Aykart Bakiye Sorgulama, Öğrenme, Yükleme

  • Tugba yazdı.
  • 15 Mart 2023
  • 658 okunma

Aykart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri ile ulaşım sürecini daha kolay hale getirebilirsiniz. Aykart dolum işlemleri, yükleme noktalarından yapılabilir. Aykart internet sitesi olan aykart.com.tr adresinden yükleme yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Gerekli çalışmalar tamamlandığında, Aykart internet sitesi üzerinden de yükleme yapmanız mümkün olacaktır. Aykart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri için neler yapmanız gerektiğini öğrenerek tüm işlemleri kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Özellikle sık sık toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız bakiye yükleme ve öğrenme işlemlerini daha düzenli yapmaya dikkat etmelisiniz.

Aykart Nedir?

Aykart Nedir?

Aykart, Aydın ilinde hizmet veren, belediye otobüslerinde yolculuk yapmak için kullanılan bir karttır. Aydın'da belediye otobüsleri ve dolmuşlar vasıtasıyla ulaşım sağlanır. Belediye otobüslerine biniş için Aykart kullanılır. Aykart, 25 TL'lik bir ücret karşılığında temin edilebilir. Aykart'ın indirimli ve ücretsiz biniş sağlayan seçenekleri de vardır. Gerekli şartları taşımanız halinde bu kartları kullanabilirsiniz.

Aykart ile şehir içerisinde pek çok noktaya ve ilçelere ulaşım sağlanabilir. Gidilecek mesafeye göre tarifede değişiklik söz konusu olabilir. Aykart kullanmak, para alışverişi ile vakit kaybetmemek ve çeşitli indirimlerden yararlanmak açısından avantajlıdır. Şehir içi trafiğinde aracınızla vakit kaybetmek ve park sorunu yaşamak yerine toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede gideceğiniz yere daha kolay şekilde ulaşmanız mümkün olur.

Aykart Bakiye Yükleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Aykart Bakiye Yükleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Aykart bakiye yükleme işlemlerini yükleme noktalarından gerçekleştirebilirsiniz. Aykart'ın online yükleme özelliği henüz aktif değildir. Ancak Aydın'ın pek çok noktasında bulunan yükleme noktalarından işlem yapılabilir. Yükleme noktaları ilçelerde de vardır. Bozdoğan, Çine, Didim, Efeler, Karacasu, Germencik gibi birçok ilçede yükleme noktalarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Yükleme noktalarında kartınıza ne kadar bakiye yükleyeceğinizi belirlemeniz gerekir. Ödemeyi nakit ve kart olarak yükleme noktalarındaki yetkililer aracılığıyla yapabilirsiniz. Bakiye yükleme işlemini tamamladıktan sonra kartınızı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Hatalı yükleme gibi sorunlar olup olmadığını kontrol etmek için dolum fişini kontrol etmenizde fayda vardır. Bu sayede sorunsuz bir kullanım şansı elde edebilirsiniz.

Aykart dolum işlemleri, dolum makineleri aracılığıyla daha kolay şekilde yapılabilir. Paranızı makinenin ilgili gözüne koyarak kartınıza yükleme yapabilirsiniz. Şehrin belirli yerlerinde bulunan dolum makineleri, yükleme yerlerine gitmeden kartınızı kullanmanıza imkan verir. Aykart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemlerini tamamlayarak Aydın'da keyifli bir tura çıkabilirsiniz.

Aykart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aykart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aykart bakiye sorgulama işlemlerini yükleme noktalarından yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra dolum makinelerinden de ne kadar bakiyeniz kaldığını görebilirsiniz. Bakiye sorgulama işlemleri özellikle kartınızı ne kadar süre daha kullanabileceğinizi öğrenmeniz anlamında fayda sağlar.

Bakiyenizin yeterli olmaması halinde otobüste tek binimlik kart almanız gerekir. Üzerinizde nakit para yoksa bu durum sıkıntı yaşamanıza neden olur. Eğer yeterli bakiyeniz yoksa kredi kartınızı da otobüse binişlerde kullanabilirsiniz. Kredi kartınızın temassız özelliği varsa kartınızı validatörlere okutarak biniş ücretini ödeyebilirsiniz. Bakiye sorgulama işlemlerini otobüse binmeden önce yapmanızda fayda vardır.

Aykart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aykart başvurusunu aykart.com.tr adresinden yapabilirsiniz. Bu adrese girdiğinizde ekranın sağ tarafında "Online Kart Başvurusu" linki yer alır. Bu linke tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak başvurmak istediğiniz kart türünü seçmelisiniz. Listede yer alan şu kartlar arasından seçiminizi yapmalısınız:

  • Öğretmen
  • Öğrenci
  • Engelli
  • Gazi
  • Şehit yakınları
  • 65 yaş
  • Sarı basın

Bu kart türleri arasından seçiminizi yaptıktan sonra gelen ekranda sizden istenen belgeleri yüklemeniz gerekir. Aynı zamanda istenen bilgileri de girmelisiniz. Öğrenci Aykart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme için sizden istenen belgeler şunlardır:

  • T.C. kimlik fotokopisi
  • Vesikalık fotoğraf
  • Öğrenciler için kimlik fotokopisi

Öğrenciler için istenen bilgiler ise şu şekildedir:

