Getir Kuryesi Nasıl Olunur? Getir Kurye Maaşı, Çalışma Şartları

  • Tugba yazdı.
  • 8 Eylül 2022
  • 469 okunma

Getir, son yıllarda hızla büyüyen online yemek, market siparişi firmalarından biridir. Bu büyüme sürecinde firma birçok kişiyi istihdam ederek işsizliğe de olumlu bir katkı sunmuştur. Getir ile yemek ve market siparişleri motosiklet ile teslim edilir. Aynı zamanda araç ile teslimat da söz konusudur. Çalışanlar kendi araçları ile Getir kuryesi olmak için başvurabilir. Firmada hakkaniyetli bir yöneticiye ve iyi çalışma arkadaşlarına denk geldiğiniz takdirde herhangi bir sıkıntı yaşamadan uzun yıllar çalışabilirsiniz. Uzun çalışma süreleri her ne kadar can sıkıcı olsa da ücret olarak karşılığını aldıktan sonra zamanla bu durum da sizin için sorun olmaktan çıkar.

Getir Kuryesi Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Getir Kuryesi Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir

Getir kuryesi olmak için gerekli şartları taşıyanlar, başvurularını bulundukları bölgedeki Getir bürolarından ya da uygulama üzerinden yapabilir. Getir kuryesi olmak için sizden su özellikleri taşımanız beklenir:

  • 18 yaşından büyük olmak,
  • İlkokul mezunu olmak,
  • Motor kullanmayı iyi derecede bilmek,
  • A1-A2 ehliyet sahibi olmak,
  • Teknolojiyi kullanma konusunda yeterince bilgili olmak,
  • Teslimat sürecinde hem kendi güvenliğini hem de iş güvenliğini önemsemek,
  • Ekip çalışmasına ve esnek vakitlerde çalışmaya uygun olmak.

Yukarıdaki şartları taşıyan kişiler başvurularını yaptıktan sonra değerlendirmeye alınır. Bu değerlendirme aşamasında yeterli şartları taşıyan kişiler, uygun pozisyon olması durumunda işe alınır.

Getir Kuryesi Olarak Çalışmak İçin Nereye Başvurulur?

Getir kuryesi olmak için başvurularınızı bulunduğunuz bölgede yer alan Getir bürolarından yapabilirsiniz. Başvurunuz sırasında gerekli evrakları teslim ederek yetkililerin size geri dönüş yapmasını bekleyebilirsiniz. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde sizden ekstra belgeler talep edilebilir.

Getir Esnaf Kurye Nasıl Olunur?

Getir esnaf kurye çalışma modeline de sahiptir. Bu modele esnaflar başvurabilir. Bir şirketiniz varsa siz de Getir'in esnaf kuryesi olabilirsiniz. Esnaf kuryeler, maaş karşılığı olmadan sadece kendi çalıştıkları kadar kazanırlar. Getir'le karşılıklı sözleşme imzalayarak aslında kendinize yatırım yaparsınız. Esnaf kuryeler diğer kuryelere göre daha bağımsız bir şekilde çalışır. Böylece üzerinizde herhangi bir baskı hissetmezsiniz.

Getir, esnaf kurye olarak başvuru yapan kişilerde en az bir yıl boyunca motokurye olarak çalışma şartı arar. Bunun yanı sıra adli sicilnizin temiz olması da önemlidir. Ehliyette ceza puanınız da bu noktada önemli bir detaydır. Toplam ceza puanınız 50'yi geçtiği takdirde Getir'den olumlu dönüş alma ihtimaliniz azalır.

Getir Esnaf Kuryelerin Araç Bakım ve Yakıt Giderlerini Kim Karşılar?

Getir esnaf kuryelerin araç bakım ve yakıt giderleri konusunu, başvurusu sırasında görüşmelisiniz. Bu görüşme sırasında yakıtı ve araç masraflarını kimin karşılayacağını netleştirmeniz gerekir. Bazı yerlerde yakıt ve bakım giderleri karşılanabilir. Bazı Getir depoları ise bu giderlerin esnaf tarafından karşılanmasını bekler.

Getir Kuryeleri Günde Kaç Saat Çalışır?

