Sodexo Kart Bakiye Sorgulama, Öğrenme, Yükleme

  • Tugba yazdı.
  • 3 Mart 2023
  • 497 okunma

Sodexo Kart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemleri ile ilgili bilgi almak ve bu işlemleri kolayca yapmak için yazımızı okuyabilirsiniz. Sodexo hem restoranlarda yemek yemenizi hem de alışveriş yapmanızı sağlayan bir karttır. Bu kart, işverenler tarafından çalışanlara verilir. İşverenler, Sodexo almak için başvurularını yapar ve personel sayısına göre avantajlardan yararlanır.

Sodexo Kart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemleri hem işveren hem de çalışan tarafından yapılır. Bu sayede kartın kullanımına ilişkin bilgiler edinilir. Sodexo'da birçok kart türü mevcuttur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yemek kartı; İşverenlerin vergi yükünü azaltan, çalışanlara da nakit kullanmadan yemek yiyebilme fırsatı sunan bir karttır. Yemek kartı Restaurant Pass olarak adlandırılır. İşverenlere %100 vergi ayrıcalığı sağlayan kart, her şehirde geçer. Bir milyondan fazla kişinin kullandığı kartın geçerli olduğu yer sayısı da bir hayli fazladır.
  • Flexogift; Kurumsal hediyeler amacıyla kullanılan bir karttır. Bu kartla performans ödüllendirme kolayca yapılabilir. Bunun yanı sıra belirli bir zamana özel yardımlar ve sağlanan diğer yardımlar da bu kart vasıtasıyla yapılabilir.
  • Fuel Pass; Şirketlerin akaryakıt ihtiyacının karşılanması için Sodexo'nun fuel pass adı verilen bir kartı vardır. Bu sayede yakıt harcamaları daha kontrollü yapılabilir. 
  • Business Pass; Firmalara yönelik çıkarılan bir üründür. Temsil ve konaklama ihtiyaçları için kullanılır.
  • Gift Pass; Çalışanlar, müşteriler ve iş ortaklarının kullanımına sunulabilir. Gıda yardımı yapmak için kullanılır.
  • Günlük Yemek Tutarı; Yasal olarak belirlenen günlük yemek tutarı Sodexo üzerinden verilebilir. Bu sayede vergi avantajı sağlanır.

Sodexo Kart Nereden Alınır?

Sodexo Kart Nereden Alınır?

Sodexo kart almak için çok fazla uğraşmaya gerek yoktur. Başvuru sürecini hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Online sözleşme ile Sodexo başvurusu yapılabilir. Başvuru formu sodexoavantaj.com adresinde yer alır. Başvuru için şu aşamaları takip etmelisiniz:

  • Başvuru formunun doldurulması gerekir.
  • Başvuru formunu dolduran firmalarla Sodexo ekibi 24 saat içerisinde bağlantı kurar.
  • Sodexo ekibi tarafından sözleşme süreci tamamlanır.
  • Süreç tamamlanınca Sodexo olanaklarından yararlanmaya başlamak mümkün olur.

Başvuru formu hem çalışanlara yemek kartı vermek isteyen işverenler hem de restoran sahipleri tarafından doldurulabilir. Bu sayede restoranlar da kolayca Sodexo üyesi olabilir. Sodexo'nun hizmetleri restoran sahipleri açısından da avantajlıdır. Nakit olarak zaman kaybetmeden hızlıca ödeme alabilmek için Sodexo tercih edilebilir.

Sodexo Kart Nasıl Kullanılır?

Sodexo Kart Nasıl Kullanılır?

Sodexo kart kullanmak oldukça kolaydır. Mobil kart kullanımı ile Sodexo imkanlarından yararlanmak kolay hale gelir. Yemek kartı alımı sürecinde işverenler gerekli adımları tamamladıktan sonra kullanıcılara SMS gönderilir. Bu SMS sayesinde kullanıcı, yemek kartını fiziksel olarak teslim almadan kullanmaya başlayabilir. Mobil kart kullanımı sayesinde ödemeler kartsız yapılabilir. Kart dağıtım süreçleri için vakit kaybetmeye gerek kalmaz.

Mobil kart kullanımına 20 dakika içerisinde başlamak mümkündür. Kart dağıtım süreçleri nedeniyle işe ara vermeye ya da personellerin bu iş için vakit kaybetmesine gerek kalmaz. Özellikle çok sayıda çalışanı olan firmalar açısından mobil kart kullanımı daha avantajlıdır. Mobil kart kullanımının önemli bir avantajı da bakiye ve harcama detaylarına kolayca erişmektir.

İşverenler mobil kart uygulaması için başvurularını online işlem merkezinden yapabilir. Çalışanlar da şu adımları tamamlayarak mobil kart kullanımına başlayabilir:

  • İlk önce kullanıcılara Sodexo tarafından kartlarının tanımlandığına dair mesaj gönderilir.
  • Mesajı alan kullanıcıların Sodexo mobil uygulamasını indirmesi gerekir.
  • Kullanıcı mobil uygulamada profilini oluşturur. Ardından kartını kullanmaya başlar.

Sodexo Kart İle Ne Alınır?

Sodexo Kart İle Ne Alınır?

