Balkart Bakiye Sorgulama, Öğrenme, Yükleme

Tugba yazdı. 23 Mart 2023 439 okunma

Balkart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri, ulaşım sürecini kolaylaştıracak bir şekilde internet üzerinden yapılabilir. Balkart, Balıkesir'de toplu taşıma sürecinde kullanılan bir akıllı kart sistemidir. Balıkesir ve ilçelerinde bu kartı kullanarak, istediğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz. Balkart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemlerini online ortamda yaparak yükleme noktalarına gitme zahmetinden kurtulursunuz.

Balıkesir, Türkiye'nin tatil lokasyonlarından biridir. Özellikle yaz aylarında bölgedeki nüfus artar. Toplu taşıma işlemini kolaylaştıran Balkart sistemi ile şehre dışarıdan gelen kişiler de rahatlıkla istedikleri yere gidebilir. Balkart'ın ilçelerde de geçerli olması sayesinde Ayvalık, Bandırma gibi popüler ilçelerde istediğiniz yeri görmek mümkün olur.

Balkart almak için satış noktalarına başvurmak gerekir. Eğer kişiselleştirilmiş kart almak istiyorsanız kişiselleştirme noktalarına başvurmalıdır. Kişiselleştirme merkezi, Bandırma'da bulunan Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasında yer alır. Bunun yanı sıra şehir içi otobüslerin kalkış noktalarından da kart alınabilir. Normal kartları dolum yerlerinden ve Migros mağazalarından almak mümkündür.

Balkart Nedir?

Balkart, Balıkesir'de ulaşım sürecini son derece kolaylaştıran bir kart sistemidir. Balkart ile şehirde bulunan tüm toplu taşıma araçlarından yararlanabilirsiniz. Biniş ücretleri, araç türüne ve kart tipine bağlı olarak değişiklik gösterir. Kartınızı her zaman yanınızda bulundurarak Balıkesir'in çeşitli yerlerine seyahat edebilirsiniz.

Balkart kullanmak isteyenler; dolum noktalarından, Migros mağazalarından normal kart alabilir. Öğrenciler, öğretmenler gibi indirimli kartlardan yararlanma hakları olanlar, kişiselleştirme merkezlerine başvurabilir. Balkart, toplu taşımayı cazip hale getiren avantajlı bir sistemdir. Bu sistem sayesinde her defasında para ödemenize gerek kalmadan otobüse ve diğer araçlara binebilirsiniz.

Balkart'ı yeterli miktarda doldurarak okula, işe tam vaktinde gidebilirsiniz. Otobüs sefer sıklığının fazla olması sayesinde geç kalmadan her yere gitme imkanınız olur. Balkart bakiye yükleme ve sorgulama işlemlerini internetten yapabileceğiniz gibi şehrin çeşitli yerlerinde bulunan kiosklardan da yapabilirsiniz. Kiosklarda kartınızı gösterilen alana yerleştirmelisiniz. Ardından para yatırma alanına parayı koyarak yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Balkart Nasıl Alınır?

Balkart almak isteyenlerin kişiselleştirme merkezlerinden, Migros'tan, otobüs kalkış noktalarından başvuru yapması gerekir. Başvurular sırasında gerekli evraklar teslim edilmelidir. Aynı zamanda başvuruların bizzat kartı kullanacak kişi tarafından yapılması gerekir. Bizzat başvuru imkanı yoksa bir başkasına vekalet vererek de başvurularınızı yaptırabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş kartları kaybetmeniz halinde Balkart Kişiselleştirme Merkezine bilgi vermelisiniz. Bu sayede yeni kart çıkarabilir ve onu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Balkart aldıktan sonra kartınızı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş kartınızı başkasına kullandırmamanız gerekir. Aksi takdirde ceza alabilirsiniz. Balkart öğrenci kartı için her yıl vize yenilemesi yaptırmanız gerekebilir. Öğrencilik, öğretmenlik gibi kart indirimi sağlayan durumunuz sona erdiğinde normal kart kullanımına geçmelisiniz.

Balkart Çeşitleri Nelerdir?

Balkart çeşitleri arasında tek-çift binişlik, tam, indirimli ve ücretsiz olanlar vardır. Özellikle tek seferlik toplu taşıma kullanacak olanlar tek kullanımlık kartları tercih edebilir. Tam kartlar, indirim hakkı ve ücretsiz kullanım dışında kalanlar için geçerlidir. Öğrenci, öğretmen gibi indirim hakkı kapsamına giren bir statüde yer alıyorsanız indirimli kart başvurusunda bulunabilirsiniz. 65 yaş üstü, engelli, gazi ve şehit yakınları içinse ücretsiz kullanım hakkı vardır.

Balkart indirimlerinden ve ücretsiz kullanım hakkından yararlanmak için gerekli belgeleri ibraz etmelisiniz. Öğrenci başvurularında eğitim hayatınızın devam ettiğine dair öğrenci belgesini ibraz etmeniz gerekir. Öğretmenler de çalıştıklarına dair belgeyi göstererek başvurularını gerçekleştirebilir. Şehit, gazi yakınları; gaziler de durumlarını kanıtlayan bir belge sunarak Balkart alabilir.

