Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması! Vergi istisnası öngörüsü dikkat çekti

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 3 Kasım 2023
  • 37 okunma

Ekim ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte memur ve emekli maaşlarını etkileyecek olan 6 aylık enflasyonun 4’üncü verisi tamamlanmış oldu. Bu doğrultuda birtakım tahmini hesaplar ortaya konurken asgari ücret artışına ilişkin de önemli açıklamalar geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret artışına yönelik birtakım değerlendirmelerde bulundu. Herkesin mutabık kalacağı bir seviyeye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Işıkhan, önemli mesajları ile dikkat çekti.

595,1 MİLYAR TL’LİK ÖNGÖRÜ

2024 bütçesinin görüşülmeye başlandığı şu günlerde milyonları yakından ilgilendiren açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Asgari ücrete yönelik artış çalışmaları ile ilgili konuşan Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücrette yapılacak her artış, tüm çalışanlar açısından vergi istisnası tutarının artışı kadar ek gelir avantajı sağlamış oluyor. Bu kapsamda 2024 yılında 595,1 milyar TL’lik vergi istisnası öngörülmektedir.”

Ay başı itibari ile 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere bir komisyon toplantısı gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Işıkhan, herkesi memnun edecek bir tutarda uzlaşılacağını ümit ettiğini belirtti.

ENFLASYON MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Asgari ücret belirleme komisyonunun ilk olarak 20 Kasım tarihinde bir araya geleceği tahmin edilirken bu süreçte işçi, işveren ve hükümet tarafının da hazırlıkları başladı. Türk- İş yoksulluk ve açlık sınırlarına dikkat çekerken işveren tarafından sürece ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise enflasyona dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bakan Işıkhan, milyonları ilgilendiren o açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ekonomide birinci önceliğimiz tüm vatandaşlarımızın refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmaktır. Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısı ile de sene sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim.”

İlgili Yazılar