Kasım ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 4 Kasım 2023
  • 39 okunma

Yüksek enflasyon sebebi ile giderek ağırlaşan hayat şartları milyonları etkilemeye devam ederken özellikle ihtiyaç sahipleri bu süreçte ek desteklere ihtiyaç duymaya başladı. Geçtiğimiz yıl rekor kıran enflasyon sebebi ile harekete geçen yetkililer Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine hane başına ödeme yapılmasına karar verirlerken söz konusu modelin süresinin uzatıldığı müjdesi paylaşıldı.

1 yıllığına yürürlüğe alınan ancak hayat pahalılığının devam ediyor olması sebebi ile süresi uzatılan Türkiye Aile Destek Programı, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmişti. Ödemelerin yapılmaya devam edileceğinin açıklanmasının ardından gözler kasım ayı ödemelerine çevrildi. Hak sahipleri ödeme tarihlerini araştırırlarken henüz destekten yararlanmayanlar da başvuru detaylarını sorgulamaya başladı.

KASIM 2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen Türkiye Aile Destek Ödemeleri, bir süredir olduğu gibi bu ay da hak sahiplerine ulaştırılacak. Kasım ayı takviminin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ilan edilmesi beklenirken ödemelerin ayın 15’ine kadar hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor.

Hane başına düşen aylık ortalama gelir tutarına göre farklılık gösteren aile destek ödemeleri şu şekilde hesaplandı:

  • Geliri 450 TL ve altı olanlara: Bin 250 TL
  • Geliri 450- 911,15 TL aralığında olanlara: Bin 100 TL
  • Geliri 911,15- 1.372,30 TL aralığında olanlara: 950 TL
  • Geliri 1.372,30 TL- 1.833,45 TL aralığında olanlara: 850 TL

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA VE BAŞVURU EKRANI

Türkiye Aile Destek Programı hali hazırda diğer desteklerden yararlanan kişileri ve henüz herhangi bir model tarafından desteklenmeyen diğer ihtiyaç sahiplerini kapsamaktadır. Programdan ödeme almak isteyen ihtiyaç sahipleri e- Devlet sistemi üzerinden başvuru oluşturabilmektelerdir. Hali hazırda modele kayıtlı bulunan ihtiyaç sahipleri de yine aynı sistem üzerinden ödemelerin yatırılıp yatırılmadığını kontrol edebilmektelerdir.

İlgili Yazılar