Almanca Öğrenme Uygulamaları - Almanca Öğreten En İyi 12 Mobil Uygulama
- Tugba yazdı.
- 5 Eylül 2022
- 516 okunma
Almanca öğrenme uygulamaları ile uluslararası alanda kabul gören dillerden birini konuşmaya başlayabilirsin. Almanca son zamanlarda oldukça fazla talep gören dillerden biri. Özellikle nitelikli iş gücü alımı konusunda Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Almanya, cazip çalışma ve maaş koşulları nedeniyle birçok kişiyi cezbediyor. Böyle bir hayalin olmasa bile sadece kültürel olarak kendine yatırım yapmak için Almanca öğrenebilirsin.
Almanca öğrenen kişilerin ortak görüşü, bu sürecin biraz zorlu olduğu yönünde. Cinsiyete göre ifadelerin değişmesi genellikle bu dili zorlaştıran en önemli unsur olarak biliniyor. Tabii ki fiillerin parçalanması, diğer sözcüklere eklemlenmesi gibi farklı farklı özellikler de Almanca'yı kendine has bir yapıya kavuşturuyor.
1- Memrise
Memrise, kendine has öğretme metotlarıyla Almanca öğrenebileceğin ideal uygulamalardan biri. Akıllı öğrenme metodu kullanan uygulama üzerinden sadece ihtiyaç duyduğun alana yönelik çalışmalar yapabilirsin. Bu sayede gereksiz yere zaman harcamadan hızlı bir şekilde ilerleyebilirsin. Uygulamanın önemli bir özelliği de her zaman yerel söyleyişlere önem vermesi. Robotik seslere kesinlikle yer olmayan uygulamada Almanların yerel söyleyişlerini kolayca kapabilirsin. Memrise, konuşma pratiğine de son derece önem veriyor. Bu nedenle en başından itibaren seni Almanca konuşmaya teşvik ediyor.
Memrise indirme sayısı Play Store'da 10 milyonu aşmış durumda. 4.7 puan ortalaması da oldukça güven veriyor. Yorumlarda kullanıcıların uygulamadan ne denli memnun olduğu kolayca göze çarpıyor. Sen de bu uygulamayı kullanarak Almanca'yı zorlanmadan öğrenebilirsin.
2- Der Die Das
Der Die Das uygulamasının adı, Almanca'nın en belalı alanı olan artikellerden geliyor. Kadın ise şu, erkek ise bu şeklinde yapılan sınıflandırma neticesinde Almanca'nın zorlaşması nedeniyle uygulama da bu konuya odaklanıyor. Örneğin bir kelime yazıp Der Die Das aracılığıyla bu kelimenin artikelini öğrenebilirsin. Uygulama oyunlarla da öğrenme sürecini kolaylaştırıyor. 17 bin adet ismi oyun aracılığıyla cinsiyetlerine göre kolayca ayırabilirsin. Bildirimlerini açarak, uygulamayı kullanmadığın zamanlarda bile farklı tüyolar alabilirsin.
3- Bravolol
Bravolol, sözlük formatında olan bir uygulama. Almanca öğreten en iyi 12 mobil uygulama arasına onu da almamızın nedeni sözcüklerin tanımlarının yanı sıra cümle içerisinde de kullanılması. Aynı zamanda kelime telaffuzlarını da Bravolol aracılığıyla öğrenebilirsin. Almanca film izlerken ya da kitap okurken uygulamayı açık tutmanda fayda var. Bu sayede anlamını merak ettiğin kelimelere hemen bakabilirsin.
Bravolol ile istediğin kelimeleri favorilerine ekleyebilirsin. Arama geçmişinin de saklanması sayesinde geçmiş dönemde öğrendiğin kelimeleri tekrar tekrar dinleyebilirsin. Uygulamadaki yazı tipi boyutlarını kendine göre özelleştirme şansın da var.
4- Tandem
Tandem, özellikleri yönüyle diğer Almanca öğrenme uygulamalarından ayrılıyor. Uygulamanın temel özelliği sana bir partner sunması. Almanca konuşan bir kişiyle iletişim kurarak ondan dil öğrenebilirsin. Senin yapman gereken ise ona kendi dilini ya da bildiğin farklı bir lisanı öğretmek. Bu sayede hem dil öğrenirsin hem de yeni dostluklar kurarsın. En az 30 dakikalık konuşmalarla günlük kullanım için dil pratiği yapabilirsin. Konuşmalarını; mesajla, sesli mesajla ya da görüntülü konuşmayla gerçekleştirebilirsin.
5- Lingoda
Lingoda, esnek bir şekilde dil öğrenebilmen için tasarlanmış bir program. Her seviyeye uygun bir ders programının yer aldığı Lingoda'da en baştan itibaren konuşma alıştırmaları yapabilirsin. Farklı konulara göre şekillendirilen konuşmalar sohbet havasında diyaloglardan meydana gelebileceği gibi rol yapma şeklinde de olabilir.
Lingoda sana en temel seviyeden ileri seviyeye kadar seçenekler sunuyor. Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri yeni kelime listeleri sunması. Her ders öncesi yeni kelimelere bakarak hazırlanabilir ya da ders sonrası tekrar yapabilirsin. Kelimelerin kullanımına ilişkin örnekler ise öğrenme sürecini ciddi manada kolaylaştırıyor.
