Tesla Model Y Long Range modelde 300.000 TL indirim kampanyası başladı!

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 4 Kasım 2023
  • 78 okunma

Dünyanın en zengin insanı konumunda olan Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, uzun yıllardır dünya genelinde elektrikli otomobil modellerini satışa sunuyor. İçten yanmalı motordan elektrikli motora geçiş sürecinde en çok öne çıkan markalardan biri olan Tesla, Türkiye’de de satışa devam ediyor. Ancak otomobil piyasasına bakıldığında genellikle fiyat olarak ortalamanın üzerinde değerlendirilen Tesla, dikkat çeken bir indirim kampanyası başlattı.

Tesla’nın web sitesinde yer alan bilgilere göre indirimli olarak satışa sunulan araçlar arasında Model Y Long Range yer alıyor. Tesla’nın en çok tercih edilen modellerinden biri olan bu model, 505 km menzile ve 217 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Ancak Tesla araçlarının normalden biraz daha pahalı olması, Tesla sahibi olmak isteyenleri genellikle farklı alternatiflere yönlendiriyor. Tesla, “hemen teslim” kategorisinde bulunan araçlar için büyük bir indirim kampanyası başlatarak, farklı renk seçeneklerindeki yaklaşık 50 araç için indirimlerini duyurdu. İşte detaylar…

TESLA MODEL Y LONG RANGE ÖZELLİKLERİ

Tesla’nın en çok tercih edilen modellerinden biri olan Model Y Long Range, 505 km menzile, 217 km/s maksimum hıza ve 5,1 saniyede 0-100 km/s hızlanmaya ulaşabiliyor. Öte yandan bu model 7 kişilik oturma kapasitesine, 2.500 kg çekme kapasitesine ve 2.000 litre bagaj hacmine sahip. Tesla’nın web sitesinde bu model beyaz, gri, siyah, mavi ve kırmızı renk seçenekleri ile satışa sunuluyor.

50 ARAÇTA 300.000 TL İNDİRİM

Tesla Model Y Long Range modeli 2 milyon 712 bin 538 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunuluyordu. Gelen büyük indirim ile birlikte aracın fiyatı 2 milyon 355 bin 480 TL’ye kadar düştü. Yani marka, yaklaşık 300.000 TL’lik bir indirim uyguladı.

Tesla Türkiye Satış Müdürü tarafından yapılan açıklamada, “Müşterilerimize uygun fiyatlı araç sunabilmek için ‘hemen teslim’ araçlar için indirim kampanyası başlattık. Bu kampanya ile yaklaşık 50 aracı ortalama 300 bin TL indirimle satışa sunduk” dedi.

İlgili Yazılar