Mısır Piramitleri Hakkında Çözülemeyen 15 Sır
- Minik Tospik yazdı.
- 23 Nisan 2021
- 630 okunma
Mısır Piramitleri… Bir inanışa göre, bu devasa ve gizemli antik yapıların piramit şeklinde olmasının nedeni Mısırlıların, ‘’içerisinde dünyanın yaratıldığına inandıkları ilkel höyüğün de aynı biçimde olması’’ ve piramitlerin bu höyüğü temsil ettiğini düşünmeleri.
Bilinen en eski piramit olan ‘’Basamaklı Piramit’’ günümüzden yaklaşık beş bin yıl önce yapılmış. Piramitlerin, Firavunlar yani Antik Mısır hükümdarları için yapılmış anıt mezarlar olduğu bilinmektedir. Teokratik düşünceye göre "yeniden doğmak için tasarlanmış makineler” olduğu savını ortaya koyanlar da olmuştur. Mısır’da 138 tane piramitin varlığı bilinmektedir.
Asırlardır sırrı çözülemeyen piramitlerin nasıl yapıldığı hala bir muammadır. İnşaatında çalışan işçiler, tasarlayan mimarlar ve dahi piramitlerin sırrına eren herkesin sırlarıyla beraber öldürüldüğü bilinmektedir. Bununla birlikte bilim ve teknoloji ilerledikçe piramitler hakkında ilginç bilgilere ulaşılabilmektedir. Bilinen ama sırrı çözülemeyen belli başlı yapısal özellikleri şöyledir:
1. Piramitler Dünyayı Yatay Olarak Ortadan İkiye Bölüyor
Mısır Piramitlerinin üzerinden geçmekte olan meridyen, dünya üzerindeki kara ve deniz parçalarını ikiye bölmektedir. Hem de tam olarak iki eşit parçaya! Bu ayrıntı belki de piramitlerin en önemli gizemi olabilir.
2. Mısır Piramitleri Dünyanın Merkezinde Yer Alıyor
Mısır Piramitleri, dünyanın tam merkezi konumundadır. Dünyayı bir düzlem üzerinde düşünecek olursak Mısır Piramitleri bu düzlemin tam olarak ortasında yer almaktadır.
3. Mısır Piramitleri Geometrik Bir Planlama Yapılarak Tasarlanmış
3’lü Giza Piramidi, geometrik olarak planlı bir şekilde inşa edilmiştir. Bu planın ve geometrinin sırrı hala merak edilmektedir. Harikulade bir düzenle inşa edilmiş kusursuz bir yapıdır.
4. Güneş İle Dünya Arasındaki Mesafe
Çok ünlü bir piramit olan Keops Piramidinin yüksekliği (138,8 metre ya da 455 feet) ile bir milyar rakamı çarpıldığında güneş ile dünya arasında olan mesafe elde edilmektedir.
5. Mısır Piramitlerinin Doğal Bir İklimlendirme Ortamı Var
Mısır Piramitlerinin iç ortamı adeta klima varmış gibi yaz aylarında serin, kış aylarında da sıcaktır. Bu da gizemi hala çözülemeyen özelliklerin başında gelmektedir.
Ayrıca İnsan Vücudu Hakkında İlginç Bilgiler adlı yazımıza göz atabilirsiniz.
6. Piramitlerin İnşaatında Kullanılan Taşlar
Piramitlerin yapımında kullanılan taşların her biri 20 ton ağırlığındadır ve bu taşlar yüzlerce kilometre uzaktan taşınmıştır. Bu taşların nasıl getirtildiği ile ilgili bir takım varsayımlar varsa da gerçek hala anlaşılamamıştır.
7. Piramitlerin Yapımında Ayrı Ayrı Matematik Kuralları Kullanılmış
Piramitlerde mezarın bulunduğu bölüm yılın yalnızca 2 günü güneş alır: O mezarda yatan firavunun doğum günü ve onun tahta çıktığı gün! Her bir piramitte güneşin iki gün dışında görülmemesinin gizemi hala çözülememiştir.
