Bakanlıktan KOBİ'lere 1 milyon TL! 1 yıl ödeme ertelemeli, faizsiz kredi

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 1 Kasım 2023
  • 14 okunma

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin üretim ve ticaret faaliyetlerinin devamlılığı hem istihdam hem de ülke ekonomisi açısından oldukça önemlidir. Bu bilinç ile hareket eden devlet kurumları, KOBİ’ler için çok çeşitli başlıklar altında destek programları düzenler. Yanı sıra bankalar tarafından da KOBİ’lerin üretim faaliyetlerine finansman destekleri verilmektedir.

Personel istihdamları, iş yeri kuruluşları, giderler ve daha pek çok kalemde KOBİ’lere sunulan destekler sürekli olarak gündeme gelirken bakanlık tarafından yeni bir açıklama daha yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ’lerin desteklenmesi amacı ile yeni bir programın devreye alındığını bildirdi.

YALNIZCA O KOBİ’LER YARARLANABİLECEK

Faizsiz, esnek ödeme planlı, yüksek limitli KOBİ kredileri arama motorlarında sık sık sorgulanırken yetkililerden yüzleri güldüren bir destek açıklaması daha geldi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul’da eylül ayında yaşanan sel felaketinden etkilenen KOBİ’ler için müjdeli haberi paylaştı.

Eylül ayında arka arkaya yaşanan sel felaketi sebebi ile büyük zarara uğrayan İstanbullu KOBİ’lere seslenen Bakan Kacır, KOSGEB’in yeni bir destek programını devreye almış olduğunu bildirdi. “Acil Destek Kredisi Programı” ismi ile duyurulan yeni paketin erişime açıldığını belirten Bakan Kacır, program dahilinde esnek ödeme planının oluşturulduğunu ifade etti.

KOBİ DESTEK PROGRAMININ DETAYLARI BELLİ OLDU

Sosyal medya hesabı üzerinden yayınlamış olduğu gönderi aracılığı ile sel felaketinden etkilenen İstanbullu KOBİ’lere seslenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’da eylülde meydana gelen sel felaketinde zarar gören KOBİ’lerimizin desteklenmesi amacı ile KOSGEB tarafından Acil Destek Kredisi Programı’nı devreye aldık. KOBİ’lerimizin kullanacakları 1 milyon TL’ye kadar krediler, faizsiz 12 ay geri ödemesiz ve 24 ay vadeli olacak.”

İlgili Yazılar