Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider?

  • Tugba yazdı.
  • 20 Şubat 2023
  • 404 okunma

Yayla çorbasının yanına giden yemeklerin hangisi olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Yayla çorbası hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Bu yemek; yoğurt, yumurta, un, nane, pirinç ve yarma gibi malzemelerle hazırlanır. Dilerseniz nohut ya da farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Yayla çorbasının yanına giden yemekler arasında çok sayıda alternatif bulmak mümkündür. Yaptığınız yemek ne olursa olsun başlangıçta yayla çorbasını tercih edebilirsiniz.

Yayla çorbası hazırlamak için ilk önce yoğurt, un, limon suyu karıştırılmalı ve pürüzsüz bir yapıya kavuşturulmalıdır. Ardından bu karışıma yumurta eklenmelidir. Bu karışıma yeterli miktarda su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayana kadar karışımın karıştırılması gerekir. Kaynayan çorbaya bir su bardağı yarma ya da pirinç eklenmelidir. Yarma kullanılacaksa bir gece önceden ıslatılması gerekir. Yayla çorbasının üzerine kızgın tereyağında hazırlanan nane eklenmelidir.

1. Börek

börek

Börek, yayla çorbasından sonra iyi bir seçim olabilir. Böreği hangi malzeme ile hazırlayacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. Ispanaklı, peynirli, patatesli ya da kabaklı. Birçok alternatif arasından zevkinize uygun bir seçim yapabilirsiniz. Çiğ börek ya da paçanga böreği de iyi bir seçimdir. Yayla çorbası, börek ikilisinden sonra hoşaf ikram edebilirsiniz.

2. Köfte

köfte

Köfte, yayla çorbasıyla beraber nefis bir seçim olabilir. Kuru köfte ya da kadınbudu köfte gibi seçeneklerden hangisini tercih edeceğiniz tamamen size kalmış. Soğan, salça, sarımsak, kıyma ve galeta unu gibi malzemelerle nefis bir anne köftesi hazırlamanız mümkün. Köfteyi kızgın yağda arkalı ve önlü olacak şekilde kızartmalısınız. Köftenin yanında kızartma da hazırlayabilirsiniz.

3. Patates Yemeği

patates yemeği

Patates yemeği, yayla çorbasının yanına giden yemeklerden biridir. Patates yemeğinin yanına pirinç pilavı da yapabilirsiniz. Patates yemeğinin içine yeşil biber, baharat havuç gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.

4. Tavuk Sote

tavuk sote

Tavuk sote ve yayla çorbası güzel bir ikili oluşturur. Tavuk sote için ihtiyacınız olan göğüs eti. Kuşbaşı doğradığınız göğüs etini soğan, sarımsak, kırmızı biber gibi malzemelerle harmanlayarak kavurmalı ve üzerine su eklemelisiniz. İlk önce koymanız gereken malzeme tavuk göğüs etidir. Etleri biraz kavurduktan sonra domates, biber salça gibi malzemeleri ekleyebilirsiniz.

5. Makarna

makarna

Makarna, herkesin severek tükettiği bir yemek. Yayla çorbası ile beraber bu sevilen lezzeti hazırlayabilirsiniz. Salçalı, peynirli ya da kıymalı olacak şekilde makarnayı hazırlayabilirsiniz. Makarnanın içine zevkinize göre farklı malzemeler de katabilirsiniz.

6. Nohut Yemeği

nohut yemeği

Nohut yemeği sevilen bakliyatlardan biri. Hele bir de etli olarak bu yemeği hazırlarsanız daha mükemmel bir lezzet elde edebilirsiniz. Nohut yemeğinin yanına turşu ve pilavı da dâhil edebilirsiniz. Bu sayede sofranız tam bir ziyafete dönüşür. Dört dörtlük bir sofra için kadayıf tatlısı, kabak tatlısı gibi seçenekleri de yemeğin sonuna ekleyebilirsiniz.

7. Taze Fasulye

taze fasulye

Taze fasulye özellikle yaz ayları için ideal yapıdadır. Yaz aylarında taze fasulyeyi salça kullanmadan domates rendesiyle hazırlayabilirsiniz. Taze fasulyeyi zevkinize göre dana eti ya da tavuk eti kullanarak da hazırlama şansınız vardır. Taze fasulye de yanına pilav isteyen yemeklerden biridir. Bulgur ya da pirinç pilavı tercih edebilirsiniz.

8. Kızartma

kızartma

Kızartma, yayla çorbası ile iyi gidebilir. Kızartmayı karışık olacak şekilde ya da tek çeşit hazırlayabilirsiniz. Kızartmanın üzerine sos ya da yoğurt ekleyebilirsiniz. Kızartma sevmeyenler, fırında karışık sebze yapabilirsiniz. Yayla çorbasının yanına giden yemekleri damak tadınıza göre değiştirebilir ve istediğiniz lezzetleri bir arada servis edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yayla çorbasının yanına bulgur pilavı hazırlayabilirsiniz.

Yayla çorbasının yanına peynirli, kıymalı, domatesli makarna seçeneklerinden birini hazırlayabilirsiniz.

Yayla çorbasının içine pirinç, yarma, nane gibi malzemeler konur.

İlgili Yazılar