2021 Yılında Halka Arz Edilmesi Beklenen Şirket Hisseleri

  • Finans Mühendisi yazdı.
  • 18 Şubat 2021
  • 2.104 okunma
  • 2 beğeni

Borsa İstanbul endeksinde rekorlarla geçen bir yılın ardından yeni katılımlar ile yoluna doludizgin devam ediyor. Yeni katılan yatırımcılarla birlikte yerli yatırımcısının 2 milyonu aştığı borsada derinlik giderek arttı. Alım iştahının artan yerli yatırımcı sayısı ile birlikte giderek arttığı borsada Geçtiğimiz yıl yapılan halka arzlarda yaşanan yükseliş dolu günlerin anıları, yatırımcıların hafızalarındaki tazeliğini korumayı sürdürüyor. Şirketler için de borsaya olan ilginin tavan yaptığı bu dönemde halka arz olmak, hisse senedi fiyatlarının ilk satış fiyatını yüksek belirleyebilmek adına önem arz ediyor. Bana Fikir Ver ekonomi sayfası okurlarını daha fazla merakta bırakmadan bu yıl içinde planlanan halka arz 2021 güncel listesini sizler için yazımızda derledik. Halka arza katılarak hisse senedi satın almak için izlemeniz gereken yolları 6 Adımda Borsaya Giriş: Borsa Nasıl Oynanır isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İzdemir Enerji Halka Arzı

İzdemir Enerji

Borsa İstanbul’da IZDMC hisse kodu ile işlem gören İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. iştiraki İzdemir Enerji, bu yılın halka arz listesinde yer alan önemli enerji şirketleri başında geliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kanadına şirket tarafından yapılan ön izin başvurusu sonrası halk arz takvimi için pek çok detay da netleşti. Ocak ayında aracı kuruluşlar ile yaptığı görüşmelerin ardından yönünü TSKB’ye yönelten İzdemir Enerji, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile “Halka Arz Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri Verilmesine İlişkin Yetkilendirme Sözleşmesi” imzalarını karşılıklı olarak attı. Kısa süre içerisinde İzdemir Enerji için talep toplama tarihlerinin açıklanması bekleniyor.

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. Halka Arzı

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.

Her hisse senedi, döviz ve emtia yatırımcısının yakından tanıdığı Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. halka arz oluyor! SPK’ya ön izin başvurusu yapılan Matriks için gözler yeni halka arz 2021 açıklamalarına çoktan çevrildi. Müşteri sayısı ve iş hacmi düşünüldüğünde heyecan uyandıran Matriks cephesinden henüz Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bildirimde bulunulmadı. Talep toplama için Garanti BBVA Yatırım ile çalışılacağı netlik kazanırken, talep toplama tarihlerinin açıklanması ile birlikte milyonlarca yeni yatırımcı Matriks halka arzı için geri sayıma başlayacak.

Param Halka Arzı

Param Şirket Tanıtımı

İlk kez kurucusu Emin Can Yılmaz tarafından Bloomberg HT ekranlarında paylaşılan Param halka arzı için detaylar takip ediliyor. Finansal Teknoloji programına konuk olan Yılma,z Param halka arz tarihi için Ağustos ayına işaret etti. Aracı kuruluşlarla görüşmelere devam eden şirketin henüz herhangi bir aracı kuruluşa yetki verilmediği kaydedilen bilgiler arasında yer alırken, şirketin halka arzdan elde edeceği geliri büyüme yolunda kullanacak.

Galata Wind Enerji Halka Arzı

Galata Wind Enerji

Bu yıl gerçekleşmesi beklenen bir diğer enerji halka arzı ise Doğan Holding iştiraki olan Galata Wind Enerji’den gelecek. SPK’ya ön izin başvurusu yapılan halka arz için geri sayım başlarken, şirket aracı kuruluş yetkilendirmesinde tercihini Garanti BBVA Yatırım’dan yana kullandığını KAP üzerinden bildirdi. Şirket 11 Şubat 2021 tarihinde Garanti BBVA Yatırım ile “Halka Arz Aracılık Yetki Sözleşmesi” imzaladığını KAP üzerinden duyururken, gözler belirlenecek olan talep toplama tarihlerine çevrildi.

N11 Halka Arzı

N11

Online alışveriş sitesi olarak faaliyet gösteren N11, bu yılın heyecan yaratacak halka arzları arasında yer alma kararı vermeye hazırlanıyor. Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Holdings bünyesinde yer alan N11, halka arz ve diğer seçenekler için Citigroup ve Bank of America ile anlaştı. Halka arz kararının açıklanması halinde N11, ilk halka arz olan e-Ticaret platformu unvanını kazanacak.

