Garanti BBVA Günlük Para Çekme Limiti Ne Kadar?

  • Tugba yazdı.
  • 11 Şubat 2023
  • 82 okunma

Garanti BBVA günlük para çekme limiti nedeniyle bir günün içerisinde 5000 TL üzerinde para çekmeniz mümkün değildir. Bu nedenle işlemlerinizi böyle bir sınır olduğundan yola çıkarak planlamanızda fayda vardır. Günlük para çekme limiti uygulaması her bankada vardır. Limitin ne kadar olacağı bankadan bankaya değişiklik gösterir. Garanti BBVA günlük para çekme limiti ise 5000 TL'dir.

Para çekme işlemlerine belirli bir sınır konulmasının nedeni, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi durumların önlenmesidir. Özellikle banka ve kredi kartının çalınması gibi durumlarda belirli bir sınırın olmasında fayda vardır. Böylece yüksek meblağların ele geçirilmesi engellenir. Belirlenen limitin üzerine çıkan tutarlar söz konusu olduğunda bizzat şubeden para çekilebilir. Tutarın aşırı yüksek olması halinde şube yetkililerinin konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerekir. Bu sayede paranın hazırlanması için bankaya belirli bir zaman tanınır. Bazı bankalar belli müşterilerine istisna uygulayarak günlük limitlerde artışa gidebilir.

Garanti BBVA Günlük Para Çekme Limiti Nedir?

Garanti BBVA Günlük Para Çekme Limiti Nedir?

Garanti BBVA günlük para çekme limiti, banka müşterilerinin günlük para çekme limitlerini sınırlar. Günlük olarak belirlenen para çekme tutarı 5000 TL olarak uygulanır. Garanti Bankasında hesabı olanlar, bu limitin altında kalacak şekilde para çekme işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu tutarla para çekme işlemlerinin sınırlanmasında en önemli etken, hırsızlığa karşı tedbir alınmasıdır. Garanti BBVA'nın yanı sıra farklı bankalarda da aynı uygulama yapılır.

Banka müşterileri, bireysel ihtiyaçları için para çekmek zorundadır. Bunun yanı sıra acil olarak para gerektiğinde de bankadan nakit çekim işlemi yapılır. Ancak para çekmenin belirli bir limitle sınırlandırılması bazen işleri güçleştirir. Böyle durumlarda farklı bankalarda bulunan hesaplarınızdan para çekebilirsiniz. Bunun yerine Garanti BBVA günlük para çekme limitini artırmak için başvuru yapabilirsiniz.

Garanti BBVA Günlük Limit Nasıl Artırılır?

Garanti BBVA Günlük Limit Nasıl Artırılır?

Garanti BBVA günlük limit artırımı için bankayla birebir görüşmek gerekir. Bağlı olduğunuz şube ile görüşerek para çekme limitini artırabilir ve daha fazla tutar çekebilirsiniz. Şubeler böyle durumlarda kendi inisiyatiflerini kullanarak hareket eder. Bu nedenle limit artırımı için her zaman onay alamayabilirsiniz. Eğer limit artışı mümkün değilse hesabınızdaki parayı farklı bankalardaki hesaplarınıza aktararak çekebilirsiniz.

Garanti ATM'den Tek Seferde Kaç TL Çekilir?

Garanti ATM'den tek seferde çekilebilecek miktar 5000 TL'dir. Bu tutar Mastercard, Maestro Kart, Visa, Electron gibi farklı tür kartlar için aynıdır. Öte yandan kredi kartı ile nakit çekim yapmak istediğinizde de aynı sınırlar ile karşılaşırsınız. Bu tutarın yanı sıra günlük olarak yapılacak farklı işlemler için de kısıtlamalar söz konusudur. İnternet üzerinden yapabileceğiniz para transferleri, havale, EFT işlemleri için limit uygulanır.  Bireysel olarak uygulanan limitler şu şekildedir:

  • Bireysel havale limiti 10 bin TL
  • Bireysel hazine bonosu limiti 5000 TL
  • Para yatırma limiti 12 bin TL
  • Kredi kartı borcu ödeme limiti 12 in TL
  • QR ile para çekme limiti 5000 TL

Garanti BBVA Günlük Havale Limiti Ne Kadardır?

Garanti BBVA Günlük Havale Limiti Ne Kadardır?

Garanti BBVA günlük havale limiti 10 bin TL olarak uygulanır. Bu sınırlılıklar nedeniyle bekleyen havale işlemlerini bir sonraki güne aktarmanız gerekir. Günlük havale limitini aşan işlemleri internet şubesinden yapmaya çalıştığınızda sistem uyarısı ile karşılaşırsınız. Eğer çok acil yapılması gereken havaleler varsa şubeye giderek işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Gerekli durumlarda havale yapacağınız kişiden başka bir IBAN isteyerek EFT yapabilirsiniz. Garanti BBVA günlük para çekme limiti ve diğer sınırlamalar hakkında daha kapsamlı bilgiyi şubenizden de alabilirsiniz. Garanti BBVA şubesine gitme şansınızın olmadığı durumlarda müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Garanti Bankası günlük para yatırma limiti 12 bin TL'dir.

Garanti Bankası günlük kredi kartı borcu ödeme limiti 12 bin TL'dir.

Limit artırımı için şubelerden ve müşteri hizmetlerinden bilgi alınabilir.

İlgili Yazılar