Akbank Mobil Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

  • Tugba yazdı.
  • 16 Şubat 2023
  • 667 okunma

Akbank mobil şifresini unutanların yapması gereken mobil uygulamaya girişte yer alan "Şifreni mi Unuttun?" seçeneğine tıklamaktır. Akbank mobil uygulama hemen hemen tüm bankacılık işlemlerini yürütmenizi sağlayan bir aplikasyondur. Bu aplikasyon sayesinde para transferi, fatura ödeme, döviz-hisse senedi alımı gibi pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşlemlerin aksamaması için Akbank mobil şifresini unutanların yapması gereken mobil uygulamayı kullanarak yeni bir şifre belirlemektir.

"Şifreni mi unuttun?" seçeneğine tıkladığınızda müşteri ya da T.C. kimlik numarası ve kart numarasını girerek yeni şifre oluşturabilirsiniz. Sizden kartınızın son dört hanesi istenir. Dilerseniz "Kimlik doğrulama ile ilerleyeceğim" seçeneğini tercih ederek işlemlerinizi sürdürebilirsiniz. Bu seçeneği tercih ettiğiniz takdirde T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve cep telefonu numarasını girmelisiniz. Tüm bu bilgileri girdikten sonra "Devam" seçeneğine tıklamalısınız.

E-Devlet İle Akbank Mobil Şifre Alma

E-Devlet İle Akbank Mobil Şifre Alma

E-Devlet ile Akbank mobil şifre alma işlemi yapılabilir. Bunun için ilk önce turkiye.gov.tr adresine internet bankacılığı ile giriş seçeneğini tercih etmelisiniz. Açılan sayfada Akbank'ı tercih ederek "Şifremi Unuttum" yazan yere tıklamalısınız. Ardından izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir:

  • Müşteri numarası ya da onun yerine T.C. kimlik numarası girilmelidir.
  • Kredi ya da banka kartının son dört hanesi girilmelidir.
  • Gelen ekranda kartın şifresi girilmelidir. Son dört hanesini girdiğiniz kart ile şifre uyumlu olmalıdır.
  • Yukarıda sıralanan işlemleri yaptıktan sonra telefonunuza şifre gönderilir.
  • Şifre girilmeli ardından "Devam" tuşu tıklanmalıdır.
  • Bu işlemler tamamlandıktan sonra size geçici bir şifre verilir. Bu şifreyi giriş için kullandıktan sonra değiştirebilirsiniz.

Akbank Mobil Şifre Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Akbank Mobil Şifre Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Akbank mobil şifre bloke kaldırma için 444 25 25 numarasını arayabilirsiniz. Bu numarayı aradıktan sonra yapmanız gereken işlemler şu şekildedir:

  • Mobil şube destek birimine 5'i tuşlayarak bağlanmalısınız.
  • Bağlanma sonrası sizden internet bankacılığı şifrenizi girmeniz istenir.
  • İnternet şifresini bilmeyenler, kart şifresini girebilir.
  • Bu işlemleri tamamladıktan sonra sistem sizi müşteri temsilcisine bağlar.
  • Müşteri temsilcisi tarafından yapılan yönlendirmeleri takip ederek blokeyi kaldırabilirsiniz.

Akbank mobil şifresini unutanların yapması gerekenlerin yanı sıra bloke kaldırmanın da nasıl yapılacağının bilinmesi önemlidir. Mobil bankacılık şifrenizi üst üste üç kere yanlış girdiğiniz takdirde bloke işlemiyle karşılaşırsınız.

İlk Kez Akbank Mobil Şifre Nasıl Alınır?

İlk Kez Akbank Mobil Şifre Nasıl Alınır?

İlk kez Akbank mobil şifre almak için ilk önce Akbank mobil uygulamasını indirmeniz gerekir. Mobil uygulamayı indirdikten sonra  kredi kartı numarası ile giriş yapılabilir. Bunun yerine müşteri numarası ya da T.C. kimlik numarası kullanılarak da giriş yapılabilir. Giriş sırasında Akbank şifresi kullanılır. Şifre ya da müşteri numarası gibi bilgileri öğrenmek için 444 25 25 aranabilir. Tüm bilgi giriş aşamaları tamamlandıktan sonra cep telefonunuza gelen şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme girdikten sonra mobil şube için özel bir şifre belirleyebilirsiniz.

Akbank Cep Şifre Nasıl Alınır?

Akbank cep şifre almak için mobil şube giriş aşamasını tamamlamanız gerekir. Mobil şubeye giriş için gerekli bilgileri girdikten sonra cep telefonunuza cep şifreniz gönderilir. Gönderilen bu şifreyi belirtilen alana girmelisiniz. Cep şifre size ulaşmazsa telefonunuzun kapsama alanında olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda mesaj hafızanız da yetersiz olabilir. Cep şifreyi 3 kere hatalı olarak girmeniz halinde bloke konur. Bu bloke, 444 25 25 numarasından kaldırılmalıdır. Bunun yanı sıra bloke kaldırma işlemleri şubelerden de yapılabilir. Akbank mobil şifresini unutanların yapması gereken işlemler ve diğer şifre süreçleri, sorunsuz bir mobil şube kullanımı için son derece önemlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Akbank cep şifre gelmiyorsa birkaç dakika bekledikten sonra tekrar şifre talebinde bulunulmalıdır.

Mobil şifre bloke kaldırma işlemleri 444 25 25 numarasından yapılabilir.

Akbank mobil giriş için kimlik numarası, kart numarası ve kart şifresi kullanılabilir.

İlgili Yazılar