Kültür, sağlık, eğitim, ulaşım... Yeni destekler yolda! Bakan Işıkhan açıkladı

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 4 Kasım 2023
  • 48 okunma

Yeni dönemde asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşı ile ilgili artış oranının hangi seviyede olacağına yönelik birtakım tahminler yapılmaya devam edilirken yetkili isimden önemli açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hem mevcut şartları değerlendirdi hem de yeni dönemde uygulanacağı tahmin edilen yeni projelere ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Şu an için emekli sayısının 15.8 milyon kişiye ulaşmış olduğunu belirten Bakan Işıkhan, ilgili gruplarda yer alan kişilerin refah seviyelerinin yükseltilmesinin amaçlandığını ifade etti. Ücret artışlarının yanı sıra sosyal desteklerin de söz konusu olacağını belirten Bakan Işıkhan, yeni uygulamalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

KAHVEHANELERE DİKKAT ÇEKTİ

Emekliler ile ilgili konuşan Bakan Işıkhan, kahvehanelere dikkat çekti. ‘Emeklilerimizin artık kahve köşelerinde ya da başka yerlerde vakit geçirmesini kabul etmiyorum’ diyen Bakan Işıkhan, yeni dönem projeleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kültür, sağlık, sanat, eğitim, ulaşım, toplumsal yaşama katılım, sosyal düzenlemeler boyutu ile yeni adımlar atacağız. Yakın zaman içerisinde bakanlıklarımız ile de protokoller yaparak bu sosyal iyileştirmeyi gerçekleştireceğiz.”

YENİ DÖNEM PROJELERİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

İlerleyen dönemlerde hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, Üçlü Danışma Kurulu’nun toplandığını, sıranın Ekonomik ve Sosyal Konsey’de olduğunu ifade etti. Demans, Alzheimer ve parkinson gibi rahatsızlıkların görülme oranlarının giderek arttığını ifade eden Bakan Işıkhan, bu kapsamda genç işgücünün bakım sektörüne yönlendirmek üzere yeni çalışmalar yapılacağını belirtti.

İşçilerin sorunlarını her zaman olduğu gibi şu an da oldukça önemsediklerini ifade eden Bakan Işıkhan, ilgili kişilerin sosyal güvenliklerini sağlamak amacı ile yeni desteklerin hayata geçirileceğini belirtti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, 12 milyon hak sahibine 15 Kasım’a kadar 5 bin TL’lik ikramiyenin yatırılacağını bildirdi.

İlgili Yazılar