6- Drops
Drops, oyunla öğretme metodunu benimsemiş bir uygulama. Uygulamada kelime ve görüntüyü eşleştirerek temel seviyeden ileriye doğru Almancanı geliştirebilirsin. Drops'ta öğrendiğin kelimeleri unutmaman için sürekli tekrar mantığı var. Bu tekrar sırasında eski kelimeleri az, yeni kelimeleri çok görerek hafızana kazıyabilirsin. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz sürümü mevcut.
7- Mindsnack's Learn German
Mindsnack's Learn German, her ne kadar sadece App Store'da olsa da bahsetmeden geçilmeyecek bir uygulama. Uygulamada tam 9 oyun bulunuyor. Bu oyunlar sana hem konuşma hem de kelime öğretiyor. İlk dersin dışında diğer derslerin ücretli olduğu uygulama ile hiç sıkılmadan Almancanı geliştirebilirsin.
8- Duolingo
Duolingo, dil öğrenmek isteyenlerin çok yakından tanıdığı bir uygulama. Almancanın yanı sıra İngilizce ve Rusça öğrenmek için de bu uygulamayı tercih edebilirsin. Duolingo, sana ilk önce ne amaçla Almanca öğrenmek istediğini soruyor. Bunun yanı sıra öğrenme sürecinde ne kadar vakit ayıracağın da önemli. Temel seviyeden başlayabileceğin gibi düzey belirleme sınavıyla daha üst seviyeden de Almancaya giriş yapabilirsin.
Temeller, ifadeler, hayvanlar gibi adım adım bilgilendirme yapılan derslerde renkli görseller, animasyonlar sayesinde sıkılmadan ilerleyebilirsin. Puan topladıkça seviyeleri daha hızlı atlama şansın doğuyor. Ücretsiz olarak birçok olanak sunan uygulamanın Plus seçeneğini de edinebilirsin.
9- Busuu
Busuu tamamen sana özel bir program sunarak, adım adım ilerlemeni sağlıyor. Derslerin kısa ve kolay olması ilerlemeni kolaylaştırıyor. Busuu öğrenme sürecinde bol bol konuşma pratiği yapmanı da sağlıyor. Uzman öğretmenler eşliğindeki canlı derslere katılarak kendine olan özgüvenini tazeleyebilirsin. Çalışma programını sana hatırlatan uygulama altyapısı sayesinde kelimeleri hatırlaman son derece kolay hale geliyor.
Almanca öğreten en iyi 10 mobil uygulama arasında yer alan Busuu, öğrenmek istediğin dil ile büyüyüp yetişen insanlarla konuşmana da olanak tanıyor. Almanya'da doğup büyüyen kişilerle uygulama üzerinden iletişime geçerek pratik yapabilirsin. Busuu'yu tercih eden kişi sayısı 120 milyonun üzerinde. Bu kadar kişinin bir bildiği var herhalde.
10- Rosetta Stone
Rosetta Stone, konuşma ve telaffuz ağırlıklı olarak ilerliyor. Dil bilmenin özgüvenli bir şekilde konuşmakla eşdeğer olduğunun bilincinde olan uygulama TruAccent teknolojisini kullanarak telaffuzunuzu iyileştirmeyi hedefliyor. Uygulamadaki şu özellikler oldukça dikkat çekici:
- İndirilebilir dersler; dersleri indirerek, çevrimdışı olduğun zamanlarda bile takip edebilirsin.
- Audio Companion; ekrana bakma şansının olmadığı zamanlarda sadece dinleme yapabilirsin.
- Dil kılavuzu; telaffuzunu iyileştirmek için kılavuzdan yararlanabilirsin.
- Hikayeler; anadil olarak çalıştığın lisanı konuşanlardan çeşitli hikayeler dinleyebilirsin.
11- Anki
Anki sana bilgi kartlarını kullanarak Almancayı öğretmeye çalışıyor. Bu uygulamada kendine özel bilgi kartları da oluşturabilirsin. Aralıklı tekrar özelliği ile öğrendiğin kelimeler sağlam bir şekilde hafızanda yer ediyor. Oluşturduğun kartlara resim ve çizim ekleyebilir ve kendi öğrenme tercihine göre istediğin biçimde kayıt oluşturabilirsin.
12- Mondly
Mondly, ücretsiz dil öğrenme programları arasında bir hayli popüler. Bu uygulama sayesinde bol bol pratik yaparak Almanca dilini keşfedebilirsin. Günlük yeni dersler, haftalık testler sayesinde düzenli bir plana bağlı kalarak çalışmalarını sürdürebilirsin. İnteraktif dersler ve telaffuz alıştırmaları ile çok yönlü bir eğitim alma şansın da oluyor.
Sana tavsiye ettiğimiz Almanca öğreten mobil uygulama ile günün her anında yeni bir dil öğrenmenin ayrıcalığını yaşayabilirsin. Tüm programların sıkmadan ve kademe kademe ilerlemesi sayesinde kısa sürede istediğin aşamaya kolayca ulaşabilirsin. Sınavlara hazırlık, göçmenlik başvuruları ve farklı sebeplerle sen de Almanca öğreten en iyi 12 mobil uygulamayı kullanabilirsin.
Sıkça Sorulan Sorular
Almanca öğrenmak için en iyi mobil uygulama senin çalışma sistemine göre değişir. Duolingo, Tandem, Lingoda gibi farklı uygulamaları kullanabilirsin.
Almanca öğrenmek zor değildir. Düzenli çalışmayla kolayca öğrenilebilir.
Almanca öğreten bazı mobil uygulamalar ücretlidir. Her uygulamanın belirli süreli deneme sürümleri mevcuttur.
Almancayı ne kadar sürede öğreneceğin senin çalışma sistemine bağlıdır.