En İyi Jackie Chan Filmleri - IMDb Puanı En Yüksek 16 Jackie Chan Filmi

Tugba yazdı. 15 Eylül 2022 825 okunma

IMDb puanı en yüksek Jackie Chan filmlerini öğrenmeden önce Jackie Chan'i biraz daha yakından tanımakta fayda var. Jackie Chan'i tek bir sıfatla tanımlamak mümkün değil. Oyuncu yönünü daha iyi bildiğimiz ünlü aktör aynı zamanda yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı, dublaj sanatçısı gibi farklı işleri de bir arada yürütmeyi başarıyor. Onun yanında silah taşımasına gerek yok. Masa, sandalye ya da etrafta ne varsa silah olarak kullanabilir. Bugüne kadar 100'ü aşkın filmde seyrettiğimiz Jackie Chan bize şarkıcılık yeteneğini de filmlerinde yansıtıyor.

Kim bilir belki de içinde bulunduğu koşullar Jackie Chan'in bu kadar iyi dövüşmesini ve yenilmemesini sağladı. Zira Chan ve ailesi 1960'larda Çin'de var olan iç savaştan kaçarak önce Hong Kong'a ardından Avustralya'ya sığınıyor. Mücadeleyle başlayan hayatı ilerleyen zamanda da mücadeleyle devam ediyor. Bu mücadeleden sıyrılarak dünyanın en çok kazanan oyunculardan birisi olmak ise tam bir başarı örneği.

1. Süper Polis

Süper Polis filminde yazan, yöneten ve oynayan Jackie Chan. Fim 1985 yılında çekilmiş. Hong Kong'lu bir polis dedektifinin hikayesini anlatan filmdeki aksiyon sahneleri bir hayli ilgi çekici. Filmde polisimiz Chan Ka-Kui bir suç örgütü liderinin peşinde. Chu Tao adlı bu kötü lider her ne kadar polislerden kaçmayı başarsa da usta dedektifimiz Chan Ka-Kui'den kaçması o kadar kolay olmayacak gibi. Dedektif, mafya babasını yakalatsa da adalet sistemi adil işlemiyor ve bizim mafya babası delil yetersizliğinden serbest kalıyor. Tabii ki serbest kaldıktan sonra ilk işi kendisini yakalatan polisle uğraşmak. Chan Ka-Kui ise kendini hem onun iftiralarından hem de tuzaklarından korumalı. Filmin IMDb puanı: 7.5.

2. Altın Yumruk 2

Altın Yumruk 2, Jackie Chan'i yine suçlularla mücadele ederken izleyebileceğimiz bir film. Filmde tarihler Birinci Dünya Savaşı öncesini gösteriyor. Çin'de bulunan Munçu Krallığı çöküşün eşiğinde şiddetli çatışmalar ve siyasi belirsizlik hâkim. Tabii ki bu durumu fırsat bilerek hain emellerini ortaya koyanlar var. Bir İngiliz tarafından yönlendirilen suç örgütü hanedana ait değerli eşyaları çalmaya çalışıyor. Huang Fei-Hung yani Jackie Chan ise onu durdurabilecek tek kişi. Fakat kahramanımızın babası oğlunun dövüşmesini istemiyor. Annesi ise oğlunun bir kahraman olmasını istemekte. Bakalım Huang Fei Hung nasıl bir yol izleyecek? IMDb puanı 7.5 olan bu filmi keyifle izleyebilirsiniz.

3. Küçük Dev Adam

Küçük Dev Adam filmi, 1978 yılına ait bir film. Filmde Wong Wei Hung dövüş sanatlarında uzman olarak bilinen bir yakınından ders almak ister. Çok büyük hayallerle yola çıkan Wong Wei Hung karşısında sarhoş bir adam bulur. Bu sarhoş adam ne yaptığının farkında olmadığı için eğitime katılan bir gencin ciddi bir sakatlık geçirmesine bile neden olmuştur. Kendisi eğitim verir vermesine ama bir taraftan sarhoşluğu bir taraftan eğitimlerinin acımasızlığı Wong Wei Hung'un canını sıkar ve adamın elinden kurtulmaya karar verir. Sonrasında ise kahramanımızı daha kötü olaylar beklemektedir. Başka birileri tarafından ciddi şekilde dövülen Wei Hung bakalım incinen gururunu nasıl tamir edecek? Filmimizin IMDb puanı 7.4.

4. A Projesi

En iyi Jackie Chan filmlerinden biri de A Projesi. A Projesi deniz korsanları ile sahil koruma ekipleri arasında geçen mücadeleyi anlatıyor. Korsanlar denizlerde özgürce hareket etmek için sahil koruma yetkililerine para vermeyi bile teklif ediyor. Ancak kanunsuz bir şekilde iş yapmaları iyilerin savunucusu kötülerin korkulu rüyası olan Mi Young( Jackie Chan) tarafından engellenecektir. Jackie Chan bu filmde karşımıza bir sahil güvenlik askeri olarak çıkıyor. Fiilmin yönetmeni ve senaryo yazarı da kendisi. IMDb puanı 7.3 olan bu filmi bir an bile sıkılmadan izleyebilirsiniz.

