Sevgililer Günü İçin Alınabilecek Hediyeler Nelerdir?

Cahil Uzman yazdı. 11 Şubat 2022 243 okunma

Özel günlere inanıp inanmamak elbette kişisel tercihtir. Ancak çiçeği burnunda sevgili olduğunuz biri varsa hayatınızda veya ilk sevgililer gününüz olacaksa onunla beraber, itiraf edin şöyle bir heyecan dalgası geçiverir kalbinizden… Ne yazık ki bu heyecan uzun yıllardır birlikte olanlar ve/veya evli çiftler için vazife halini de alabiliyor. İşte o vakit heyecandan çok eziyet duygusu egemen olabilir…

Hediyeleşmek güzel şeydir bize göre. Karşınızdaki insana sevginizi ve bağlılığınızı simgeler; aynı şekilde karşınızdaki insanın da size olan duygularının ifadesidir. Kadın ya da erkek; hediye almak ve vermek hafife alınmamalı ve aldığınız kişiye kendisini özel hissettirmelidir.

Kısaca Sevgililer Günü gelip çattıysa ve siz de sevgilinize ne hediye alacağınızı kara kara düşünmeye başladıysanız, paniğe kapılmayın! Sevgililer günü için ne hediyeler alınabilir? Bana Fikir Ver ekibi olarak biz, sizin için olaya el attık. O iş bizde ;)

Kaliteli, özgün, klasik veya modern, eğlenceli ya da romantizm yüklü harika alternatif hediye fikirlerini sizler için derledik. Fakat hemen öncesinde olur ya hala bilmeyen veya merak edenler varsa diye, nedir bu sevgililer günü olayı, nereden çıkmış, ona bir göz atalım, ne dersiniz?

Sevgililer Günü Ne Anlama Geliyor?

Sevgililer gününün tarihçesi sandığımızdan çok daha eskidir! Sevgililer Günü nereden çıktı sorusunun pek çok masalsı karşılığını internet kaynaklarında bulmak mümkün gibi… Bizim ulaşabildiğimiz en eski tarih ise M.S 3. yüzyıldır. Bu hikâye, Aziz Valentine adındaki din insanın gerçekleştirdiği gizli nikâhlara dayanmaktadır. Dönemin Roma İmparatoru 2. Claudius, ordu mensubu genç erkeklerin zaafa düşmelerini engellemek ve ordusunun gücünü arttırmak için, evlenmelerini yasaklar. Aziz Valentine bu durumda kendisine gelen talepleri geri çeviremez ve yasağa karşı gelerek kıydığı gizli nikâhlarla gençleri evlendirir. İmparatora ihanet olarak değerlendirilen bu eylemleri gün ışığına çıktığında idam cezası ile cezalandırılır. İşte aslında 14 Şubat bu iyi yürekli din görevlisinin sırf birkaç genci mutlu etmek istediği ve evlendirdiği için çarptırıldığı idam cezasının, infaz edildiği tarihin yıl dönümüdür. Aziz Valentine M.S. 270 yılının Şubat ayının 14. Günü idam edilmiştir.

14 Şubat Aziz Valentine’i anma günü olarak tarihe geçmiş olmasına ve "Aziz Valentine Günü" olarak bilinmesine rağmen çağlar içinde değişen eylemler ve eğilimlerle, günümüzde dünyanın pek çok yerinde Sevgililer Günü olarak kutlanmaktadır.

Sevgililer Günü'nde Sevgilinize Ne Hediye Alabilirsiniz?

Sevgililer Günü için sevgilinize farklı ve sıra dışı hediyeler sunmak istiyorsanız, yaratıcılığınız konuşturmanın tam sırası! Erkekler (tabi unutmadılar ise) sevgililer gününde hediye seçiminde pek zorlanmazlar. Çünkü hem kadınlar için hediye alternatifleri oldukça fazladır hem de zaten kadınlar sevgililerinden gelen en ufak hediye ile mutlu olabilirler. Bazen iki dal gül yahut sevgi dolu buse yeter de artar bile… Şüphesiz erkekler de sevgililerinden hediye almaktan mutluluk duyarlar. Ama gelin görün ki erkeklere hediye almak hiç de öyle kolay değildir. Çünkü alternatifler son derece kısıtlı olabilmektedir.

