4A, 4B, 4C... Herkesi kapsıyor! 5000 TL emekli ikramiyesi için tarih verildi:

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 31 Ekim 2023
  • 58 okunma

Temmuz ayında aldıkları maaş zammını yeterli bulmadıkları için haftalarca ek zam talebinde bulunan emekliler, ekim ayında Meclis’in açılması ile birlikte kendilerine yönelik bir ara zam düzenlemesinin yapılmasını bekliyorlardı. Ayın başında yapılan Kabine Toplantısı’ndan sevindirici bir haber çıkmasını bekleyen emeklilerin beklentileri tam olarak karşılanamadı.

Ocak 2024 dönemi maaş artışından önce bir iyileştirmenin yapılmasını bekleyen emeklilere Kabine Toplantısı çıkışında ek ikramiye müjdesi verildi. Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünün kutlandığı bu yıl da emeklilere bir kereliğe mahsus olacak şekilde 3’üncü ikramiye ödemesinin yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu ödemenin yalnızca çalışmayan emeklileri kapsayacak olduğunu bildirdi.

Açıklanan emekli ikramiyesinin ardından gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

KURUL’DA KABUL EDİLDİ

Kabine Toplantısı’nda alınmış olan 5 bin TL’lik emekli ikramiyesi kararının ardından bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin bu düzenlemenin dışında tutulacağını bildirdi. 5 bin TL’lik ödemenin verilmesini öngören kanun maddesinin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmiş olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

TARİH RESMEN AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yapılacak olan ikramiye ödemelerinin bir kereliğe mahsus olacağını ve yalnızca çalışmayan emeklileri kapsayacağını belirtti. Bu ödemenin bütçeye toplam maliyetinin 61 milyar TL’nin üzerinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kasım ayının ilk yarısı itibari ile emeklilerimizin hesaplarına yatırılmış olacaktır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Bakan Işıkhan da ödemelerin yapılacak olduğu tarih ile ilgili bir açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan milyonlarca emekliyi ilgilendiren o açıklamasında ödemelerin kasım ayının 15’ine yakın bir tarihte yapılacak olduğunu bildirdi.

İlgili Yazılar