Sigara fiyatlarına 5 TL zam! 10 TL daha mı artacak?

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 2 Kasım 2023
  • 40 okunma

Yüksek enflasyon, kur farkı, akaryakıt zamları, tedarik problemleri, alınan faiz kararları ve daha pek çok faktör, uzunca bir süredir gündelik hayat şartlarının ağırlaşmasına yol açmayı sürdürüyor. Gıdadan teknolojik cihazlara, gayrimenkullerden otomobillere kadar her alana etki eden yüksek fiyat artışları sebebi ile geçinmekte güçlük çeken hatta çoğu zaman borç harç ile geçinmek durumunda kalan tüketiciler, bu zam furyasının ne zaman sona ereceğini merak ediyorlar.

Temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamların yanı sıra tütün ürünlerine yansıtılan fiyat değişiklikleri de güne be gün gündemde daha çok yer almaya başladı. Normal şartlarda senenin iki farklı diliminde açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda değişen sigara fiyatları, son dönemlerde vergi değişikliklerinin dışında da artmaya başladı. Yüksek oranlarda artan sigara fiyatları sebebi ile resmen isyan noktasına gelen tütün tiryakileri henüz geçtiğimiz aylarda yeni fiyatlardan alım yapmaya başlamışlarken dün gece bir haber daha geldi. Yetkililer bir sigara grubu için zam kararı alınmış olduğunu bildirdi.

5 TL'LİK ZAM KESİNLEŞTİ

Bir süredir gündeme gelen ‘Sigaraya 5 TL zam mı gelecek?’ sorusu, dün gece resmen karşılık buldu. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Efendiler yarın yeni zamları ilan edeceğiz” açıklaması ile tütün ürünlerinde fiyat değişikliğine gidilmiş olduğunu bildirdi. Aybaş’ın yanı sıra bazı yetkililerden de sigara zammına ilişkin resmi açıklama geldi.

Edinilen bilgilere göre 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile JTI grubu sigaralara 5 TL’lik zam yansıtıldı. Bu artışın ardından en düşük sigara fiyatı 50 TL, en yüksek sigara fiyatı ise 57 TL olarak kayda geçti.

ŞOKE EDEN İDDİA

5 TL’lik zam kararının fiyat listelerine yansımasının ardından tütün tiryakilerini şaşkına çeviren bir iddia ortaya atıldı. Konuşulanlara göre yılbaşı itibari ile sigara fiyatları 10 TL birden artacak. Bu iddia ortalığı karıştırırken yetkililerden konuya ilişkin resmi bir açıklama geldi.

İlgili Yazılar