Sodexo Kart ile alınabilecek olanlar kart türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Sodexo'nun farklı kullanım alanlarına yönelik kartları vardır. Sodexo Kart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemlerini tamamladıktan sonra kartınızı geçerli alanlarda kullanmaya başlayabilirsiniz. Hangi kartın hangi amaçla kullanılacağına ilişkin şöyle bir sıralama yapmak mümkündür:

  • Sodexo Restoran Pass; restoranlarda kullanılabilir. Bunun yanı sıra büfe ve şarküterilerde de bu kartın kullanılması mümkündür.
  • Market ve giyim alışverişlerinde Sodexo Gift Pass tercih edilir.
  • Sodexo Business Pass, işverenlerin misafir harcamaları için tercih edilir.
  • Sodexo Flexo Gift personel ödüllendirme sürecinde tercih edilir.
  • Akaryakıt için Sodexo Fuel Pass tercih edilir. Bu kart anlaşmalı Opet bayilerinde geçerlidir.

Sodexo Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Sodexo bakiye yükleme işlemleri, üye iş yerlerinden yapılabilir. Üye iş yerlerine gittiğinizde bakiye yükleme yapmak istediğinizi belirterek toplam tutarı artırabilirsiniz. Bunun yanı sıra işverenler tarafından da düzenli bakiye yenilemeler ve yüklemeler yapılabilir. İşverenin ne kadar yükleme yapacağını günlük yemek ödemelerine göre belirlenir. Bu sayede çalışanlar günlük hak ettikleri yemek ödemelerini bakiye yükleme işlemi sayesinde alır.

Sodexo Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sodexo Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sodexo bakiye sorgulama işlemini yapmak için farklı yollar deneyebilirsiniz. Sodexo'nun online platformu sayesinde internet üzerinden görüntüleme yapabilirsiniz. Bunun için www.sodexoavantaj.com adresine giriş yapmanız gerekir. Mobil uygulamayı kullanarak da sorgulama işlemini gerçekleştirme şansınız vardır. Sodexo mobil uygulamasında kalan bakiyenizi kolayca görüntüleyebilirsiniz. Sodexo çağrı merkezi de bu noktada size yardımcı olur. 444 72 77 Sodexo'nun çağrı merkezi numarasıdır. Bu numarayı aradıktan sonra önce 3'ü ardından 2'yi tuşladığınız takdirde bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bakiye sorgulama işlemi sayesinde kalan kullanım hakkınızı görerek alışveriş yapabilir ya da restoran ve kafelerde bir şeyler yiyebilirsiniz. Bakiye sorgulama özellikle hatalı yüklemelerin tespit edilmesi açısından da önemlidir. Eksik yapılan yüklemeleri fark ettiğiniz takdirde işvereninizle iletişime geçerek sorunu bildirebilirsiniz. Böylece hatanın düzeltilmesini ve doğru yüklemenin yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Sodexo Bakiye Nasıl Öğrenilir?

Sodex bakiye öğrenme için sodexoavantaj.com adresine girmelisiniz. Bu sitede bulunan online işlemler menüsünden bakiyenizi öğrenebilirsiniz. Sodexo mobil uygulaması da bakiyenizi öğrenebileceğiniz bir diğer yerdir. Sodexo kartınızı mobil uygulama sistemine ekleyerek bakiyesini istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz. Bunun için sol kısımda yer alan menüden "Kart İşlemleri" seçeneğine tıklamalısınız. Bu işlemleri gerçekleştirmek için önce üye girişi yapmalısınız. Sodexo müşteri hizmetleri üzerinden de sorgulama yapma şansınız vardır. Bakiye sorgulama için 444 72 77 numarasını aradıktan sonra sırasıyla 3'ü ve 2'yi tuşlamalısınız.

Sodexo Bakiye Aktarma Yapılır mı?

Sodexo bakiye aktarma işlemi yıl sonunda kalan tutarlar için yapılır. Yeni bir yıla geçerken kalan bakiyeleriniz yeni yıla aktarılır. Yıl sonunda herhangi bir bakiye silme işlemi yapılmaz. İşverenlerin Sodexo ile yaptıkları anlaşma neticesinde bir yükleme günü belirlenir. Bu yükleme gününde bakiyenizi kullanmaya başlayabilirsiniz. İşverenlerin yükleme gününden önce bakiye yükleme yapması halinde bakiyeyi kullanmak için yükleme gününe kadar beklemeniz gerekir. Bu tür yüklemeler, mobil uygulamada ve internet sitesinde bekleyen bakiye olarak görüntülenir.

Sodexo'da Puan Birikir mi?

Sodexo'da puan biriktirme özelliği ile harcamalarınızın bir kısmını ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Sodexo'nun Misket adını verdiği bir puan sistemi vardır. Bu puan sisteminde her alışverişinizde %10 oranında Misket kazanırsınız. Kazandığınız misketleri üye iş yerlerinde dilediğiniz gibi harcayabilirsiniz. 1 misket puanı 1 TL'ye eşittir. Sodexo Kart bakiye sorgulama, öğrenme, yükleme işlemlerinin yanı sıra puanlarınızı da internet sitesinden ya da mobil uygulamadan görebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Sodexo mobil uygulamasına girerek "Kart işlemleri" kısmından bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Sodexo'da puan biriktirebilir ve puanlarınızı harcamalarınızda kullanabilirsiniz.

Sodexo Fuel Pass kartı kullanarak yakıt alabilirsiniz.

İlgili Yazılar