TEB’den Papara’ya Para Gönderme Nasıl Yapılır?

  • Minik Tospik yazdı.
  • 18 Temmuz 2021
  • 969 okunma

İçinde bulunduğumuz dijital çağ geliştikçe tüm işlerimizin küçük cep telefonlarımızdan halledilebildiği gibi para göndermek ya da yatırmak gibi basit işlemler için bankalarda saatlerce bekleme devri de rafa kalkıyor. Haliyle bankaların cep telefonu uygulamalarının yanı sıra farklı finans uygulamaları da gündeme geliyor. Papara da bunlardan biri… İşte pek çok banka kullanıcısı tarafından kullanılabilen uygulamanın detayları ve TEB’den Papara’ya para göndermenin yöntemi…

Papara Nedir?

Papara Nedir?

Ülkemizde yaygın kullanıma sahip olan Papara, en kısa tabiriyle hızlıca para alıp para göndermeyi sağlayan finans uygulamalarındandır. Kullanıcılarına ücretsiz şekilde sahip olabilecekleri dijital kart ve hesap sunmaktadır. Üstelik diğer finans uygulamalarıyla kıyaslandığında komisyon talep etmemesiyle de öne çıkmaktadır. Dolayısıyla ülkemizdeki kullanımı epey yaygındır, 9 milyona yakın kullanıcısı bulunmaktadır.

Uygulamayı kullanmak için öncelikli olarak yapılması gereken şey elbette Papara hesabı açmaktır. Sonrasında EFT’nin yapılabildiği saatleri takip etmenize gerek kalmadan Papara hesabınıza para yatırarak oradan başkasının IBAN’ına ya da Papara hesabına 7/24 ücretsiz şekilde para gönderebilirsiniz.

Ayrıca Borsadan Nasıl Para Kazanılır? adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

TEB’den Papara’ya Para Nasıl Gönderilir?

TEB’den Papara’ya Para Nasıl Gönderilir?

TEB, Papara ile anlaşmalı olan bankalardandır. TEB’den Papara’ya para gönderebilmek için adınıza kayıtlı olan Papara hesabınızın numarası ve IBAN kaydıyla işlem yapmanız gerekir. Papara uygulaması üzerinden hesaba para yüklemek için ‘yükle’ kısmına giderek banka hesabı seçimi veya ATM kısmı seçimi yapılmalıdır. Buradan TEB bankasını seçerek açıklama kısmına da Papara numarasını yazarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tersi yönde, TEB’den Papara’ya para göndermek için ise bankanın internet uygulaması üzerinden havale kısmını seçip Papara hesap ya da IBAN numarasını girerek para aktarımını yapabilirsiniz. Özellikle, açıklama bölümüne sadece Papara numaranızı yazarak para aktarımını kolayca gerçekleştirebilirsiniz. EFT işlemleriyle yapılan para transferinde ödediğiniz ücret daha sonra hesabınıza geri döner fakat hiç ücret ödememeyi talep edenler için havale ile para aktarımı önerilir.

TEB’den Papara’ya Para Aktarımı Yöntemleri

2021/07/post-1626503654-1628-teb-papara-para-aktarim.webp

Online bankacılık, ATM ve Papara Card üzerinden TEB’den Papara’ya para gönderme işlemi gerçekleştirilebilir. Özellikle Papara Card üzerinden işlem yapıldığı zaman, bankanızdan gelen para transferi daha hızlı ve etkin şekilde yapılmaktadır. Bu karta aktarılan ve sizin belirlediğiniz limitte olan para sayesinde dijital her yerden bütün bireysel işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ticari olarak büyük para aktarımları yapacaksanız mutlaka işlemle ilgili evrakları hazırda tutarak bankanızın teknik destek birimiyle iletişime geçmelisiniz.

TEB’den Papara’ya Para Gönderme Limiti Ne Kadardır?

TEB’den Papara’ya Para Gönderme Limiti Ne Kadardır?

Gönderim limiti, Papara hesabı üzerinde onaysız olan hesap sahipleri için 750 TL’dir. Kullanıcılar para transferi yapmak istediği zaman bu işlemin hangi hesapla yapılacağı ya da bu hesabın hangi hesap şekline sahip olduğu oldukça önem taşır. Örneğin, sözleşmeli hesaplarda 500.000 TL limite sahipken onaylı hesaplarda limit 50.000 TL’dir. Papara üzerinden para transferi için işlem hakkı ise onaysız hesaplar için 15, onaylı ve sözleşmeli hesaplar için 30, onaylanan hesaplara da 300 tane tanınmıştır.

