2020 Yılının En İlginç Tweet'leri

  • Fikir Mühendisi yazdı.
  • 12 Şubat 2021
  • 797 okunma

Sosyal Medya, global dünyada etkileşime girilen neredeyse yeni yüzyılın en dikkat çeken platformlarından bir tanesi. İletişim anlamında, ünlü veya sade bir kişilik olsun sosyal medyada arayıp da ulaşmak istediğimiz birçok unvanlı kişi, kurum hakkında da bilgi edinebiliyoruz bu sayede. Twitter, 21 Mart 2006 senesinde CEO’ları Jack Dorsey, Evan Williams, Noah Glass, Biz Stone tarafından sosyal ağ projesi olarak ortaya çıkmıştır. Twitter, kullanıcı sayısı ile Facebook, Google Instagram, Youtube gibi sosyal kanallarla birlikte zamanla üst sıralarda yerini aldı. Merkezi San Francisco’da bulunan Twitter, geçmişten bugüne, pek çok tweet ve konu ile dikkatleri üstüne çekti. Güncel olayların, yahut eleştirilerin, hatta bilinmedik pek çok örtülü olayın ayyuka çıkması gibi faktörlerinin yanı sıra Twitter bir mecra olarak kendi ünlülerini dahi yarattı dersek yanlış olmaz.

İşte, bugün dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Twitter’in, 2020 yılında dikkatleri çekmiş tweetlerini sizler için derledik. Like çılgınlığının rağbet gördüğü, interaktif bir mesajlaşma uygulaması olarak, bazen komik, bazen tuhaf, bazense düşündürücü bu tweetlerden işte bazıları...

1. “2020 yılında doğan biri 80 yaşına geldiğinde 3000 yılını görecek, ne kadar çılgınca”:)

Biraz tebessümle başlamak için hiç fena olmaz :) Aslında düşünüldüğünde tepki toplama adına yazılmış bir tweet olma özelliği olsa da, bazen kişilerin amacının da tepki çekip, ilgiyi arttırmak olduğunu söylersek de yanılmayız. Tabii burada sayıları toplayıp rakam şudur gibi bir açıklama çok yersiz olacak. Ancak belki de kızmak yerine, bunu bilinçli bir şaka kabul etmek çok daha eğlenceli ve mantıklı olabilir.

2. “Finalde 25 ve bütünlemede 25 alınca puanların ikisi mi toplanıyor? Yoksa sadece bütünleme mi?”

“Kral, vazgeç sen bu işten” karşılığını bulmuş bir tweet daha, gerçekten bazen menfaatimiz uğruna pratik düşünmekte aşırıya kaçıyoruz:) Yani acelemiz yok kardeş hesapla, bekliyoruz biz burada.

3. “Denizli’de askerlik yapmıştım Cansu, bilmem hatırlar mısın?

Direct Message (DM) uygulaması, kullanıcıların kendilerine has posta kutusu, tabii bu herkesin rastgele mesaj yazıp diyalog kuracağı anlamına da gelmiyor. Cansu isimli bir kullanıcıya, DM’den yazıp, profilinizde Denizli etiketi var. Ben orada askerlik yapmıştım, hatırlarsan yazarak tanışma yolunu seçen arkadaşa, Cansu, paylaşımında şu şekilde yanıt vermiş. “Aynı bölükte miydik birader, nereden hatırlayayım be, deli mi ne?" :)

4. “Engelimi neden kaldırdın?”

Bazen şu hayatta sabrımızı taşıran insanlar olmuyor değil. Fakat bazı insanlar var ki ne onlarla oluyor, ne de onlarsız. Yine böyle bir engelleme sohbeti ardından, Engelimi neden kaldırdın? Sorusunu soran kullanıcıya, verilen yanıt takdire şayan. “Her insan 17. şansı hak eder.” :)

5. “O aşı bulunacak”

Hashtag olarak bir dönem kullanılmış olan, o aşı bulunacak sözü. Ne kadar insanı zorlayıcı bir ifade değil mi? :) Yeni nesil esprilerin de gün yüzüne çıktığı Twitter camiasında, bir sağlık çalışanı bu hashtagi komik bir görsel ve yorumla paylaşmış. Aynada kendini işaret eden doktorumuz yorumunda şunları yazmış. “Sen sadece kendin için değil, kayınvalide esareti altındaki milyonlar için hemen o aşıyı bulmalısın!” .. Yoruma açık bir konu :)

6. “La bu o mu? Temizlik yaparken kanepenin altından çıktı.”

Twitter üzerinde büyük beğeni toplayan bu tweet’in sahibi, Lagrima Bundeskatze isimli bir kullanıcı. Corona virüsün tanımlanmasında ağırlıklı olarak kullanılan üçgen sivri uçları olan bir küre görseli, vakanın yeni oluştuğu günlerde çok konuşulmuştu. Tabii bunu mizahi bir ögeye dönüştürmekte çok gecikilmedi.

7. “Aile için premium’dan çıkarıldın.”

Fufis666 adlı kullanıcının Spotify Premium üyeliğinden çıkarıldığını öğrenmesi biraz acı olmuş. Yakındığı durumu takipçileriyle paylaşan @fufis666, “Ablamla küsmüştük ama bu kadarı da çok ağır.” diye yanıt vermiş.

8. “Allahını seven defansa gelmiş.”

