Milyonlarca emekliye can suyu! 5 bin TL ödeme günlük 10 TL'ye anında hesabınızda

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 31 Ekim 2023
  • 20 okunma

Zorlu ekonomik şartlar toplumun her kesimini direkt olarak etkilemeye devam ederken bu süreçte istedikleri maaş artışlarını alamayan, en düşük maaş tutarları yükseltilmeyen emekliler iyice köşeye sıkışmaya başladı. 7 bin 500 TL’lik en düşük emekli maaşı ile kira, fatura, gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaları imkansız hale gelen emekliler tam manası ile hayatta kalabilmek adına çözüm yolları araştırırlarken cazip teklif Halkbank’tan geldi.

Düzenlemiş olduğu kredi ve kredi kartı ürünleri ile farklı gruplarda yer alan milyonlarca kişinin bütçesini toparlamayı hedefleyen kamu bankası Halkbank, son olarak emeklilerin yüzlerini güldürecek paylaşımlarda bulundu. Başvurulara açık olan iki kredi ürününü birden resmi web sitesi üzerinden yayınlayan kamu bankası, tek şartın maaş hesabının banka bünyesine taşınması olduğunu bildirdi.

HEM KARŞILIKSIZ HEM DE DÜŞÜK FAİZLİ ÖDEME FIRSATLARI

Son dönemlerde ciddi ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya kalan emeklilere, kamu tarafından müjdeli haber geldi. Maaş hesabını kendi bünyesine taşıyan tüm emeklilere 3- 5 bin TL aralığında promosyon ödemesi yapacağını ve bu ödemenin karşılıksız olduğunu ifade eden Halkbank, ayrıca düşük faiz karşılığında kredi desteği vereceğini de bildirdi.

Halkbank’ın ‘Emekli Mini Kredi’ ismi ile duyurmuş olduğu finansman ürününün üst limiti 5 bin TL, faiz oranı yüzde 3,85 ve azami vade sayısı 36 ay olarak belirlendi. Bu veriler kapsamında yapılan hesaplara göre 5 bin TL’lik mini kredi hizmeti almak isteyen emekliler, aylık olarak 302,37 TL’lik taksit ödemesi gerçekleştirecek.

50 BİN TL’LİK CAZİP TEKLİF

Bir diğer finansman desteğini “Mutlu Emekli Kredisi” başlığı ile duyuran Halkbank, bu ürününde emeklilere 50 bin TL’ye kadar ödeme yapacağını belirtti. Kredi ürününün başlangıç faizini yüzde 3,89, azami vade sayısını ise 36 ay olarak belirleyen banka, üst limitten çekilecek olan kredi için ödenmesi gereken aylık taksit tutarını 3.043,88 TL olarak hesapladı.

İlgili Yazılar