8. Mumyalardaki Radyoaktif Özellik
Firavunların mumyalarını ilk kez inceleyen on iki bilim insanı mumyalardaki radyoaktif madde özelliği nedeniyle kanser olarak hayatlarını kaybetmişlerdir. M.Ö. 4000’li yıllarda mumyalarda radyoaktif madde bulunmasının sırrı hala çözülememiştir.
9. Piramitlerin İç Bölümlerinde Teknolojik Aygıtlar Çalışmıyor
Piramitlerin iç kısımlarında radar, sonar, ultrasound vb. aygıtlar kullanılamamaktadır. Bunun nedeni günümüzde hala bulunamamıştır.
10. Piramitlerin İçindeki Labirentler
Piramitlerin içindeki bazı odalara girmek asla mümkün olmamaktadır. Bu sebeple içlerinde ne olduğunu bilen yoktur. Çünkü bunu araştıranların büyük çoğunluğu ya piramit içerisindeki labirentlerde kayboldular ya da içinde dönüp durdular. Gizli odalara girmeyi başaranların olduğu ancak onların da dışarı çıkamadıkları rivayet edilmektedir.
11. Temiz Olmayan Su Hiç Kirlenmemiş Gibi
Piramidin içine temiz olmayan su konduğunda ve birkaç gün bekletildiğinde, suyun hiç kirlenmemiş gibi tertemiz bir biçimde geri alınıyor olmasının sırrı hala çözülememiştir.
12. Süt Bozulmuyor, Mayalanıyor
Piramidin içinde süt 2-3 gün tazeliği bozulmadan bekleyebilmekte, sonrasında hiç bir suretle bozulmadan mayalanarak yoğurda dönüşmektedir.
13. Atık Maddeler Kokmuyor ve Mumyalaşıyor
Mısır Piramitlerinin içlerinde herhangi bir kötü koku oluşumu olmamaktadır. Piramitlerin içerisine atık madde ya da kötü kokan bir şey koymanız durumunda koku kesinlikle piramitlerin içerisinde yayılmaz. Hatta piramidin içerisinde bekletilen yemek artıkları hiç koku yapmadan mumyalaşmaktadır.
14. Doğal Sera Ortamı
Mısır piramitlerinin içerisine konulan bitkilerin olağandan daha hızlı bir şekilde büyüme gösterdikleri bilinmektedir.
15. Doğal Tedavi Merkezi
Mısır piramitlerinin içinde öyle bir ortam vardır ki fiziksel yaralar adeta kendiliğinden tedavi olmaktadır. Vücutta oluşan kesik, yanık vb. fiziksel yaralar çok hızlı bir biçimde iyileşebilmektedirler.
Tüm Mısır piramitleri, Mısır mitolojisinde batan güneşin vatanı olarak ölülerin hükümdarlığı ile ilişkilendirilen Nil'in Batı kıyısında inşa edilmiş. Bu gizemli coğrafyanın ev sahipliği yaptığı antik yapıların canlı varlıkları otama, onarma ve yaşatma özelliklerini göz önünde bulundurunca, başta belirttiğimiz piramitlerin bir tür yeniden dünyaya gelme ya da diriliş makinesi olduğunu iddia eden teokratik düşünceye uzak durmak zorlaşmıyor mu?
Sıkça Sorulan Sorular
Mısır piramitleriyle ilgili en büyük gizemlerden biri de budur. İnşaatında çalışan işçiler ve tasarlayan mimarlar arkalarında hiçbir belge ve iz bırakmadan hayatlarını kaybettikleri için Mısır piramitlerinin nasıl ve kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.
En büyük olan Mısır piramidi Keops’tur. Kare tabanından en yüksek yerine kadar olan mesafenin ilk yapıldığı dönemde 146,478 metreye denk gelen 280 Mısır kübiti olduğu bilinmektedir. Ancak zaman içinde aldığı darbelerle günümüzdeki yüksekliği 138 metreye düşmüştür. Taban kenarları 230, 37 metre uzunluğunda olan piramidin kütlesinin 5,9 milyon ton, hacminin ise 2.500.000 m3 olduğu söylenmektedir.