor

 Eğer vücudunuzda oluşan yararlar zor kapanıyorsa bunun birkaç nedeni var. Ya proteini yetersiz alıyorsunuz ya da mucizevi Mısır piramitlerine gitmemişsiniz. Henüz bu mucizenin nasıl oluştuğu açıklanamasa da piramitlerin kapanmayan ya da zor kapanan yaraların hızla kapanmasına yardımcı olduğu bir diğer iddia. Günümüzde bu tür sağlık problemlerine çeşitli ilaçlar sunulsa da yaraların kapanmasında rol alan bu olağanüstü yapıların olağanüstü birisi diyebiliriz.

7. Piramitlerde Radyasyon Var Mı?

Piramitlerde Radyasyon Var Mı?

Piramitlerin yapılma amacının o zamanlar yaşayan krallar için olduğu söylenir. Halk kralların ölümsüz olduğunu düşünür ve krallar öldükten sonra mumyalanırdı. Böylece halk için krallar sonsuza kadar yaşıyor olacaktı. Her ne kadar piramitlerde hiçbir mezarın bulunmadığı söylense de ortaya atılan diğer bir iddianın ışığında ilk araştırmayı yapmak isteyen 12 bilim adamı mumyalar üzerinde bir araştırma yapmak istediler. Fakat sonrasında mumyaları araştıran bu 12 bilim adamı radyoaktif maddeler sonucu öldüler. Bugün bile hala nedeni açıklanamasa da bu durumun yaşanması piramitlerde radyasyon varlığının olup olmadığını gündeme getirdi.

Hindistan'a dair az bilinen ve ilginç bilgiler linkteki yazımızda!

8. Piramitlerde Gizli Geçit Var Mı?

Piramitlerde Gizli Geçit Var Mı?

Piramitler acaba nereye açılıyor? Gizli kapıları ya da keşfedilmemiş bir patika var mı? Eminim bunlar birçoğumuzun kafasını kurcalamış konular. Her ne kadar bunları düşünüp kafa yorduysak da bir sonuca ulaşmamız çok zor görünüyor. İşte ele alacağımız diğer bir iddia ise bizim gibi meraklı bazı kişilerin bunları düşünüp harekete geçmiş ve piramitleri keşfe çıkmış olmaları. Bu kişiler bir geçit kapısı bulmaya ya da keşfedilmemiş bir mahzen keşfetmek istediler. Ama hiçbir sonuca ulaşamadılar. Çünkü işin ilginç tarafı, keşfe çıkan bu kişiler ya dönüp dolaşıp aynı yoldan geçtiler ya da kayboldular. Her seferinde başladıkları noktaya geri döndüler. Belki de bu piramitlerin asla çözülemeyecek bir diğer gizemi ya da bir mühendislik harikasıdır.

9. Piramitlerdeki Kusursuz Matematik

Piramitlerdeki Kusursuz Matematik

Hepiniz altın oranı duymuşsunuzdur. Altın oran 13.yy’da yaşamış Leonardo Fibonacci tarafından bulunmuştur ve bu diziye Fibonacci dizisi denir. Mesela üçgen şeklinde bir kağıt düşünün ve bu kağıdın en altına sadece 1 sayılarını yazın. 1’lerin bir üstündeki sayı altındaki sayıların toplamından oluşur. Mesela en altta 1+1=2, 2+1=3, 3+2=5 gibi ve bu dizi 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89… diye gider. 55 ve 89’dan sonra büyük sayıyı küçük sayıya böldüğünüzde sonuç her zaman 1,618 çıkar. İşte buna altın oran denir. İşte bu mükemmel hesaplamaların Mısır’da bulunan bir piramide de yansıdığını görürüz: Keops piramidi. Mısır’da bulunan ve en büyük piramit olma ünvanını elinde bulunduran Keops piramidi bu mükemmel uyum çerçevesinde inşa edilmiştir. Piramidin dış kenar uzunluğunun (612,01 m) taban uzunluğunun yarısına (377,9 m) bölümü bize altın oranı veriyor. Daha bitmedi. Keops piramidinin koordinatları 299.792.458 N iken ışık hızı 299.792.458 km/s’dir. Bu açık bir şekilde tesadüf olamaz. Keops piramidinin bir diğer ilginç özelliği ise taban çevresinin yüksekliğin iki katına bölümünde bize pi sayısını vermesi. Ayrıca Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyar ile çarpımı sonucu bize Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığını veriyor. Acaba 4000 yıl önce bu insanlar gerçekten matematik ustaları mıydı? Yoksa bunlar insan dışı varlıkların bir eseri mi? 4000 yıl önce muazzam ölçülerle yapılmış bu piramitlerin sırrını belki uzun yıllar çözemeyeceğiz gibi duruyor.

10. Kirli Suyu Temiz Suya Dönüştürüyor

Kirli Suyu Temiz Suya Dönüştürüyor

Piramitler hakkında ortaya atılan diğer bir ilginç iddia ise kirli suyu piramidin içine bıraktığımız taktirde birkaç gün sonra temiz su olarak alabiliyoruz.

11. Bitkiler Daha Hızlı Büyüyor

Bitkiler Daha Hızlı Büyüyor

Mısır piramitleri içinde bitkiler normal zamanda büyüdükleri hızdan çok daha hızlı büyüyorlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Mısır’da inşa edilen ilk piramidin Djoser isimli piramit olduğu söyleniyor. En büyük piramit ise hepimizin bildiği Keops piramidi.

Mısır’da bulunan yüzlerce piramidin, o zamanlar yaşayan krallar adına yapıldığı söyleniyor. Dolayısıyla piramitler bir kişi adına değil, krallar adına yapılmıştır.

İlgili Yazılar