Erkekler İçin Sevgililer Günü Hediyeleri Nelerdir?

Az önce belirttiğimiz gibi, erkekler için hediye alternatiflerinin az olması nedeniyle yazımızın ilk bölümünde erkeklere verilebilecek sevgililer günü hediyeleri üzerinde duracağız. Bakalım neler olabilirmiş…

  • Kol Saati

Çoğu erkeğin vazgeçemediği aksesuarlar arasında kol saati yer alır. Sevgilinizin giyim tarzına uyacak spor ya da klasik, beğenebileceği kol saati hediye etmek isteyebilirsiniz.

  • Kol Düğmeleri

Sevgiliniz işi ya da sosyal çevresi gereği giyiminde saygınlığa önem veren erkeklerdense ona çok beğeneceği kol düğmeleri satın alabilirsiniz. Üstelik sizin isminizin baş harflerinden oluşuyorsa paha biçilmez olacaktır.

  • Takım Elbise

Eğer bütçenize uyuyorsa şık takım elbise şahane olabilir. Belki sürekli kullanamayacaktır ama gardırobunun vazgeçilmezlerinden olacaktır.

  • Cüzdan

Erkeklerin en çok kullandığı günlük aksesuarlardan birisi tabi ki cüzdandır. Onun zevkine uygun, kolay taşınabilen şık cüzdan çok iyi hediye seçimi olacaktır. Üstelik de en çok alternatifi bulunabilecek hediye türlerindendir.

  • Gömlek

Şayet giysiden yana ise tercihiniz gömlek veya tişört, kazak, pantolon gibi giyim ürünleri de tercih edebileceğiniz sevgililer günü hediyeleri arasında yer alabilir.

  • Kemer

Kimi erkeklerin kemer bağımlılığı vardır gerçekten… Şık, klasik ya da spor tercihlerle özel günler için ya da günlük kullanıma uygun kemer hediye etmek oldukça yerinde olabilir.

  • Kravat

Çoğunlukla resmi işler, toplantılar ya da kimi özel günlerde kullanılsa ve sonrasında rafa kalksa da, aslında en şık hediye seçimlerindendir kravat.

  • Romantik Akşam Yemeği

Kendi ellerinizle hazırlayacağınız ve sevgilinizin sevdiği yiyeceklerden oluşan, şık ve romantik akşam yemeği sofrası çok zarif sevgililer günü hediyesi olacaktır.

  • Fotoğraf Albümü

Bazı erkekler satın alınmış hediyelerdense düşünülmüş, uğraş verilmiş hediyeleri çok severler. İkinize ait eski fotoğraflardan hazırlayacağınız ve hatta kendinizin yapacağı sade ama anlamlı fotoğraf albümü ile sevgilinizi kendinize yeniden âşık edebilirsiniz.

  • Puzzle

Birlikte çekilmiş olduğunuz en güzel fotoğraftan puzzle yaptırarak sevgilinize hediye edebilir hatta puzzle çalışmasını beraber yapıp keyifli dakikalar geçirebilir ve sonunda ikinizin ortak eserini çerçeveletip duvarınıza asabilirsiniz.

  • Taraftar Ürünleri

Spor tutkunu sevgiliniz için alınacak en doğru hediye seçimidir. Taraftarı olduğu takımı sembolize eden hemen her ürün onun için mutluluk kaynağı olacaktır. Taraftar renklerinden veya sembollerinden yapılmış formadan tutun da atkı, cüzdan, spor çantası, tişört, bileklik vs. her şey olabilir.

  • Kablosuz Kulaklık

Yeni moda kablosuz kulaklıklar, teknoloji tutkunu sevgiliniz için doğru seçim olabilir. Belki biraz bütçenizi zorlayabilir ama teknoloji hayatının vazgeçilmezi ise buna değecektir.

  • Tavla Seti

Tavla ortak keyfinizse neden olmasın? Dişe diş tavla karşılaşmaları yapacağınız eğlenceli zamanlar yaşayacağınız anlar için tavla seti çok şık ve yerinde tercih olacaktır.