5. Kartalın Gölgesi

Kartalın Gölgesi filmi 80'li yılların efsanelerinden biri. Film o kadar seviliyor ki o yıllarda var olan film kiralama dükkanlarından en çok kasedi alınanlar arasına giriyor. Jackie Chan bu filmde farklı dövüş sahnelerini sergiliyor. Aynı zamanda her zaman alışık olduğumuz muziplikleri de filme ayrı bir neşe katıyor. Bu filmde hocasıyla da arası iyi. Onunla karşılıklı yaptığı hoş atışmaları izlemek ayrı bir keyifli. Filmde ilginç detaylar da var. Bir kedi ve yılanın kavgasından bile insan kendine dövüş tekniği çıkarır mı? Kahramanımız bunu yapmayı başarıyor ve kediden ilham alan yeni bir teknik geliştiriyor. Ve tabii ki bu dövüş tekniğini bir lokantayı dağıtmak için kullanması da ortaya seyrine doyum olmayan bir eser çıkarıyor. Aksiyon sevenler 7.3 IMDb puanına sahip bu eseri mutlaka izlemeli.

6. Tanrının Zırhı 2 Kondor Operasyonu

Tanrının Zırhı 2 Kondor Operasyonu filmi, Dük olarak adlandırılan bir adamın kahramanımıza birtakım bilgiler vermesi ile başlıyor. Dük İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Alman ordusunun elinde birtakım altınlar bulunduğundan bahsediyor. Ordu yetkilileri bu altınların çöle gömülmesi emrini veriyor. Fakat Alman ordusu altınları gömdürdükleri adamları öldürerek bu sırrı bilen kimsenin kalmamasını amaçlıyor. Filmin IMDb puanı 7.2. Bol bol dövüş sahnelerinin bulunduğu film Jackie Chan hayranlarının kaçırmaması gereken türden.

7. Süper Polis 2

Süper Polis 2 filminde Chan Ka Kui ilk filmde başına gelenlerin bedelini ödüyor. Kahramanımızın yaşadığı olaylar sonrasında rütbesi düşürülüyor. O artık bir trafik polisi. Tekrar yükselebilmek ve hak ettiği yere gelmek içinse bir şeyler yapması lazım. Bunun için bulduğu çözüm bir gasp çetesini yakalamak. Eğer çeteyi çökertirse yeniden eski pozisyonuna dönebilir. Filmin IMDb puanı 7.2. Bu filmde de birçoğunda olduğu gibi Jackie Chan'i yönetmen ve senarist olarak görüyoruz.

8. Belalı Oyun

Belalı Oyun filminde Dragon adlı bir kung fu eğitmenini canlandıran Jackie Chan gayet sakin bir karakter olarak karşımıza çıksa da sonradan işler değişiyor. Dragon sadece işine odaklanan, kavgalardan ve çatışmalardan kaçınan bir eğitmen. Fakat kardeşinin kötü insanlarla iş yapması ve sonucunda kaybolması onun için de zorlu bir sürecin başlangıcı oluyor. Kahramanımız kardeşini bulabilmek adına korkusuzca mücadele ediyor. Film 7.1 IMDb puanına sahip. Yönetmen ve senarist koltuğunda ise Jackie Chan var.

9. Bitirim İkili

7.0 IMDb puanına sahip filmde Jackie Chan bir dedektif rolünde. Hong Kong polis departmanında görevli olan Dedektif Lee, Çin kültüründe önemli bir yere sahip olan hazinenin hırsızların eline geçmesini önlüyor. Bu başarısı onun adeta kahraman ilan edilmesini sağlıyor. Bu kahramanlığı ona daha zorlu bir görevin kapılarını aralıyor. Görevi Amerika'ya giderek Çin konsolosunun kaçırılan kızını bulmak. Haliyle kahramanımız Amerika'nın yabancısı ve bu süreçte birilerinin ona destek olması gerek. Dedektif Lee'ye sahip çıkma görevi Amerikalı polis James Carter'a veriliyor. Carter bu iş için yanlış bir seçim olabilir. Keza Dedektif Lee'nin sonrasında başına gelen komik olaylar da Carter'ın pek de doğru seçim olmadığını gösteriyor. 1998 yapımı bu filmi izlemek Jackie Chan'i komedi türünde seyretmek oldukça keyifli.

