Altın fiyatlarında savaş etkisi: İslam Memiş fiyatlarda rekoru işaret etti!

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 1 Kasım 2023
  • 31 okunma

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim itibariyle başladı ve bölgedeki kriz giderek büyüdü. İsrail güçlerinin karşılık vermesiyle birlikte savaşa dönüşen çatışma ortamının geniş alanlara yayılabileceği endişesi gündeme geldi. Savaşın farklı bölgelere yayılma endişesi bir kez daha piyasalarda altın fiyatlarına etki ederken, altın fiyatları da yükselişe geçti. Jeopolitik krizin ve endişenin etkisiyle ons altın fiyatı 2.000 doları aştı.

Ons altın fiyatı, bir süredir dengeli seyirde ilerliyordu ancak Ortadoğu’da başlayan savaş sonrası fiyat yükselişe geçti. Devam eden savaş sürecinde yükselişlerini hızlandıran ons altın fiyatına paralel olarak yurt içi piyasalarda da gram altın fiyatı arttı. Altın fiyatlarında oluşan hareketlilik ile birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında rekoru işaret etti. İşte detaylar…

ONS ALTIN FİYATINDA HIZLI YÜKSELİŞ

Ons altın fiyatı Cuma günü, Ortadoğu’daki savaş kaynaklı haberlerin etkisi ile birlikte Mayıs ayından bu yana ilk kez 2.000 dolar seviyesinin üzerinde kapanış yaptı. Haftanın ilk işlem gününde bu kritik eşiği bir kez daha geçen ons altın, çatışmaların başladığı ilk günden bu yana en çok değer kazandığı günü yaşadı ve %8 değer artışı ile karşılaştı.

İSLAM MEMİŞ’TEN GRAM ALTINDA REKOR İŞARETİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı değerlendirmesinde, ons altın fiyatının 5 ay sonra ilk kez 2.000 doları geçtiğini dile getirdi ve açıklamasında, “Gram altın ise 1.873 lira ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Ons altın fiyatında kısa vade 1.930 - 2.030 dolar aralığı, gram altın fiyatında ise 1.780 - 1.880 lira aralığı olacak. Ancak gram altın fiyatında 1.880 lira seviyesi yukarı yönlü kırılırsa, yılı 2.000 TL’nin üzerinde tamamlayabilir” dedi.

Memiş ayrıca 2024 yılında gram altının 2.500 - 2.700 TL aralığını test edebileceğini ifade etti ve “Altının gram fiyatı kısa vadeli bir gerileme sonrasında yeni rekor ile karşımızda olabilir” dedi.

İlgili Yazılar