  • Parfüm

Bakımlı erkeklerin vazgeçilmezlerinden hatta olmazsa olmazlarındandır parfüm. Bazen doğru seçim yapmayı da bilemeyebiliyorlar üstelik. Eğer siz de sevgilinizin hoş olmayan parfümünden şikâyetçi iseniz kaliteli ve hoş kokulu parfüm hediye etmenin en doğru zamanı sevgililer günü olabilir.

  • Mektup

Sevgilinize mutlaka maddi değeri olan hediyeler almak zorunda olduğunuzu kim söyledi? Bazen tüm yüreğinizi açtığınız, tüm içtenliğinizle onunla ve birlikteliğinizle ilgili düşüncelerinizi kaleme aldığınız aşk kokan mektubunuz sevgilinizi çok mutlu edebilir.

  • Fotoğraflı Asker Künyesi

Sevgilisi askere gidecek genç kadınlar için de asker künyesi önerimiz var. Asker künyesi diğer takı türlerinden farklı olarak bağlılığın, derin hasretin ve kavuşma arzusunun sembolüdür. Üzerinde arzu ettiğiniz fotoğrafın da yer alacağı asker künyesi askere gidecek olan sevgiliniz için en anlamlı sevgililer günü hediyesi olabilir.

Kadınlar İçin Sevgililer Günü Hediyeleri Nelerdir?

Başta da belirttiğimiz gibi kadınlar için o kadar çok hediye alternatifi var ki bunları sadeleştirmek neredeyse olanaksız. Ancak sanırız kadınlar için alınan hediyeden çok onun nasıl sunulduğu daha büyük önem taşıyor. Biz yine de kadınlara yönelik alternatif sevgililer günü hediyelerini sizin için değerlendirdik.

Baştan sona planlanmış romantik tatil, sevgilinizin başını döndürebilir. Çıtayı yükselttiğiniz için yakın çevrenizden gelecek tepkileri göğüslemeye hazır mısınız? Ama bu sevgilinizi çok mutlu edecek, biliniz…

  • Oyun, Konser, ya da Sinema Bileti

Sevgilinize verebileceğiniz en anlamlı hediyelerden biri onunla keyifli zamanlar geçirmektir. Birlikte izleyebileceğiniz ya da uzun zamandır görmek istediğiniz tiyatro oyunu, sinema filmi yok mu? Ya da en sevdiğiniz sanatçının konseri? Alın size fırsat!  İnanın sevgilinizi çok mutlu edeceksiniz.

  • Plak ya da Pikap

Eski zamanlara özlemin modası geçmiyor inanın. Dijital ya da antika pikap hediye etmek çok özel hediye seçimi olacaktır. Eğer pikabı varsa sevdiği müzik türü ve sanatçıdan plak hediyesi baş döndürücü olabilir.

  • Parfüm

Parfüm hediye etmek tutkunun ifade edilmesidir. Sevgililer günü hediyesi konusunda kararsız kalmışsanız klasik fakat vazgeçilmez hediyelerdendir.  

  • Elbise

Sevgililer Günü akşamına hazırlık yapıyorsanız eğer ve özel planınız varsa sevgilinize, o akşam giyebileceği şık elbise hediye etmek çok değerli olabilir. Tabi bunun için hediyeyi önceden ulaştırma zorunluluğunuz olacaktır…

  • Takı ya da Kol Saati

Sevgililer günü hediyesi denince akla ilk gelenlerdendir takılar. Saatler de öyle… Kolye, yüzük, küpe hemen her kadının her türlüsünü takmaktan keyif aldığı süslerdir, hele sevgiliden hediye ise keyfine diyecek olmaz. Sevgilinizin zevkine uygun, şık ve özenli tercihlerde bulunmaya dikkat edin.

Pek romantik olmamakla beraber, sevgilinizin giyim tarzına uygun şık ya da spor çanta da çok yerinde sevgililer günü hediyesi tercihi olabilir. Ne tür çantalardan hoşlandığına ya da neye ihtiyacı olduğuna dikkat ederseniz doğru çanta seçimini yapabilirisiniz.

O kadar çok dekoratif eşya alternatifi var ki inanamazsınız. Sevgilinizin evinde ya da odasında her zaman sizi anımsatacak objeler bulunsun isteyebilirsiniz. İşte size fırsat, hediye edeceğiniz şık dekorasyon ürünü ile onun dünyasında kalıcı olabilir ve harika sevgililer günü hediyesi tercih etmiş olursunuz.