TEB İnternet Şubesi Üzerinden Papara’ya Para Aktarımı

Adım Adım TEB İnternet Şubesi Üzerinden Papara’ya Para Aktarımı

  • Öncelikle TEB bankasının internet şubesine uygulamadan ya da web sitesi üzerinden giriş yapın.
  • Daha sonra ‘Para Gönderme’ seçeneğine tıklayın.
  • Sırayla ‘Havale’ ve ‘Başka Hesaba Havale’ işlemlerini takip edin.
  • Havale menüsüne geldiğinizde para göndermek istediğiniz Papara numarasını yazmalısınız.
  • Para transferi işlemi için belirlenen miktarı yazın ancak belirlediğiniz miktar için yeterli bakiyeniz olduğundan emin olun.
  • Hesap açıklama bilgileri kısmına da Papara numarasını yazarak yapılacak işlemin Merkez Bankası tarafından teyit edilmesini sağlayın.
  • Tüm bu adımları uyguladıktan sonra kısa süre içerisinde para aktarım işlemi gerçekleştirilecektir.

Ayrıca Borsa Analiz Yöntemleri: Temel ve Teknik Analiz Nedir? adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

TEB ATM’si Üzerinden Papara’ya Para Aktarımı

Adım Adım TEB ATM’si Üzerinden Papara’ya Para Aktarımı

  • Bulunduğunuz yere en yakın TEB ATM’sine başvurun.
  • Banka kartınızı takın ve şifrenizi eksiksiz ve doğru biçimde girin.
  • Daha sonra karşınıza gelen ekranda ‘Para Yükleme’ menüsüne gelin.
  • Ne kadar para yatırmak istediğinizi yazın.
  • Hesap numarasını açıklama kısmına yazın ve işlemi tamamlayın.
  • Para transferi yaparken en fazla dikkat edilmesi gereken konu, para gönderilen hesabın numarasının açıklama bölümüne yazılması gerekmesidir.
  • TEB ATM’den Papara’ya para gönderme sürecinde tıpkı internet şubesinde olduğu gibi Papara numarası sisteme kaydedildikten sonra Merkez Bankası tarafından incelenir.
  • Merkez Bankası para yatırma ve ödeme incelemeleri sonrasında gerçekleşmesini istediğiniz havale işlemini kısa sürede onaylar.

Özetle, TEB’den Papara’ya para aktarım işlemi için bankanın ATM’si, şubesi ya da online şubesi ve Papara Card hizmetlerinden faydalanarak hızlı ve kolay biçimde para transferi işlemlerinizi halledebilirsiniz. Eğer düzenli olarak veya sık sık aynı Papara numarasına para transferi yapıyorsanız bu numarayı sisteme kaydederek her ödeme işleminde mutlaka doğru hesap ve kullanıcı bilgilerini yazdığınızdan emin olabilirsiniz. Para aktarımı esnasında açıklama kısmının doldurulması, hesap bilgilerinin eksiksiz ve tamamen doğru şekilde yazılması gerekir. Tüm adımları başarıyla gerçekleştirdiğiniz takdirde yaklaşık 15 dakika içerisinde Papara hesabına para aktarılmış olacaktır. Sorun yaşadığınız durumlarda ya da daha fazla bilgi almak istediğinizde TEB’in veya kullandığınız diğer bankaların canlı destek birimlerini arayabilir ve havale/EFT işlemleri hakkında fikir edinebilirsiniz. İşlem süresi sizin adımları uygulamaktaki hızınıza ve bankanın işlem sırası ve yoğunluğuna bağlı olarak 5-20 dakika aralığında değişir.

Sıkça Sorulan Sorular

Elbette hayır. Her bankadan her bankaya para aktarımı yapabildiğiniz gibi kullanmış olduğunuz tüm bankalardan da Papara hesabınıza para transferi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak Papara hesabınızdan para gönderimi yapabileceğiniz bankalar sınırlıdır: QNB Finansbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi, Vakıfbank, Akbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve İş Bankası.

Papara’nın finansal platform olarak güvenilirliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) işlemlerine izin verilerek onaylanmıştır. Öte yandan Papara, MasterCard, Bankalararası Kart Merkezi ve Visa üye kuruluşlarındandır.

Papara, devletin kanun ve yasalarına uygun biçimde işleyen finansal teknoloji şirketlerindendir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Merkez Bankası tarafından uygulamaları denetlenmektedir. Ayrıca, 6493 ve 5549 sayılı yasalar kapsamında devlet tarafından da denetlenmektedir.

İlgili Yazılar