Balkart çeşitleri arasında abonman seçenekleri de vardır. Abonman seçenekleri ile daha avantajlı kullanım şansı elde edersiniz. Abonman kartlarında 30 gün kullanım süresi vardır. Abonman için ekstra kart yüklemesi yapmaya gerek kalmaz. Normal kartlara abonman yüklemesi yapılabilir. Abonman kullanımı sırasında şehir içi hatlarda iki kontör düşülür. Dolmuş ve minibüslerde ise üç kontör alınır. Abonman işlemleri yükleme ve satış merkezlerinden yapılır.

Balkart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Balkart bakiye sorgulama işlemlerini, balıkesirulasim.com.tr adresinden yapabilirsiniz. Bu adrese girdikten sonra üst kısımda bulunan menüden Balkart seçeneğine tıklamalısınız.

Ardından Balkart Bakiye Sorgulama yazan yere tıklamanız gerekir.

Burada kimlik numaranızı ya da kart numaranızı yazarak sorgulama yapabilirsiniz. Bu bilgileri yazarak Sorgula yazan kısma tıkladığınızda bakiye tutarını öğrenebilirsiniz.

Balkart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemlerinin tamamını internet üzerinden yapabilirsiniz. İşlemlerinizi yapmak için girmeniz gereken adres balikesirulasim.com.tr'dir. Bu adrese girerek bakiyenizi öğrenebilir ve yükleme işlemlerini yapabilirsiniz. Bakiyenizin her zaman yüklü olması sayesinde toplu taşıma araçlarından istediğiniz zaman faydalanabilirsiniz. Bu durum trafik çilesi çekmeden ve otopark sorunu olmadan gideceğiniz yere ulaşmanızı sağlar.

Balkart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Balkart bakiye yükleme işlemleri balikesirulasim.com.tr adresinden yapılır. Bu adrese girdikten sonra Balkart yazan kısma tıklamalısınız.

Buradan "Bakiye Sorgulama" ardından "Bakiye Yükleme" yazan yere tıklayarak yükleme aşamasına geçebilirsiniz.

Bu kısımda sizden istenen bilgiler şunlardır:

  • Ulaşım kart numarası
  • Tutar
  • Adınız ve soyadınız
  • Kredi kart no
  • Son kullanım tarihi
  • CVC kodu

Bu bilgileri girerek ardından KVKK kurallarını onaylamalısınız. Ardından "Ödemeyi Tamamla" seçeneğine tıklamalısınız. Yüklediğiniz bakiyeleri hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Balkart Nerelerde Kullanılır?

Balkart kullanım yerleri arasında otobüsler ve İDO araçları vardır. İDO araçları; Altınoluk, Akçay, Edremit, Havran, Balıkesir hattında hizmet verir. Balkart internet sitesi üzerinden İDO sefer saatlerini takip edebilirsiniz. Bu sayede Balkart'ı seferler sırasında kullanabilirsiniz.

Balkart Bakiye Yükleme Noktaları Nerededir?

Balkart bakiye yükleme noktaları şehrin farklı noktalarında yer alır. Bayilerden, kiosklardan yükleme işlemlerini yapabilirsiniz. Yükleme işlemlerini tamamladıktan sonra kartınızı istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Balkart bakiye yükleme işlemleri, Balkart mobil uygulaması üzerinden de yapılabilir. Mobil uygulamayı cep telefonunuza indirerek uygulama üzerinden gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

Balkart Mobil Uygulama Üzerinden Bakiye İşlemleri Yapılır mı?

Balkart mobil uygulama üzerinden bakiye işlemleri yapılabilir. Balkart mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek işlemler şunlardır:

  • Otobüsün nerede olduğunu sorgulayabilirsiniz.
  • Hat hareket  saatlerini sorgulayabilirsiniz.
  • Akıllı durakları görebilirsiniz.
  • Yetkili bayileri ve kart merkezlerini görebilirsiniz.
  • Sanal kart kullanabilirsiniz.
  • Bakiye sorgulama yapabilirsiniz.

Balkart mobil uygulamasına kartlarınızı yükledikten sonra bakiyenizle ilgili tüm işlemleri yapma şansınız olur. Aynı zamanda otobüslerin hareket saatlerini ve durağa ne zaman geleceğini de buradan takip edebilirsiniz. Mobil uygulamayı indirmek son derece kolaydır. Play Store ya da App Store üzerinden Balkart yazarak uygulamaya ulaşabilir ve indirme işlemlerini yapabilirsiniz.

Balkart Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Balkart kullanmanın avantajları oldukça fazladır. Balkart ile Balıkesir gibi güzel bir şehri uygun fiyata gezebilirsiniz. Balıkesir merkez ve ilçeleri ile oldukça cazip bir yerdir. Bazı ilçelerde denize girebilir, kamp yapabilir ve yöresel lezzetler keşfedebilirsiniz. Balkart'a online yükleme yaprak şehri yakından tanıyabilirsiniz.

Balkart, toplu taşımada para alışverişini de ortadan kaldırır. Bu sayede şoförün sadece yola odaklanması daha kolay olur. Balkart almak istiyorsanız gerekli müracaatları yapmalısınız. Öte yandan sorgulama, yükleme gibi işlemleri de yapmalısınız. Bu sayede Balkart kullanmanın ayrıcalıklarıyla tanışabilir ve belediye otobüslerinde konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.