Yapı Kredi Bankası Günlük Para Çekme Limiti Ne Kadar?

  • Tugba yazdı.
  • 18 Mart 2023
  • 527 okunma

Yapı Kredi Bankası günlük para çekme limiti 5000 TL olarak uygulanır. Bankadan ve aynı hesap üzerinden bu tutarın üzerinde çekim yapmanız mümkün değildir. Bu nedenle kendinizi bu tutara göre ayarlamalı ve daha üzeri ihtiyaçlarınızda şubeden çekim, EFT, havale gibi işlemleri denemelisiniz. Yapı Kredi Bankası günlük para çekme limiti gibi bir sınırlama konulmasının nedeni, ATM'lerde bulunan para miktarını dengede tutmaktır. Gün boyunca çok sayıda insanın ATM'lerden para çekimi yapması nedeniyle böyle bir sınırlamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Yapı Kredi Bankası, Türkiye'nin müşteri potansiyeli en yüksek bankalarından biridir. Bu nedenle ATM'lerden para çekmek isteyen insan sayısı da bir hayli fazladır. 5000 TL sınırlaması ile ATM'de para kalmaması gibi bir sıkıntının yaşanması engellenir.

ATM'den para çekmek için bankamatik kartınızı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra karekod okutma gibi yöntemlerle de para çekme işlemini yapabilirsiniz. Para çekmek istediğiniz ATM'de yeterli para yoksa farklı bir ATM'den para çekme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yapı Kredi Bankasından Günlük Ne Kadar Para Çekilir?

Yapı Kredi Bankasından Günlük Ne Kadar Para Çekilir?

Yapı Kredi Bankasından günlük olarak çekeceğiniz en fazla para miktarı 5000 TL'dir. Bu sınır, yıllar içerisinde ekonomik koşullara göre değişiklik gösterebilir. Para çekme işleminde ATM'nin sınırlaması ile karşılaşırsanız alternatif yolları deneyebilirsiniz. Eğer borçlarınızı ödemek için para çekiyorsanız online olarak para transferi yaparak borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Fatura ödemeniz gerekiyorsa yine online ödeme yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Geri kalan birçok işlemi de online olarak yapma şansınız vardır.

Alışveriş yapmak için para çekmenize gerek kalmaz. Ödeme sırasında kartınızı POS cihazlarından okutarak tahsilat sürecini tamamlayabilirsiniz. Yapı Kredi Bankası günlük para çekme limiti sizi belirli noktalarda sınırlar. Özellikle acil ihtiyaçlarınız söz konusu olduğunda bu sınırlara takılmamak için kartla ödeme, online para transfer gibi yöntemlerden yararlanmak size ciddi anlamda fayda sağlar.

Yapı Kredi ATM'lerinden Yapılacak Diğer İşlemlerde Sınır Var mı?

Yapı Kredi ATM'lerinden Yapılacak Diğer İşlemlerde Sınır Var mı?

Yapı Kredi ATM'lerinden yapılacak diğer işlemlerde sınırlamalar vardır. İşlem sınırlamaları şu şekilde uygulanır:

  • Günlük döviz alım satım limiti 15 bin USD'dir.
  • Günlük havale tutarı 20 bin TL'dir.
  • Kartla ya da QR kod kullanarak para yatırma için uygulanan sınır 50 bin TL'dir.
  • Kartla şans oyunları için konulan sınır 20 bin TL'dir.
  • Kartsız kredi kartı borcu ödeme için 50 bin TL sınır söz konusudur.
  • Kartsız kredi ödeme işlemlerinde uygulanan sınır 50 bin TL'dir.
  • Kart kullanmadan para yatırma işlemlerinde uygulanan sınır 50 bin TL'dir.
  • Şans oyunlarında yapılacak kartsız işlemlerde sınır 1000 TL'dir.
  • ATM'den en fazla 10 bin TL tutarında nakit avans çekilebilir.
  • Yurt dışı para çekme işlemlerinde, 1000 USD sınırlaması vardır.

Günlük bankacılık işlemlerinde yukarıdaki tutarları göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, bir ödemenin son gününde tüm parayı çekmek yerine kısım kısım parayı çekerek son ödeme gününde yatırabilirsiniz.

Yapı Kredi İşlem Limiti Nasıl Artırılır?

Yapı Kredi İşlem Limiti Nasıl Artırılır?

Yapı Kredi işlem limitini artırmak sadece online işlemler için söz konusudur. ATM'den ne kadar limitli bir işlem yapacağınız banka tarafından belirlenir. Banka online işlemlerde de size sınırlama şansı sunar. Bu sınırlamalar aslında güvenliğiniz açısından da fayda sağlar. Hesabınızın başkasının eline geçmesi durumunda, işlem sınırlılıkları sayesinde yüksek para transferleri yapılamaz.

Yapı Kredi işlem limitlerinde değişiklik yapmak için online şubeyi kullanabilirsiniz. Online şubede, Kartlarım ve ardından Limit İşlemleri kısmına girmeniz gerekir. Burada işlemleriniz için bir üst sınır belirleyebilirsiniz. Burada bankanın belirlediği üst sınırları aşma şansınız yoktur. Yapı Kredi Bankası günlük para çekme limiti  ve diğer limitleri, bankanın müsaade ettiği sınırlar dahilinde belirleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yapı Kredi Bankasından günlük en fazla 5000 TL çekilebilir.

Yapı Kredi Bankasından para çekme limiti banka tarafından belirlendiği için artırılmaz.

Yurt dışı para çekme limiti 1000 USD şeklindedir.

İlgili Yazılar