Mezun Olduktan Sonra İş Bulma İmkanı Yüksek Olan Meslekler

Minik Tospik yazdı. 3 Mayıs 2021 10.737 okunma

Toplumsal ihtiyaçtan kaynaklı arz ve talebe bağlı büyüme gösteren bazı sektörler, mesleğin gerektirdiği eğitimin alınmasından itibaren kişiyi iş sahibi yapmaktadır. İş hayatı, yaşantımızın büyük bölümünü işgal ettiği için seçilecek meslekler de severek yapabildiğimiz kadar istihdam açısından zorluk yaratmayacak türde olmalı. Bu amaçla özellikle geleceğe dair bir hazırlığı olanların ve iş bulma kaygısı hususunda kendisini daha güvende hissetmek isteyenler için bu bölümü hazırladık. İş bulma imkanı yüksek olan meslekler sizlerle.

1. Sağlık ve Tıp

İş bulma şansınızın neredeyse %100 olduğu sağlık sektörü, yalnız ülkemizde değil dünyanın her yerinde geçerli bir iş alanı. Tıbbın içerisinde yer alan çeşitli branşlar, kişinin kamu, özel veya katma değer bütçeli noktalarda istihdam edinmesini ve iş kurmasını kolaylaştırmaktadır. Bünyesinde yer alan hizmetler için personel ihtiyacının sürekli olduğu bu alanda uzmanlaşmak, iyi bir kariyer ve gelir açısından da ciddi avantajları beraberinde getirmektedir.

2. Bilişim Sektörü

Bilgi ve teknoloji çağında olduğumuz bu dönemde birçok sektör de bilişim dünyasına dahil edilmiş şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Dolayısıyla online rekabetin arttığı e-ticaret pazarı, bankacılık, eğitim, ulaşım ve otomasyon sistemi gerektiren tüm işler için yazılımcı ve programcı ihtiyacı oldukça fazlalaştı. Bu alanda eğitim görmüş kalifiye bireylere gereksinim vardır. Personel ihtiyacını ciddi meblağlarla karşılamak isteyen güçlü markalarla çalışabileceğiniz gibi. Serbest zamanlı ya da freelancer olarak da iş bulma şansınız olabilmektedir.

Ayrıca Yıllık Kazancı Yüksek Olan 10 Meslek adlı yazımızı inceleyebilirsiniz

3. Pilotaj

Bu mesleğe ilgi duymanız kadar fiziki ve bilişsel yeteneklere de ihtiyacınız olduğunu belirtmeliyiz. Ayrıca soğukkanlı ve kavrama yetenekleri güçlü olan kişilerin başarabileceği pilotluk mesleği pilotaj, kendine güvenen, sorumluluk sahibi kişilere dünyanın en kazançlı işlerinden birisine kapısını aralıyor. Bu meziyetler bende var diyen kişinin pilotaj bölümünün eğitimlerini mutlaka tamamlaması gerekiyor.

4. Yapı İnşaat

Yatırıma dönük pek çok projenin meydana getirilmesinde bilir kişi ve yeteneği olanlara ihtiyacın olduğu bir alandır, yapı ve inşaat sektörü. Bilhassa uluslararası çalışmalarda yer alıp ciddi gelirler elde etmek isteyen kişiler, saha mühendisliği, mimarlık, inşaat mühendisliği, iş güvenliği uzmanlığı, şantiye şefliği gibi görevlerde yer alarak bugünün ve geleceğin mesleğinde ilerleme kaydedebilirler.

5. Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı

Dijital dünyada marka bilinirliği ve reklamcılık gibi önemli faaliyet kollarının öğrenilmesi, birçok sektör için de gereklilik halini aldı. Yaşadığımız çağın gözde mesleklerine baktığımızda da trend sayılan konular ve bu konulara dair yetkinlikler ön plana çıkmaya başladı. Dijital pazarlama ile işletmenin online mecralarda öne çıkması ve tanıtımının yapılması yönünde gerçekleşen bazı organizasyonlar, uzmanlara olan ihtiyacı arttırmıştır. Gelişen çağın gerisinde kalmamak için sosyal medyayı etkin şekilde kullanmak, mesleğiniz ne olursa olsun, faydasını görmek isteyeceğiniz bir alandır. Bu meslekte son zamanlarda yetişkin işgücüne fazlasıyla ihtiyaç olmaktadır.

6. Veterinerlik

İstihdam alanı her geçen zaman genişleyen ve neredeyse bu bölüm mezunu olanların iş bulma şansının yüzde 100 e yakın olduğu bir alandır, veterinerlik. Eğitim yılı 5 ve 6 yılı bulan veterinerlik mesleği, ciddi gelir imkanı sağlayan meslek olarak çok fazla çalışma sahasına sahiptir. Bunlar arasında, özel klinikler, üniversiteler, laboratuvarlar, enstitüler, hayvanat bahçesi, köyler, akademik çalışmaların yapıldığı araştırma merkezlerini sayabiliriz.

7. Gastronomi

Gastronomi, dünya mutfakları hakkında uzmanlığınızın artacağı ve yeteneğinizle paralel ilerleyecek meslek alanı. Aşçılık, günümüzde turizmin de belirleyici öğe olarak ortaya çıkmasıyla, ciddi şekilde rağbet gören meslek grupları arasında yerini aldı. Üniversitelerde 4 yıllık bir eğitim alma şansı veren Gastronomi bölümü, mezunları için güçlü oteller zinciri, ciddi isim yapmış restoranlar, yurt içi ve yurt dışı organizasyon şirketleri birbirleriyle yarışmaktadır.

Ayrıca Kaybolmaya Yüz Tutmuş veya Nesli Tükenen Meslekler adlı yazımızı inceleyebilirsiniz

8. Mimarlık

Yetenek ve üretkenliğin harmanlandığı ve çalışmalarınızın ciddi projelere konu olabileceği mimarlık alanı, nüfus artışı etkileri ve gelişen yapı teknikleri sayesinde her geçen gün bu konuda yetkin personele daha fazla ihtiyaç duymaktadır. İç-dış mimarlık, peyzaj mimarlığı, yapıların ve binaların tasarımı gibi önemli unsurları planlamanın gerektirdiği bu alan, ciddi bir kazanç ve iş imkanı sağlamakla kalmayıp, kariyer hayatınız için önemli çıkışlar yakalamanızı da sağlayacaktır. Mimarlık mesleği sınırlara bağlı olmayan, uluslararası ilişkilerde de ilerleyebileceğiniz alandır.

9. Hukuk

İstihdam oranı yüksek başka meslek grubu hukuk bölümü, bu alanda eğitim almış kişilerin stajdan itibaren çalışmasına olanak veren çalışma alanıdır. Dünyanın gözde meslek adları arasında geçen Hukuk bölümü, mezunlarının avukatlık, savcı olma gibi şanslarını arttırıp kendisine ait iş yeri açmasına da fırsat vermektedir.

10. Eczacılık

Eczacılık eğitiminden mezun olan kişilerin de bu alanda iş bulma imkanı oldukça yüksek. Üniversitelerin eczacılık bölümlerini başarıyla bitiren kişiler yüzde 90 iş bulma şansına sahip olabilir ve yıllık geliri 150 bini bulabilmektedir.

11. Diş Hekimliği

Eğitim süresi 5 veya 6 yıl olabilen Diş Hekimliği, mezuniyetten sonra başarıyla geçen uzmanlık eğitiminden sonra kapılarını size açan ciddi bir istihdam kapasitesi olan meslektir. Mezun olanların yüzde 95'inin neredeyse iş sahibi olabildiği diş hekimliği, periodontri, ortodonti, ağız ve diş cerrahi, endodonti gibi branşlarda tercih yapmak yönünde şans tanır.