Evde İş Fikirleri 2021 - Ek İş Ne Yapabilirim?

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 28 Mart 2021
  • 663 okunma
  • 1 beğeni

Biz insanlar üretmek ve vaktimizi değerlendirme konusunda kısıtlı zamanı kullanma adına türlü arayışlar için de olabiliyoruz bazen. Kişisel gelişimin de aynı zamanda önemli bir parçası olan iş hayatı sadece sosyalleşme ya da kariyer için gerekli değil elbette. Aynı zamanda yan gelir elde etmek veya masraflarımızı daha iyi kontrol etmek için gerekli olabiliyor. Genelde ek iş olarak adlandırılan ve evden çalışma şekliyle birçok iş talebinin karşılandığı işler de var. Bazı çalışmalar ofise gitmeden, planladığınız bir zaman dilimi içinde yapacağınız işle de size gelir kapısı oluşturmaktadır. Bugün yazımızda, evde yapılabilecek işler nelerdir? Çalışma şekli ve sağlayacağı gelir imkanı neler olabilir? Bunları sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz. Sayfamıza bir göz atıp hangi işlerin cazip ve fikir olarak ilgi çekici olduğunu görmeye ne dersiniz? Öyleyse, evde iş fikirleri yazımıza geçiyoruz.

1- Evcil Hayvan Bakıcılığı

Evcil Hayvan Bakıcılığı

Son zamanlarda ilanlarda da rastlayabileceğiniz evcil hayvan bakıcılığı bir süreliğine evcil bir canlıyı bırakacak kimsesi olmayan kişilerin geçici olarak bakım için aradığı kişiler için verilmiş bir ilandır. Bu konuda talebe bağlı olarak değişen bakıcılık süresi, müşterinin belirlediği ücret ve içeriğindeki masraflarla beraber aylık geliri de değişebilmektedir. İster bu konuda ilan hazırlayıp panolara asın. İsterseniz Pet sitelerinin forum sayfalarında yorum bırakın. Hayvanlarla ilgilenmekten hoşlanıyor evde bakım sağlayabilirim diyorsanız iyi bir referansla da bu işi sürdürebilir kendinize gelir kapısı yaratabilirsiniz.

Ayrıca Türkiye'de olmayan ve yeni gelişmeye başlayan 14 farklı iş fikri bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

2- Satış Temsilcisi

Satış Temsilcisi

Son günlerde sıkça duymaya başladığımız satış temsilciliği işi evden de yapılacak işler arasına girmiş durumda. Yüz yüze görüşmelerin de sınırlara tabi olduğu pandemi sürecinde, evinizin sıcaklığında çalışmak isterseniz ciddi gelir kazanabileceğiniz bu iş tavsiyeler arasındadır. Telefon veya internet üzerinden iletişime geçtiğiniz kişilere reklam ve satış anlamında görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Komisyon karşılığı sattığınız bir üründen de ay sonunda iyi gelir yakalayabilir, kariyerinize de bir yön vermiş olabilirsiniz.

3- Online Öğretmen

Online Öğretmen

Özellikle sayısal alanda Matematik ve Fen bilimleri gibi alanlarda iyi bir eğitimciyseniz ya da yabancı dil, size güzel olanaklar sağlayan bir iş fikrimiz var, Online Öğretmenlik. Günümüzde gitar dersinden, resim sanatına kadar pek çok alanda dersler Online mecralar üzerinden takip ediliyor. Deneyimi öncelik verenlerin çoğunlukta olduğu bu sisteme dahil olarak keyifli bir iletişimle güzel kazançlar da elde etmeniz mümkün.

4- Anket Doldurmak

Anket Doldurmak

Yine evinizden fazla zaman harcamadan yapabileceğiniz akmasada damlasın diyebileceğiniz küçük çaplı kazanç getiren işlerden biri anket doldurmak. Sadece bilgisayar üzerinden karşınıza çıkan soru panellerinde sorulara, araştırmalara destek vererek anket başında 2-3 dolar kazanabilirsiniz.

5- Ev Yemekleri Yapmak

Ev Yemekleri Yapmak

Elinin lezzetini karlı bir iş için kullanmak isteyen kişiler için önerdiğimiz son derece keyifli bir uğraş da ev yemekleri yapmak. Civarınızda yer alan restoran, pastane veya paket servisi yapan kafelere de yaptığınız yemekleri satış için önerebilir, gelir yaratabilirsiniz. Günümüzde ev yemeği, birçok fast food mekanlarından daha fazla tercih edilir oldu.