  • Kimlik numarası
  • Ad-soyad
  • Cep telefon numarası
  • e-mail adresi
  • Doğum tarihi
  • Cinsiyet
  • Adres
  • Öğrenci numarası, sınıf ve okul bilgileri

Öğretmenlerin mesleği yaptığına dair görev belgesini sisteme yüklemesi gerekir. Aynı zamanda okul, görev ve sicil numarası bilgisi de girilmelidir. Engellilerden sağlık kurulu raporu istenir. Bunun yerine engelli kimlik kartının fotokopisi çekilerek sisteme yüklenebilir. Engellilerin başvuru sırasında engel oranını belirtmesi gerekir. Benzer şekilde gazilerin, şehit yakınlarının ve basın mensuplarının da kimlik fotokopisini sisteme yüklemesi gerekir. Başvuru formundaki gerekli alanları doldurduktan ve belgeleri yükledikten sonra "Gönder" yazan alana tıklamalısınız.

Aykart Başvuru Şartları Nelerdir?

Aykart başvuru şartları kişisel olarak kullanacağınız kartlar için söz konusudur. Öğretmen, basın mensubu gibi mesleklere özel kartlar için iş durumunun belgelenmesi gerekir. Gazi ve şehit yakınlarının da durumunu ispatlaması şarttır. Öğrenciler de sisteme öğrenci belgelerini yükleyerek öğrencilik durumlarını ispatlayabilir. Normal Aykart kullanmak için herhangi bir sınırlama yoktur.

Aykart Kart Çeşitleri Nelerdir?

Aykart Kart çeşitleri arasında normal kullanıma yönelik olanlar vardır. 25 TL karşılığında bu kartı alabilirsiniz. Bu kart aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan mal ve hizmetlerden indirimli şekilde yararlanmak için de kullanılabilir. Kullanılabilecek bir diğer kart türü ise kişiselleştirilmiş Aykart'tır. Ücretsiz ve indirimli biniş hakkından yararlanmak için bu kartların kullanılması gerekir.

Kullan at kartlar, Aykart'ı olmadan otobüslere binmek zorunda kalanların kullanması gereken kartlardır. Bu kartlar, 2 ya da dört binişlik olarak üretilir. Kullan at kartları özellikle kısa süreli şehirde bulunduğunuz takdirde kullanabilirsiniz. Uzun süreli kullanımlar için normal kart almanızda fayda vardır.

İndirimli Aykart, öğrenci ve öğretmenler tarafından alınabilen bir kart türüdür. Ücretsiz Aykart kullanılabilecek olanlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Engelli
  • Engelli refakatl,
  • Gazi ve gazi yakını
  • Şehit yakını
  • Milli sporcu
  • Sarı basın
  • Belediye zabıtası
  • Emniyet personeli

Aykart Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aykart kullanırken dikkat edilmesi gerekenler arasında  ilk etapta yeterli miktarda dolum yapmak yer alır. Yeterli miktarda dolum yaptığınız takdirde her zaman sorunsuz bir şekilde toplu taşımadan yararlanabilirsiniz. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta Aykart'ı kullanım amacınızdır. Kullanım amacınız eğer büyükşehir belediyesinin diğer hizmetlerinden yararlanmaksa bakiye yükleme tutarını artırmalısınız.

Aykart ile belediyenin sunduğu hizmet ve mallardan indirimli yararlanma şansınız olur. Böyle bir hakkınız olduğunu bilerek bakiye tutarını uygun biçimde ayarlayabilirsiniz. Kartınızı kaybettiğiniz takdirde belediyeye müracaat edebilir ve kartınızı kaybettiğinizi bildirebilirsiniz. Bu sayede kaybolan kartınızdaki bakiyeleri yeni alacağınız karta aktarma şansınız olur.

Aykart Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Aykart kullanmanın avantajlarından biri toplu taşımada para kullanma zahmetinden sizi kurtarmasıdır. Aykart başvurusunun online olarak yapılması sayesinde kolayca bu avantajlı karta sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda belediye indirimlerinden yararlanmak adına da bu kartı kullanmanın faydalı olduğu söylenebilir.

Aykart kullanmak; öğretmenler, öğrenciler için daha avantajlıdır. Öğretmen ve öğrenciler tek kullanımlık kartlardan aldıkları takdirde daha yüksek bir tutar ödemek zorunda kalır. Ancak öğrenci ve öğretmen kartları indirimlidir. Öğrenciler bu kartları kullanarak daha hesaplı bir kullanım şansı elde eder. Öğretmenler de bütçelerini daha hesaplı şekilde kullanabilir.

Aykart özellikle sürekli toplu ulaşım araçlarını kullananlara fayda sağlar. Bu sayede nakit para bulundurma zorunluluğu olmadan taşıtlara binilebilir ve istediğiniz yere doğru yolculuk yapabilirsiniz. Kartınızı çizilme ve kırılmalara karşı korunaklı bir şekilde muhafaza etmenizde fayda vardır. Aykart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemlerini kolayca yaparak kartınızı istediğiniz her an kullanabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Aykart engellilere, engellilere refakat edenlere, gazilere ve yakınlarına, şehit yakınlarına ücretsizdir. Milli sporcular, sarı basın kartı sahipleri, zabıtalar ve polisler de ücretsiz olarak Aykart'tan yararlanabilir.

Aykart çıkarmak için aykart.com.tr adresinden online başvuru yapabilirsiniz.

Aykart ücreti 25 TL'dir.

İlgili Yazılar