10. İntikam

Gelelim Jackie Chan'in yeni tarihli filmlerine. İntikam usta aktörün 2017 yapımı bir filmi. Bu filmde Jackie Chan, Quan karakterini canlandırıyor. Quan bir restoran sahibi ve sadece işleriyle vakit geçiren bir adam. Ancak bir gün meydana gelen bir terör saldırısı onun hayatını baştan aşağı değiştiriyor. Saldırı sırasında kızını kaybediyor. Bu üzücü olayın sorumlularını bulmak acılı babanın en büyük hedefi. Quan bunu yaparken Liam Hennessy ile karşılaşıyor. Kızının katilleriyle bağlantılı olan bu adama kafayı takan Quan acaba doğru yolda mı? Bakalım acılı baba kızının katillerini bulabilecek mi? IMDb puanı 7.0 olan bu film aksiyon severlerin beğeneceği bir yapıt.

11. Arabalı Köfteciler

1984 yapımı bu film İspanya'da geçiyor. Barselona'da yemek arabası işleten iki arkadaşın hikayesini konu alan film hem dövüş hem de komedi unsurları barındırmakta. İki arkadaş bu filmde arkadaşları Sylvia'yı korumaya çalışıyor. Sylvia acımasız bir çetenin hedefinde olduğu için arkadaşlarının dövüş sanatlarındaki uzmanlıklarına ihtiyacı var. Alışılagelmiş Jackie Chan filmlerinden biri olan Arabalı Köfteciler 7.0 IMDb puanına sahip.

12. A Projesi 2

A Projesi 2 filminde kahramanımız ilk filmde olduğu gibi korsanlarla uğraşmaya ve onlarla mücadele etmeye devam etmektedir. Korsanların hedefinde ticaret gemileri var. Dragon'un bu sefer onları bitirmek için iyi bir plan hazırlaması gerekiyor. IMDB puanı 7.0 olan film, 1987 yapımı. Film Jackie Chan'in nostaljik eserlerini sevenlere hitap ediyor.

13. Süper Polis 3

Süper Polis 3 filmi, serinin devam filmidir. Bu filmde yönetmen koltuğunda Jackie Chan yok. Stanley Tong tarafından yönetilen filmde Ka-Kui dövüş sanatlarına olan yatkınlığıyla bilinen bir polistir. Filmde bu kahraman polisimizin yeni görevi uyuşturucu baronu olan Chaibat'tır. Fakat Chaibat'a ulaşmak hiç de kolay değil. Kahramanımız Chaibat'a ulaşmak için onun hapishanede yatan yardımcısı ile temas kuruyor. Ka-Kui bir mahkum gibi davranarak Chaibat'ın yardımcısına hapisten kaçışında destek oluyor. Bu şekilde güven kazanan Ka-Kui, Chaibat'ın çetesine girmeye hak kazanıyor. Filmin IMDb puanı 6.9.

14. Kutsal Silahın Peşinde

Jackie Chan bu filminde her açıdan dört dörtlük eğitim alan bir casusu canlandırıyor. Casusumuz ortağı ile birlikte bir görev için Avrupa'ya gidiyor. Fakat ortağının kendisine ayak bağı olmaktan başka bir işe yaradığı yok. Hedefleri ise bir hazineyi bulmak. Hazine bir tarikatın elinde tutuluyor. Hazineyi ele geçirmek ise son derece stratejik davranmayı gerektiriyor. 6.9 IMDb puanına sahip filmde Jackie Chan'i yönetmen koltuğunda görüyoruz.

15. Geçmişin İntikamı

Geçmişin İntikamı filminde Jackie Chan eski bir polis şefi. Eski olmasının sebebi bütün ekibini bir çete tarafından düzenlenen saldırıda kaybetmesi. Polis şefi Wing bu olaydan dolayı kendini sorumlu tutarak polisliği bırakıyor. Sadece polisliği bıraksa yine iyi bir de kendini alkole veriyor. Onu saplandığı bu batağın içerisinden çıkarmak ise genç bir adama düşüyor. Genç adam onu eski günlerine geri döndürmek için gereken çabayı sarf ediyor. 2004 yapımı bu filmin IMDb puanı 6.9.

16. Kanlı Hesaplaşma

En iyi Jackie Chan filmlerinden olan Kanlı Hesaplaşma, Japonya'da geçiyor. Tokyo'da yaşayan Çinliler Japonlar tarafından dışlanmakta. Steelhead ise Çin'de sakin bir yaşam sürmekte. Kız arkadaşı Tokyo'ya gidene kadar  sakin yaşamını sürdürmeye devam eden Steelhead, bir süre sonra ondan haber alamaz ve yanına gitmeye karar verir. Steelhead Japonya'ya geldiğinde Çinli çetelerin de halk üzerinde ciddi bir baskı yarattığını görür. Kız arkadaşı ise bir yakuza ile evlenmiştir. Bu yakuza ile iş birliği yapan Steelhead maalesef kendini belanın içerisinde bulur. 2009 yapımı bu filmin IMDb puanı 6,9. Filmin yapımcısı olan Jackie Chan sizi yine bu sefer daha duygusal bir atmosfere sürüklemeyi vadediyor.