2023 Kasım ayı evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 2 Kasım 2023
  • 17 okunma

Son dönemlerde ağırlaşan ekonomik şartlar toplumun her kesimini direkt olarak etkilerken ihtiyaç sahiplerini iyiden iyiye köşeye sıkıştırdı. Hali hazırda dar gelirli oldukları için temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma gelen vatandaşlar, şartların ağırlaşması ile birlikte destek arayışlarını hızlandırdı.

İhtiyaç sahiplerinin destek arayışlarına pek çok kategori altında olumlu yanıtlar veren kurumların başında gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ayrıca hasta bireyler için de kesenin ağzını açtı. Uzunca bir süredir evde bakım maaşı hizmeti aracılığı ile her ay ilgili ihtiyaç sahiplerine finansman desteği sağlayan bakanlık, ayın değişmesi ile birlikte arama motorlarına konu olmaya başladı.

Her ay olduğu gibi bu ay da evde bakım maaşı ödemelerini yatıracak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahipleri tarafından yakın takip altına alındı. Ödemelerin ne zaman yatırılacağı merak konusu olurken henüz destekten yararlanmayanlar da başvuru detaylarını araştırmaya başladı.

KASIM AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen başlıca yardım modelleri arasında yer alan evde bakım maaşı, kasım ayında da hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak. Ödemeler her ay olduğu gibi bu ay da 15’inci gün itibari ile il il ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Modelden destek alan ihtiyaç sahipleri ayın 15’i itibari ile e- Devlet sistemi üzerinden hesaplarını kontrol edebilecek. Maaşını Ziraat Katılım Bankası’ndan alanlar ise cep telefonlarının mesajlar kısmından BAKIYE yazıp 4747’ye kısa SMS göndererek ödemelerin yatıp yatmadığını öğrenebilecekler.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı hem finansal hem de fiziki açıdan kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan kişileri kapsayan bir sosyal yardım modelidir. Ağır engelli raporu bulunan, hane halkı kişi başına düşen ortalama geliri asgari ücretin 3’te 1’inden az olan ve bakıma muhtaç olduğunu ispatlayan herkes ilgili modelden destek alabilir. Aralık 2023 tarihine kadar ödenmeye devam edilecek olan evde bakım maaşı tutarı ise 5 bin 98 TL’dir.

İlgili Yazılar