Zorlu Yenilenebilir Enerji Halka Arzı

Zorlu Yenilebilir Enerji

Borsa İstanbul’da ZOREN hisse kodu ile işlem gören Zorlu Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Zorlu Yenilebilir Enerji’nin halka arz olacak. Şirketten yapılan açıklama ile rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal yatırımlarını tek bir şirket çatısı altında toplamayı düşünen şirket, Zorlu Yenilebilir Enerji ismi ile halka arz edilecek. Halka arzın 2021 yılının ilk yarısında yapılması beklenirken, henüz talep toplama tarihi ve diğer halka arz 2021 detayları netlik kazanmadı.

Selva Gıda Halka Arzı

Selva Gıda

KAP bildiriminin yapıldığı 22 Ekim 2020 tarihinden bu yana büyük bir heyecanla beklenen Selva Gıda halka arzında talep toplama tarihi için gün sayımı yapılıyor! Henüz talep toplama tarihi açıklanmazken şirketin halka arz olacak şirketler 2021 listesinde yer alması öngörülüyor.

Borsa İstanbul Halka Arzı

Borsa İstanbul A.Ş.

Bu yılın flaş halka arzı arasında yer almaya hazırlanan Borsa İstanbul A.Ş. için yatırımcıların gözü açıklamalara çevrildi! Henüz Borsa İstanbul (BİST) cephesinden açıklama yapılmazken, beklentiler halka arzın 2021 yılı içerisinde gerçekleşeceği yönünde belirtildi. Halka arzla birlikte yatırımcılar doğrudan Borsa İstanbul’a yatırım yapabilecekler. Böylece deneyimsiz yatırımcılar için halka arz olan Borsa İstanbul payları, adım atılan borsa dünyasında bir nevi güvenli liman olma statüsü kazanacak. Borsada yapılan yatırımlar için nasıl tecrübe kazanılacağını merak eden okurlarımız için Borsada Analiz Yöntemleri: Temel ve Teknik Analiz Nedir isimli yazımızı okumalarını öneririz.

Naturelgaz Halk Arzı

Naturelgaz

Yeni yılın en çok merak edilen halka arzları başında Naturalgaz geliyor! KAP üzerinden paylaştığı SPK başvurusu sonrasında Naturelgaz halka arz konusu borsa yatırımcılarının gündeminde yer almayı sürdürüyor. GLYHO hisse kodu ile borsada işlem gören Global Yatırım Holding iştiraki olan Naturelgaz, bu yıl içinde halka arz olacak. Yapılan açıklamaya göre şirketin 100 milyon 18 bin 594 Türk Lirası olan sermayesi 115 milyon liraya çıkartılacak ve aradaki 14 milyon 981 bin 406 Türk Lirası tutarındaki pay halka arz edilecek. Halka arz tarihi ile ilgili henüz Naturelgaz cephesinden açıklama gelmezken, şirketin hangi fiyattan talep toplayacağı da netlik kazanmadı.

Çan Kömür ve İnşaat Halka Arzı

Çan Kömür

Borsa İstanbul’da ODAS hisse kodu ile işlem gören Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. bünyesinde yer alan Çan Kömür ve İnşaat, bu yıl halka arz olacak şirketler arasında yer alıyor. Şirket aracı kuruluş olarak Vakıf Yatırım’ı yetkilendirirken, talep toplama tarihleri henüz netleşmedi.

Biotrend Enerji Halka Arzı

Biotrend Enerji

Doğan Yatırım Holding’in iştiraki olan Biotrend Enerji’nin halka arz edileceği konuşuluyor. Şirketin ismi Kosova’da aldığı çöp ihalesi ile duyulurken, geri dönüşüm olanakları ve hayata geçirdiği çöp gazı üretme projesi biliniyor.

Aldem Çelik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Halka Arzı

Aldem Çelik

Aldem Çelik halka arz süreci borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Şirket tarafından yapılan KAP açıklamasında 25 milyon liralık sermayeye ait şirketin halka arz edileceği belirtildi. Şirketin 20 bin metrekare üretim alanı bulunuyor. Faaliyet alanı ise çelik, paslanmaz çelik ve alüminyum üretimi olarak biliniyor.

Penta Halka Arzı

Penta Teknoloji

GOZDE hisse kodu ile borsada işlem gören Gözde Girişim iştiraki Penta, bu yıl gerçekleşecek halka arzını KAP üzerinden duyuran şirketler arasında yer alıyor. Şirket, halka arzda aracı kuruluş olarak İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi tercih etti. Şirketin belirsizlikler sebebi ile halka arzını erteleme kararı alması KAP üzerinden paylaşıldı. Talep toplama tarihi ve fiyatı ile ilgili diğer detaylar, borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Şirketin halka arz 2021 takviminde yer alıp almayacağı ise KAP üzerinden kamuoyu ile paylaşılacak.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yıl halka arzı beklenen şirketler enerji ve çelik sektörü ağırlıklı olarak ön plana çıkıyor.

Bu yıl Gözde Girişim iştiraki olan Penta Teknoloji'nin halka arz edilmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar