Karaburun'da En İyi 7 Kamp Alanı Tavsiyesi

  • Minik Tospik yazdı.
  • 27 Nisan 2021
  • 1.192 okunma

Çadırlar, karavanlar, uyku tulumları, kamp sandalyeleri, el fenerleri ve daha bir sürü şey… Gerçek kamp tutkunlarının aşina olduğu bu teçhizatlar yapabilseler belki her yere yanlarında taşıyabilecekleri şeylerdir bunlar. Son yıllarda, hatta özellikle son yılda, insanların en önemli yaz aktivitelerinden biri oldu kamp yapmak. Daha önce bu işi sadece meraklıları ve her mevsimde yaparlarken şimdilerde bu bir tatil çeşidi oldu ve oldukça da revaçta.

Kamp malzemelerinin satışının yaygınlaştığı ve kamp alanlarının günbegün arttığı bu dönemde çadır tatili yapmak hem çok daha ucuza mal oluyor, hem de teknolojiden ve stresten uzak birkaç gün vaat ediyor. İzmir’in Karaburun ilçesi de denizin ve yeşilin iç içe olduğu bir sahil kasabası. Dolayısıyla kamp alanları için de çok ideal. Biz de sizin için Karaburun’un en güzel 7 kamp alanını araştırdık…

Şirin Baba Camping

ŞİRİN BABA CAMPING

Karaburun’un Bozköy köyünde bulunan Dolungaz Koyu’nda yer alan Şirin Baba Camping Karaburun ve kamp denince akla ilk gelen yerlerden. Bu eşsiz doğa harikasına ulaşabilmek için merkezden Bozköy köyüne doğru yola çıktıktan 3 kilometre sonra Dolungaz sapağından içeri girmeniz gerekiyor. Günübirlik ziyaretler için de ideal olan Dolungaz’ın gecesini de göreyim derseniz Şirin Baba Camping bu amaç için çok uygun.

Suyunun berraklığına bayılacağınız ve yeşilinde huzur bulacağınız bu kamp alanının kendi restoranı bulunmakla birlikte mangal yapmakla ilgili herhangi bir kısıtlaması da bulunmuyor. Eğer ben böceklerden nefret ederim çadırda kalamam diye düşünüyorsanız hiç endişe etmeyin çünkü Şirin Baba Camping’te bungalovlar da bulunmakta. Karaburun’un kamp alanlarına ve kampçılığa artan ilgiden dolayı özellikle yaz ve haftasonu tatillerinde yer bulamamanız bile mümkün. Ama şans sizden yanaysa Karaburun’da daha bir sürü kamp alanı var…

Morkoyun Kamp

MORKOYUN KAMP

Mordoğan, Karaburun’un kendini en çok tanıtan ve sevdiren hatta belki de Karaburun’dan bağımsız olduğu düşünülen mahallesi. Yani amacınız kamp değilse bile Mordoğan’ı kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Morkoyun Kamp alanı ise bu güzel mahallenin Çamlık bölgesinde konumlanmış. Yüzyıllardır korunmuş ve Mordoğan’a can olmuş çam ağaçlarının gölgesinde konaklama fırsatı veren alanda çadır bölgesinin yanı sıra restoran, etkinlik alanları ve ortak kullanım alanı da bulunmakta.

Ayrıca Morkoyun Kamp alanında çadırın yanında bungalov seçeneği de sunulmakta. Çam ağaçlarının arasına ustaca yerleştirilmiş ve doğaya uyum sağlamış bu minik evlerde konaklamak da epey keyifli olmalı. Çadır alanının en büyük avantajı ise, kamp severleri sabah güneşinden koruyor olması. Çünkü herkes sabahın ilk ışığıyla uyanmayı sevmez!

Morkoyun’u diğer kamp alanlarından ayıran bir özelliği de etkinlik ve atölye alanı. Bu alanda kendi restoranlarında da servis ettikleri bazı sebzelerin yetiştiği bir permakültür bahçesi ve bostan, tıbbi ve aromatik bahçe gibi ilgili kişilerin keyifli vakit geçireceği aktiviteler var. Yani Morkoyun Kamp’a tatile gidene, keyifli hobiler bedava!

Ayrıca Türkiye’deki En İyi Karavan Kamp Merkezleri yazımıza da bakabilirsiniz.

Ardıç

ARDIÇ

Ardıç, Karaburun’da en çok sevilen plajlardan biridir ve Belediye tarafından işletilmektedir. Aynı zamanda kamp alanına da sahip olan bölge merkeze olan yakınlığıyla da kamp severler için cazip bir seçenek olmaktadır. Ardıç plajı ve kamp alanını işleten özel bir işletme yok fakat belediye tarafından işletildiği için bölge içerisinde tuvalet ve duş bulunmakta. Çevresinde restoran ya da cafe tarzı işletmeler de bulunmadığı için eğer kamp için geliyorsanız merkezdeki marketlerden alışveriş yapıp gelmek oldukça faydalı olacaktır.

Mangal alanının da bulunmadığı, yani mangal yakmanın yasak olduğu bölgede, uzun süreli kalacak kampçılar için piknik tüpüyle hazırlıklı bir şekilde gelinmesi gerekmektedir. Ardıç plajı ve kamp alanı fazlasıyla büyük bir alanda konumlandığından kalabalığın sizi rahatsız etmesi gibi bir ihtimal yok gibidir. Ayrıca gölge alanları da bulunan plaj, kamp için ücretsiz ve curcunasız yerler arayan, etraftaki işletme boşluğundan hoşlanacak olan ziyaretçileri daha çok mutlu edecektir.

Boyabağ Özen Kamp

BOYABAĞ ÖZEN KAMP

Denize sıfır olarak konumlanmış bu kamp alanı, bu özelliği ile baştan 1-0 öne geçiyor. Karaburun’un Kösedere Köyü sahilinde bulunan Boyabağ Koyu ilçenin en çok bilinen koylarından biri olduğu için ve Özen Kamp alanı aynı zamanda bir restoran olarak da hizmet verdiği için bölgenin günün her saatinde epey kalabalık olacağını söylemek gerekir. Fakat kamp alanının akıllıca yapılmış tasarımından dolayı bu kalabalık her zaman rahatsız edici düzeyde olmamaktadır.

Çadır alanları da bu akıllıca yapılan tasarımın içine dahil olduğundan, yazın güneşin en tepede olduğu saatte bile sıcağın sizi bayıltmayacağını söylemek yanlış olmaz. Yaz aylarının yanı sıra bahar aylarında da oldukça yoğun bir şekilde ziyaretçi ağırlayan Özen Kamp işletmecileri, alan aynı zamanda işleyen bir restorana da sahip olduğu için dışarıdan yiyecek-içecek getirilmesine de pek sıcak bakmamaktadır. Dolayısıyla mangal alanı da bulunmayan Özen Kamp’a giderseniz besin ihtiyacınızı ya da restoranından sağlamanız ya da her seferinde merkeze gitmeniz gerekmektedir.

Pingala

PİNGALA

İnternette Karaburun’da kamp alanı arattığınızda özenli ve düzenli internet sitesiyle dikkat çeken bir yer Pingala. Konsept açısından Karaburun’daki diğer kamp alanlarına nazaran biraz daha farklı olan Pingala, kamp alanlarını karavanlı ziyaretçiler açısından değerlendirdiğimizde en iyi tesislerden biridir denebilir. Ortalama büyüklükte bir alana kurulmuş bu kamp alanı doğal zenginliği açısından ise diğer kamp alanlarını aratmayacak kadar güzeldir. Burada denize yürüyerek gidebilir ve her köşede bir ağaçla selamlaşabilirsiniz.

