Doğalgaz için 1.250 TL destek verilecek!

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 4 Kasım 2023
  • 186 okunma

Tüm Türkiye’de havalar, Eylül ayı ile birlikte serinlemeye başladı ve ardından Ekim ayı ile birlikte soğuklar kendini hissettirdi. Artık Kasım ayı geldi ve Türkiye’nin hemen hemen her yerinde kış mevsimi kendini gösteriyor. Meteoroloji, Kasım ayı itibariyle bazı bölgeler için kar yağışı uyarılarında bulunmaya başlarken, birçok vatandaş da fatura hesabı yapmaya başladı.

Havaların soğuması ile birlikte bazı illerde vatandaşlar şimdiden kombileri çalıştırdı. Ancak ay sonunda gelecek olan fatura için birçok kişi kara kara düşünüyor. Üstelik henüz tam kış mevsimi de gelmemişken çalıştırılan kombiler ile birlikte kara kış döneminde fatura masraflarının hangi boyutlarda olacağı merak ediliyor. Ancak Karadeniz’de çıkarılan doğalgazın bir kısmının vatandaşlara ücretsiz verileceği haberinin ardından, şartları karşılayanlara 1.250 TL fatura desteği verileceği de duyuruldu. İşte detaylar…

DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ

Kış aylarının yavaş yavaş gelmeye başlaması ile birlikte ülkemizde birçok ailenin gündeminde şimdiden doğalgaz faturaları yer almaya başladı. Ancak bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, şartları karşılayan vatandaşlara doğalgaz destek ödemeleri bulunuyor. Bu kapsamda birçok kişinin fatura yükünün de hafiflemesi bekleniyor.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Doğalgaz fatura destek ödemelerinden yararlanmak isteyenlerin belirlenen şartları karşılaması gerekiyor. Söz konusu şartlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İkamet edilen bölgede doğalgaz hattının bulunması
  • İkamet edilen adreste fatura ya da doğalgaz aboneliğinin olması
  • Hanede ikamet edenlerin kişi başı gelirlerinin asgari ücretin üçte birinden az olması.

FATURA DESTEKLERİ TASARRUF SAĞLAYACAK

Söz konusu şartları karşılayan vatandaşlar başvuruda bulunmaları durumunda 900 TL ile 1.250 TL arası tutarlarda doğalgaz desteğinden yararlanabilecek. Ödeme tutarları kişilerin durumuna ve şartlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Söz konusu fatura desteklerinden yararlanma hakkı bulunan vatandaşlar, böylece doğalgaz masraflarından bir miktar tasarruf sağlayabilecek.

İlgili Yazılar