Burs programı duyuruldu! Aylık 3 bin TL yatırılacak

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 1 Kasım 2023
  • 20 okunma

Zorlu ekonomik şartlar sebebi ile eğitim tarafında da ciddi maddi sıkıntılar ortaya çıkarken bu süreçte hem öğrenciler hem de velileri burs desteklerini yakın takip altına aldı. Devlet kurumlarının yanı sıra birçok vakıf, dernek ve özel sektör mensupları da öğrenciler için burs programları geliştirirlerken bir açıklama da Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında yapıldı.

Yerli ve milli üretimlere yönelik sık sık programlar düzenleyen yanı sıra yeni çalışmalara da yatırım yapan yetkililer, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı için başvuru sürecinin yakın zaman içerisinde başlayacak olduğunu bildirdi. Peki, Milli Teknoloji Burs Programı’ndan kimler yararlanabilir? Milli Teknoloji Burs Programı destek tutarı ne kadar? İşte detaylar…

RESMİ DUYURU YAPILDI

Milyonlarca öğrenciyi kapsayan burs açıklaması geldi. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında toplamda 820 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 3 bin TL tutarında burs desteğinin verileceği bildirildi. Burs desteğine yönelik yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamak konusunda istekli ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlıyoruz.”

BAŞVURULAR KASIM AYINDA BAŞLAYACAK

Öğrencilere aylık olarak 3 bin TL tutarında burs desteği vermeyi hedefleyen Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı, “Yükselen Yıldız Burs Programı” ve “Eğitmen Mentor Burs Programı” olmak üzere iki farklı kategori altında başvurulara açılacak. Her iki program için de farklı başvuru kriterleri belirlenecek olup programlar farklı amaçlar doğrultusunda yürütülecek. Edinilen bilgilere göre burs başvuruları kasım ayı içerisinde resmen başlayacak. Başvuru sürecinin kurumun online platformları üzerinden yürütüleceği tahmin ediliyor. Net başvuru tarihi ise ilerleyen günlerde duyurulacak.

İlgili Yazılar