Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Tugba yazdı.
  • 14 Şubat 2023
  • 131 okunma

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu, Ankara'nın çeşitli yerlerinde bulunan başvuru merkezlerinden yapılır. Ankaralılar, başvuru merkezlerine giderek ön başvuru yapabilir ve ardından kesin sonuçları bekleyebilir. Ön başvuru sırasında şu belgeler talep edilir:

  • Yoksulluk belgesi
  • Adrese dayalı aile beyanı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Başvuru formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu için yukarıdaki belgelerle beraber başvuru merkezlerine müracaat edilmesi gerekir. Başvuru formuna Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden de ulaşılabilir. Yardımlardan yararlanma şartı aile içi gelirin açlık ve yoksulluk sınırının altında olmasıdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardımların yapılması genellikle Başkent Kart üzerinden olur. Hanelerin gıda ve çeşitli ihtiyaçları nedeniyle yapılan nakdi yardımlar, Başkent Kart hesabına yatırılır. Bu sayede rencide etmeden ve yardım alanlar ifşa edilmeden ihtiyaçlar giderilir. Yardım almak isteyenler, başvuru formunu doldurarak ve diğer belgeleri hazırlayarak işlemlerini gerçekleştirir. Ankara'nın tüm ilçelerinde ve merkez bölgelerinde başvuru merkezi vardır. Toplam 36 adet olan başvuru merkezi sayesinde tüm Ankaralılar yardımlara kolayca ulaşabilir. Yardım başvuruları online ortamda da gerçekleştirilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden başvuru aşamasını tamamlamak mümkün olur.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Sunduğu Sosyal Yardımlar Nelerdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Sunduğu Sosyal Yardımlar Nelerdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sunduğu sosyal yardımlar arasında şunlar sayılabilir:

  • Gıda malzemesi
  • Temizlik malzemesi
  • Yakacak
  • Ekmek
  • Kıyafet(Mont-Kaban)
  • Kırtasiye

Yukarıda sıralanan sosyal yardımlardan yararlanmak isteyenlerin önce başvuru aşamasını tamamlaması gerekir. Ardından başvuru sahiplerinin SGK incelemesi yapılır. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri başvuru sırasında verilen adrese gelerek incelemelerde bulunur. Bu incelemeler neticesinde hangi ailelerin yardımdan yararlanabileceğine karar verilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu kapsamında doğal gaz, kömür gibi yakacak yardımlarından da yararlanmak mümkün olur.

Ankara Büyükşehir Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir yardım kartı başvurusu için www.ankara.bel.tr adresine girmelisiniz. Bu adrese girdikten sonra Hizmetlerimiz, Sosyal Hizmetler ve ardından Sosyal Yardımlar kısmına giriş yapmalısınız. Sosyal Yardımlar kısmına giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Başkent Kart sekmesine tıklamalısınız. Başkent Kart sekmesinde yer alan Online İşlemler seçeneğinden "Hemen Kaydol" butonuna tıklayarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Başvurunuzu internet üzerinden tamamladıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası A Blok'tan kart alınabilir. Başkent Kart Bankosu adı verilen yerden 20 TL ödeme ile söz konusu karta sahip olabilirsiniz.

Sosyal yardım amaçlı Başkent Kart kullanımında bazı kısıtlamalar söz konusudur. Sosyal yardım amaçlı verilen kartlar online işlemlerde kullanılamaz. Bu kart üzerinden doğal gaz yardımı alanların online ödeme yoluyla fatura yatırması mümkün değildir. Ancak gaz.ankara.bel.tr adresinde belirtilen Gazmatik kioksları ödeme için kullanılabilir. Aynı zamanda online ödeme dışındaki diğer yöntemler de kullanılabilir. Kartlı sayaçlara kredi yükleme işlemi de Başkent Kart ile yapılabilir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 500 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 500 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 500 TL yardım başvurusu yapmak için başvuru merkezlerine gidilmelidir. Bunun yanı sıra internet üzerinden de başvuruların alınması mümkündür. 500 TL yardım "Kara Kış Yardım Paketi" kapsamında yapılır. Bu yardımdan yararlanmak isteyenler, sosyal yardım başvurusunu gerçekleştirmiş olmalıdır. 500 TL yardım doğal gaz faturalarının kolayca ödenmesi için yapılır. Yardım 4 ay boyunca yapılır. 4 ay boyunca toplam yapılacak ödeme miktarı 2150 TL kadardır. Yardımdan toplam 180 bin ailenin yararlanması beklenmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu ile tüm yardımlardan yararlanmak daha kolay hale gelir.

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrenci sosyal yardımları arasında kantin yardımı vardır. Bu yardım 330 TL'dir. Üniversite öğrencilerine ise yardımseverler kanalıyla destek sağlanır.

Doğal gaz yardım başvurusu için süreç diğer sosyal yardımlarla aynıdır.

Ankara sosyal yardım başvuruları başvuru merkezlerinden ve internetten yapılır.

İlgili Yazılar