@pusatfk isimli Twitter kullanıcısı da mizahı görseliyle tamamlamış bir başla isim. Görselde, halı sahada namaz kılmak için toplanmış çok sayıda kişinin secdeye durması, böyle bir muzipliği aklına getirmiş.

9. “Tabii ki erkek erkeğe bir yere gidebilirsiniz, mesela askere.”

Bazı paylaşımlarda verilen mesajlar, çoğu zaman bir hedefe yönelik olabiliyor. Hedef kişinin alması gereken mesaj da bazen de tam aksine o hedefin dışındaki binlere daha çok sirayet edebiliyor. Paylaşımıyla oldukça beğeni almış bu yorum, gergin yüz ifadeli bir fotoğrafla da sanki çok şeyi anlatıyor gibi.

10. “Yürüyeninde sorun yok, ön çamurluk değişti sadece.”

Twitter uygulaması, hicivli, ironik ve mizahi pek çok ögeyi başarılı kullanan kişilerin zaman içinde trend olduğu uygulamalardan biri. Önder Şeren de yazıları ve mizahıyla bunlardan biri. Görselde kullandığı kedinin sol bacağındaki farklı renge dair kattığı yorum ilgi görmüştür.

11. “Göğüs uçlarımı arıyorum Büyük Baba, çünkü kimse üçüncüsünü görmeye hevesli değil.”

@bewgtweets isimli bir kullanıcının yorum olarak paylaştığı, bu tuhaf tweet yurt dışında ilgi gören tweetlerden bir tanesi.

12. “Covid sona erdiğinde, “maskeyi at” parçası dünyada birinci şarkı olacak, gelecekteki anlamı o zaman anlaşılacak.”

@yzng_angel  isimli yabancı bir kullanıcının, beğeni alan bu yorumu, güncel olaylar ve onlara müteakip yorumların ne kadar dikkat çektiğine bir kanıt adeta.

13. “Eğer beni 20’li yaşlarımdan önce tanıyorsan, beni hiç tanımıyordun.”

Audrey Porne adlı komedyen, çevirdiği filmin birinci sezonuna ait yorumda kişiliğinin değişimine dair açıklama yapmaktadır. Yetersiz finanse edilmiştik, senaryo ekibi sorunlar içindeydi. Gazeteci Traci Rosenbaum ile geçen diyalogunda bir dertleşme gibi olan tweet oldukça dikkat çekmişti. Rosenbaum yanıt olarak, senaristleri, eleştirir bir ifadeyle olay örgüsünden saptılar. Fikirleri tükendi diyerek Porne’ye yanıt vermiştir.

14. “Dairelere bak, denize sıfır.”

Twitter’in espri malzemesi ögeleri, daha çok isteklerin zorluğundan kaynaklı, biraz da yurdum insanının, hayal dünyasının itici gücüyle ortaya çıkmakta. @nickimmivar isimli bir kullanıcının paylaştığı görselde çizilmiş dairelerin deniz kıyısı üzerinde görülmesi de yoruma mizahi anlam katmış. Oldukça beğeni toplamış bu paylaşıma rağmen, çok mu karamsarız ne diye düşünmeden de edemiyor insan :)

15. “Küçükken arapça dua bilmediğim için.”

Namazın sureler kısmında, Allah'ım seni çok seviyorum, seni çok seviyorum diyerek dua ediyordum. :) Çocukluk döneminde ciddi gelen pek çok durum zamanla mizah malzemesi olarak hatırlanabiliyor. Kullanıcı adı da bir o kadar mizahi olan @safiye_faik isimli arkadaş da anısını paylaşırken bizleri gülümsetmiş, oldukça beğeni almıştır.

16. “Bir minibüsçü 2 hafta önce bulmuş, tasmadan sahibi aramış, ulaşamamış. Sahiplenmek zorunda kalmış, 2 haftadır gidip geliyorlarmış böyle.”

Aslında yorum ve görsel her ne kadar eğlendirici olsa da, aslında duygusal bir macerayı da hissettiriyor bizlere. Kayıp bir cins köpek de olsa, iyiliğin peşinde onu mutlu edecek bir yuvaya her canlı ihtiyaç duyar. En büyük şansı da böyle insanlığı olan kişilere denk gelebilmesi. @Muhsingele adlı kullanıcının bu paylaşımı da Twitter’de oldukça rağbet görmüş 2020’ nin en ilginç tweetleri arasındadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Twitter, Dünya üzerinde etkileşimi çok fazla olan bir uygulamadır. Sürprizlerle dolu olan bu uygulamada sıradan, önemsiz fakat dikkat çeken bir ayrıntı dahi trendler arasına girmektedir. Özgünlük, pratik bir zeka ya da hiciv. Belli kaygılar gütmeden doğaçlama yapılan her unsurun şansının daha yüksek olduğu bilinmekte.

Hali hazırda edinilen günlük istatistiki veriler, dünyada Twitter kullanıcı sayısının 339,6 milyon kişi olduğu yönündedir.

Twitter, reklam ve kazanç amacı güden küçük işletmelere, takipçisi sayılmayan üyelerin de fark etmesi ve erişiminin kolaylaşması yönünde ücretli abonelik metodunu düşündüyse de bundan araştırmalar neticesinde vazgeçilmiştir.

İlgili Yazılar