Akbank Kart IBAN Nasıl Öğrenilir? Sorgulama

  • Tugba yazdı.
  • 17 Şubat 2023
  • 668 okunma

Akbank kart IBAN öğrenme ve sorgulama işlemi ile IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz. IBAN numarası; havale, EFT gibi işlemler sırasında kullanılır. IBAN, para transferinin daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. IBAN numarası belirli bir algoritma geliştirilerek oluşturulur. Türkiye' de IBAN numaraları 26 haneden oluşur. Numarayı oluşturmak için kullanılan rakamlar arasında kontrol rakamı da vardır. Akbank kart IBAN öğrenme ve sorgulama işlemi ile söz konusu numarayı bankacılık işlemlerinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

IBAN numarasını öğrenmek için farklı yöntemler kullanma şansınız vardır. Akbank internet sitesinden, mobil uygulamadan ya da internet şubeden IBAN numarasını öğrenebilirsiniz. Hangi yöntem sizin için daha kolaysa onu tercih ederek IBAN bilgisi edinebilirsiniz. Bankacılık işlemleri sırasında sıklıkla kullanacağınız bu numarayı kaydederek saklamanızda fayda vardır. Bu sayede ihtiyacınız olduğu zaman kolayca kullanabilirsiniz.

Akbank Kart Numarasından IBAN Bulunur mu?

Akbank Kart Numarasından IBAN Bulunur mu?

Akbank kart numarasından IBAN bulunması mümkün değildir. IBAN öğrenmek için farklı yollar kullanmak gerekir. Kart numarası, IBAN'ı kapsamayacak şekilde düzenlenir. Kart numarası; müşteri numarası, şube kodu gibi bilgilerden oluşur. IBAN öğrenmek için Akbank internet sitesine giriş yapılmalıdır. Ardından yapılacak işlemler ise şu şekildedir:

  • Ekranda bulunan arama çubuğuna "IBAN numaramı öğrenmek istiyorum." yazmalısınız.
  • Gelen ekranda hesap türü, şube kodu, hesap no gibi bilgileri yazmalısınız.
  • Ardından "Hesapla" yazan kısma tıklamalısınız.

Yukarıdaki adımların yanı sıra mobil uygulama üzerinden de IBAN numarasına ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken kimlik numarası ya da müşteri numarasını kullanarak mobil uygulamaya girmektir. Mobil uygulama için kullanacağınız şifreyle ve telefonunuza gelen cep şifre ile giriş aşamasını tamamlayabilirsiniz. Mobil uygulamada hesap bilgilerinizin yer aldığı alanda IBAN numaranız bulunur. Akbank Kart IBAN öğrenme ve sorgulama işlemlerini internet şubesinden de yapabilirsiniz.

Akbank Maaş Kartında IBAN Yazar mı?

Akbank Maaş Kartında IBAN Yazar mı?

Akbank maaş kartında IBAN bilgisi yazmaz. Bu nedenle IBAN öğrenme yöntemlerini kullanmalısınız. IBAN öğrenmek için internet bankacılığını kullanabilirsiniz. İnternet şubesine cep şifre ile girerek sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. İnternet şubesinde ve mobil şubede kendi hesabınıza giriş yaptığınızda, gerekli bilgiye ulaşma imkânınız olur. IBAN bilgisi özellikle hesabınıza para gönderilmesi gereken durumlarda işinizi kolaylaştırır. Hesap numarası, şube kodu gibi bilgileri tek tek girmek yerine IBAN ile kolayca transfer gerçekleştirilebilir.

Akbank IBAN T.C. İle Öğrenilir mi?

Akbank IBAN T.C. İle Öğrenilir mi?

Akbank IBAN T.C. ile öğrenmek mümkün değildir. Ancak bazı durumlarda e-Devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Bunun için daha önce şahıs ödemeleri için banka hesabını tanımlamış olmanız gerekir. E-Devlet'ten daha önce ödemeler için tanımladığınız hesaba ilişkin IBAN bilgisine erişebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden IBAN bilgisine ulaşmak için yapmanız gereken turkiye.gov.tr adresine girmektir. Bu adrese girdikten sonra arama alanına "Şahıs ödemeleri banka bilgileri sorgulama" yazarak ilgili kısımda tanımlanan hesap numarasını görebilirsiniz. Eğer şahıs ödemeleri için Akbank hesabınızı tanımladıysanız bu şekilde IBAN bilgisine erişebilirsiniz.

Akbank IBAN Doğrulama Nasıl Yapılır?

Akbank IBAN doğrulama işlemini Akbank internet sitesi üzerinden yapma şansınız vardır. IBAN sorgulama ve doğrulama işlemi aynı yerden yapılabilir. Bunun için Akbank internet sitesinde yer alan arama çubuğuna "IBAN doğrulama" yazarak gerekli bilgiye erişebilirsiniz. IBAN doğrulama kısmında doğrulamak istediğiniz numarayı yazmanız yeterlidir. Bu sayede numaranın kime hatasız olduğunu teyit edebilirsiniz. Akbank kart IBAN öğrenme ve sorgulama işlemi sayesinde bankacılık işlemlerini çok daha kolay şekilde halledebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Akbank IBAN sorgulama işlemi Akbank internet sitesi üzerinden yapılabilir.

Akbank uygulamasından IBAN öğrenmek mümkündür. Bunun için müşteri numaranız ve şifrenizle uygulamaya giriş yapmalısınız.

Akbank IBAN mobil uygulamada ve internet şubesinde yazar.

İlgili Yazılar