Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan büyük destek! O kişilere: 1 milyar TL...

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 30 Ekim 2023
  • 39 okunma

Ülkelerin tarih boyunca gelişimlerine bakıldığında varlıklarının devamında etkili olan en önemli durumun ‘üretim’ olduğu göze çarpmaktadır. Üreten topraklar dışa bağımlı değil, başkasını kendisine bağımlı hale getirmekte ve dolayısı ile de ekonomisini güçlendirmektedir. Bu kapsamda bu durumun bugün için de oldukça önemli olduğu bilinmektedir. Özellikle Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte tahıldan enerjiye pek çok önemli kalemin tedariğinde sıkıntıya girilmesi, ülke içi üretimin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Üretimin ülke ekonomisi ve refahı için ne derece önemli olduğunun bilincinde olarak tüm üreticilere farklı kategoriler altında nakdi ve ayni desteklerde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı, özellikle ekonomik şartların ağırlaştığı şu günlerde çok daha yakından takip edilmektedir. Hayvancılık, arıcılık ve tarımsal faaliyetler ile uğraşan birçok kişi, bakanlığın yardım programlarından karşılıksız olarak ödemeler almaktadır.

Gübre, organik üretim, mazot ve daha pek çok başlık altında üreticilere destek veren Tarım ve Orman Bakanlığı, son olarak çay üreticilerinin yüzlerini güldüren bir açıklamaya imza attı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamada, çay üreticilerine nakit ödemelerin yatırılacağı bilgisi yer oldu.

BAKAN YUMAKLI DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir gönderi yayınladı. Söz konusu gönderi aracılığı ile çay üreticilerine seslenen Bakan Yumaklı, ÇAYKUR aracılığı ile alınan yaş çay için toplamda 1 milyar 763 milyon TL’lik destek ödemesinin yapılacağını bildirdi.

ÖDEME TARİHİ PAYLAŞILDI

Sosyal medya gönderisinde yardımların yatırılma tarihine de yer veren Bakan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı: “ÇAYKUR aracılığı ile 157 bin ton yaş çay alımı karşılığı 1 milyar 763 milyon TL ödemeyi çay üreticilerimizin hesaplarına 31 Ekim Salı günü aktarıyoruz.”

İlgili Yazılar