Ortak kullanım alanlarının özenli tasarımı, Karaburun’un eşsiz doğasıyla buluşunca sabah, öğlen ya da akşam günün her saatinde mistik bir güzellikle karşılaşabilirsiniz. Yiyecek-içecek konusunda diğer kamp alanlarına kıyasla daha serbest olan bu işletmenin kendi restoranı da bulunmakta fakat dışarıdan yiyecek-içecek getirilmesine de bir kısıtlama getirilmemektedir. Hatta yakınlardaki diğer işletmelerden de yemek siparişi vermekte özgürsünüz. Bütün bu özgürlükçü işletme kurallarının yanında ne yazık ki mangal yakmak burada da yasak. Ama amacı doğayı korumak olduğu için işletme sahiplerine de hak vermek gerek…

Boyabağ Maki Kamp

BOYABAĞ MAKİ KAMP

Karaburun’un denize sıfırlığıyla avantaj sağlayan kamp alanlarından biri Boyabağ Maki Kamp, daha önce Özen Kamp alanında da belirttiğimiz gibi… Fakat Özen Kamp’ın aksine Maki Kamp Boyabağ’da yakın zamanda kurulmuş bir işletme. Bu sebeple diğer kamp alanlarına nazaran, daha modern tasarımlarla oluşturulmuştur. Ayrıca kamp alanının içinde ziyaretçilerin hoş vakit geçirebilmeleri için localar yapılmıştır. Eminiz ki ardınızda yeşil önünüzde mavi elinizde kahve, locanızda oldukça hoş vakit geçirirsiniz.

Maki Kamp’ın denize sıfır olmasının yanı sıra bir diğer avantajı da mangal yakmanın yasak olmamasıdır. Yani misafirlerin dışarıdan yiyecek ve içecek getirmesine de bir kısıtlama getirilmemekte haliyle. Ama aynı zamanda kendi alanı içerisinde restoranı da bulunduğu için böyle bir mecburiyetiniz yok.

Ayrıca Piknik ve Kamp İçin Portatif Masa Modelleri adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

BONUS: Hamzabükü

BONUS: HAMZABÜKÜ

Hamzabükü’nü bonus olarak sunuyoruz çünkü aslında burada ne kamp alanı var ne plaj ne de işletme… Eğer insansız hava sahası arıyorsanız ve uzun yolculuklardan yorulmuyorsanız Hamzabükü tam size göre! İzmir’e merkezine en uzak koylardan biri olan Hamzabükü, Karaburun merkezden 15 kilometre uzakta bulunan Sarpıncık Köyü’nde. Tabii ayrıca hiçbir şekilde işletme olmadığı için, eğer buraya gitmeyi göze alıyorsanız suyunuzu, yiyeceğinizi, piknik tüpünüzü yani portatif olarak yanınızda taşıyabileceğiniz bütün günlük ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeniz gerekmekte. Neyse ki Belediye buraya tuvalet ve duş koymuş…

Doğasına gelince, burada hiçbir şekilde işletme olmadığı gibi hiçbir şekilde gölge olmadığını da söylemek mecburiyetindeyiz. Genişçe kumsalında çok yandım biraz da gölge deyip sığınabileceğiniz tek bir yer yok! Eğer kumsaldan içeri doğru yürüyüp meyve bahçelerinde gölgelenmek isterseniz bu mümkün tabii…

Peki ben bunca zorluğa niye katlanmalıyım diye sorarsanız cevabımız Türkiye’nin en temiz denizlerinden birinde serinlemek ve sessizliğin içinde doğanın tadını çıkarmak olur. Tüm bu cennet özelliklerin yanında bir hobiye de olanak sunmakta Hamzabükü: Balık tutmak. Eğer balık tutmaya meraklıysanız ya da bu işi düzenli olarak yapıyorsanız sessizliği ve bereketliliğiyle bu koy sizin için çok uygun.  

Sıkça Sorulan Sorular

Karaburun İzmir’in bir ilçesidir. Haritada görünen İzmir’in uçak şeklindeki kısmın tepesinde kalan yerde konumlanmıştır. Hemen güneyinde Urla vardır ve burası tek kara bağlantısıdır. Yarımada şeklindeki ilçenin en yakınındaki ilçe olan Urla’ya uzaklığı 65 kilometre, İzmir merkeze ise 106 kilometredir.

Karaburun isminin nereden geldiğiyle ilgili çeşitli varsayımlar mevcuttur. Fakat en akla yatkın olanı ve kabul edileni, zaten İzmir’in en Batı ucunda bulunan ve yarımada sayılan ilçeye deniz üzerinden giderken ilk olarak Kömür Burnu diye adlandırılan yerin görünmesi ve buradaki kayalıkların renginin kara olmasıdır.  

İlgili Yazılar