Getir Kuryeleri Günde Kaç Saat Çalışır

Getir kuryelerinin çalışma sürelerinin genellikle çok fazla olduğu söylenir. 8-15 saat arasında değişen çalışma süreleri, kuryelerin hem zihinsel hem de fiziksel olarak oldukça yorulmasına sebebiyet verir. Çalışma saatlerinin uzamasında özellikle eleman yetersizliği etkili olan bir durumdur. Eleman sayısının yetersiz olduğu durumlarda çalışma saatleriniz ciddi anlamda artabilir.

Getir çalışma saatlerinde belirli esneklikler tanır. Firmada part time çalışabileceğiniz gibi kendi belirleyeceğiniz saat aralıklarında da çalışabilirsiniz. Fakat çalışma saatiniz azaldıkça kazancınız da buna bağlı olarak azalır. Getir kuryesi olmak için gerekli şartları taşıyorsanız siz de bir an önce başvurunuzu yaparak çalışmaya başlayabilirsiniz. İşe daha kolay alışmak için yaz aylarında çalışmaya başlamanız daha iyi olur.

Getir Kuryelerinin Maaşları Ne Kadardır?

Getir kuryesinin maaşları asgari ücret seviyesinde olsa da ek ödemelerle daha fazla kazanmak mümkündür. Mesailer, bahşişler ve paket başı yapılan ek ödemeler sayesinde kuryelerin kazancı artar. Bazı çalışanlar için 15 bin TL'ye varan ödemeler söz konusudur. Getir'de bahşişler müşteriler tarafından online ortamda size gönderilir. Bu sayede bahşişlerle beraber kazancınız artar. Aynı zamanda hafta sonları kampanyalar kapsamında yer alan paketler için alışveriş çeki kazanma şansı elde edersiniz.

Getir Kuryelerinin Çalışma Şartları Ağır mıdır?

Getir kuryelerinin çalışma şartlarının rahat olduğunu söylemek zordur. Genel olarak kuryelerin çalışma şartları zordur. Özellikle sürekli motosiklet kullanılması nedeniyle olumsuz mevsim koşulları kuryeler için can sıkıcı olabilir. Bunun yanı sıra iş kazası riskleri de çalışanlar için sorun oluşturur. Getir çalışanlarını korumak için kask gibi gerekli ekipmanları tedarik eder. Firma teslimat süreçlerinde kuryelerinin can güvenliğini her zaman ön plana alır. Trafikte hız yapan, kırmızı ışıkta geçen ya da herhangi bir şekilde kuralları ihlal eden kişilerin iş sözleşmesi feshedilir.

Getir Kuryelerine Hangi Ekipmanları Verir?

Getir Kuryelerine Hangi Ekipmanları Verir?

Getir, kuryelerine iş ile alakalı bazı ekipmanlar verir. Bu ekipmanlar arasında telefon, kask ve mont yer alır. Telefon ile siparişin götürüleceği konuma ulaşmak daha kolay olur. Kask ise kuryelerin güvenli bir şekilde motor kullanmalarına yardımcı olur. Getir amblemi taşıyan montlar hem firmanın tanıtımını yapar hem de kuryeleri olumsuz hava koşullarından korur.

Getir Kuryelerinin Psikolojik Açıdan Taşımaları Gereken Özellikler Var mıdır?

Getir kuryeleri psikolojik açıdan bazı özelliklere sahipse işlerini daha kolay bir şekilde yürütürler. Kuryeler sürekli insanlarla muhatap olacağı için güler yüzlü olmalıdır. Aynı zamanda zorlu müşterilere karşı sabırlı olmakta da fayda vardır. Trafik güvenliğini önemsemek, verilen işi özenle yapmak; bir kuryede bulunması gereken diğer özelliklerdir.

Sıkça Sorulan Sorular

Getir kuryesi olmak için yaşadığınız yerdeki Getir bürolarına başvurmalısınız.

Getir kuryeleri günde 8-15 saat arasında değişen esnek çalışma sürelerine sahiptir.

Getir'in çalışma şartları ağırdır. Fakat mesailer gerektiği gibi düzenlendiğinde ve depoda yeterli sayıda kurye olduğunda daha rahat koşullarda çalışmak mümkündür.

İlgili Yazılar