ING Bank Günlük Para Çekme Limiti Ne Kadar?

Tugba yazdı. 25 Mart 2023 140 okunma

ING Bank günlük para çekme limiti, 2000 TL olarak uygulanır. Günümüz şartlarında son derece düşük olan bu tutarı farklı yöntemler kullanarak artırabilirsiniz. Örneğin para çekimini peyderpey yapmak, bu noktada işinizi kolaylaştırabilir. ING Bank günlük para çekme limitini artırmak için karekodla para çekme, kredi kartından nakit avans kullanma gibi yöntemlerden de yararlanabilirsiniz.

ING Bank ATM'lerinin yerini öğrenerek para çekme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. ING Bank'ın her şehirde şubesi olmasa da ATM'leri bulunabilir. Bu sayede bankada bulunan paranızı ATM'ye giderek çekebilirsiniz. ATM'lerin bulunmadığı şehirlerde ise internet bankacılığı kullanarak işlemlerinizi yapabilirsiniz Borçların ödenmesi ya da faturaların yatırılması için nakit çekimi yapmanıza gerek yoktur. Bu tür işlemleri internet bankacılığını kullanarak yapabilirsiniz. Böylece ATM'ye gitmenize gerek kalmadan parasal işlemlerinizi halledebilirsiniz. Mobil bankacılıktan yararlanarak para transferi yapmak da mümkündür. Kredi, borç ödeme, fatura ve döviz alımı gibi işlemler için mobil uygulamayı kullanmak, size ciddi anlamda zaman kazandırır.

ING Bankamatikten Günlük Olarak Ne Kadar Para Çekebilirim?

ING Bankamatikten günlük olarak para çekim miktarı 2000 TL'dir. 2000 TL'nin üzerinde bir çekim yapmak için şubeye başvurmalısınız. Eğer çekmek istediğiniz miktar çok yüksekse birkaç gün önceden bankaya haber vermenizde fayda vardır. Para çekmenin yanı sıra ING Bank'ın başka işlemler için de sınırlamaları söz konusudur. Para çekmenin tersine hesaba para yatırmada herhangi bir sınır yoktur. Ancak cep telefonuna TL yükleme işlemi yapacaksanız bu işlemde 400 TL sınır uygulanır.

Kartsız olarak ATM'den işlem yapmak istediğinizde, bu işlemde günlük 50 bin TL sınır vardır. Cep telefonuna gönderilen parayı çekmek istiyorsanız bu işlemde günlük 1000 TL sınır uygulanır. ING Bank günlük para çekme limiti söz konusu olduğunda size ekstra para çekme hakkı getiren yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Cep telefonuna gönderilen parayı çekerek ya da karekodla çekim yaparak daha fazla tutara ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı bankalardan da para çekim işlemleri yapma ihtimaliniz vardır. Eğer farklı bankalarda hesabınız varsa farklı bankalardan para çekerek ihtiyacınız olan nakit miktarını toparlayabilirsiniz.

ING Bank Karekodla Para Çekilir mi?

ING Bank karekodla para çekme işlemi yapılabilir. ING Bank mobil uygulamasını indirerek, burada bulunan karekodu ATM'deki ilgili yere okutarak çekim yapabilirsiniz. Karekod işlemleri sayesinde yanınızda fiziksel kartınız olmasa bile para çekebilirsiniz. Böylece acil ihtiyaçlarınıza kolayca çözüm üretme şansınız olur.

Karekodla para çekebilmeniz için söz konusu ATM'nin bu özelliğe haiz olması gerekir. ATM'nin karekodla para çekme özelliği yoksa bu işlemi yapmanız mümkün olmaz. Karekodun yanı sıra cep telefonu ile para çekme işlemi de yapabilirsiniz. Bunun için sırasıyla şu adımları izlemelisiniz. İlk olarak ING Mobil'e girmelisiniz. Ardından para transferi seçeneğini tercih etmelisiniz. Cep no'ya para gönder diyerek kendi numaranıza ya da ING Bank'lı bir yakınınızın numarasına para gönderebilirsiniz.

ING Bank Ortak ATM Ücretleri Ne Kadar?

ING Bank ortak ATM ücretleri çekeceğiniz tutara bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak İş Bankası ve Akbank ATM'lerinden nakit çekimi yaparken herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmaz. Diğer ortak nokta ATM'lerinden ise komisyon kesintisi karşılığında para çekebilirsiniz. Sizden ne kadar para kesileceğini, para çekerken ATM ekranında görünür. Bu tutarı onaylamamanız halinde kartınızı geri alabilir ve ücretsiz para çekmek için ING ATM'lerine gidebilirsiniz. ING Bank günlük para çekme limitini göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınızı planlamaya her zaman dikkat etmelisiniz.