6- Çevirmenlik

Çevirmenlik

Yabancı dil bilmek, kuşkusuz bir nimet. Gelişen çağda artık yabancı dile olan ilgi, ülkeler arası etkileşimi güçlendirmek adına da önem kazandı. Çevirmenlik mesleği evden yapabileceğiniz ve birçok şirket yöneticisinin personel ihtiyacı olan bir konu. Yetkinliğiniz olan yabancı dile dair ilanlar ve Online kariyer sitelerinde yer alan başvuru formlarını doldurarak aylık 4000 TL’ye kadar gelir kazanmak mümkün.

7- Yüksek Sayıda Takipçili Sayfa

Yüksek Sayıda Takipçili Sayfa

Bazı işler sadece bir telefon ve maille bile başarılabilecek kadar kısa zaman alan ve yormayan türdendir. Buna bir örnek ise sosyal medya aracını etkin kullanan kişiler için. Yüksek takipçi sayısı olan Facebook, Twitter, Instagram sayfalarının ciddi rakamlarla satışı gerçekleşebiliyor. Bu konuda kişiden kişiye değişse de takipçi sayısı 10000 ve üzerindeyse gelir yapmak adına  bu konuda siz de bazı küçük girişimler başlatabilirsiniz. Hatta şunu da söyleyelim sayfanızın popülerliğini etkileyen takipçi sayısı sizi bir şirket gibi görüp reklam vermek isteyenler için de etkili bir özelliktir

8- Anahtarlık Üretimi

Anahtarlık Üretimi

Kimi insan zihnen çalışmayı kendisine yakın bulur kimisi de el becerilerine güvenir. Anahtarlık üretimi de el becerisi ve hızına güvenen kişiler için sunulmuş bir ek gelir yöntemi. Çevrenizde bijuteri, tuhafiye ve el işi ürünler satan kişilerle irtibat da kurarak uygun komisyonlar karşılığı iş bölümü yapabilir ve gelir kazanabilirsiniz. Kendinize has tasarım özelliğine sahip anahtarlıklar da yapıyorsanız bunu sosyal medyadan duyurabilir, internet üzerinden satış gerçekleştirebilirsiniz.

19 farklı sermayesiz iş fikirleri bilgilerine de bakabilirsiniz.

9- Blogger

Blogger

İster kişisel sayfanız olsun ister tanıtım içerikli sayfa olsun. Blogger olarak kendi sayfanızı Online mecrada tanıtabilir, ciddi izlenme ve takip edilme oranı yakalayabilirsiniz. Bunun sonucu olarak sayfanızın artan trafik durumuyla reklam teklifleri paralel olarak artacaktır. Yazım yeteneğinize güveniyor ve iyi bir etkileşim yaratabilirim diyorsanız bu iş fikri sizin için idealdir.

10- Seslendirme

Seslendirme

Seslendirme yapmak işten öte keyifli bir uğraş aynı zamanda. Ses tonu ve diksiyon konusunda kendinizi yeterli ve hünerli görüyorsanız, seslendirme işi de ek gelir için uygun bir yöntem. Freelancer, Bionluk adlı sitelerde bu tarz ilanlara rastlamanız mümkün. Aylık 2000-3000 arası kazanç elde etmeniz mümkündür. Çalışmalarınızı kaydederek daha sonra bunu referans olarak Youtube kanallarında kullanmanız ayrıca etkili olacaktır.

11- Oda Kiralama

Oda Kiralama

Evinizin kullanmadığınız bir odası mı var? Belki de bir tatil beldesinde yaşıyorsunuz. Belki yalnızsınız ve evinizin bir odasını kiraya vererek evinizde bir ses olsun istiyorsunuz. O halde oda kiralama işini öneriyoruz. Gelir anlamında fayda sağlayacak bu iş fikri, üniversite öğrencileri ya da ev ortamında konaklamak isteyen turistler için cazip gelmektedir. Bu konuda bazı sosyal medya kanallarında ve online mecralarda ilana ulaşılabiliyor.

12- Youtuberlık

Youtuberlık

Youtube kanalı açıp kendinizi fikirlerinizi ve hayata geçirmek istediğiniz projeyi Youtube kanalıyla insanlara aktarmanız artık çok kolay. Üstelik bu işi yıllardır başarıyla yürütüp popüler olan çok sayıda insan var. Kendinize ait ilgi duyulabileceğini düşündüğünüz bir yeteneğiniz ya da çalışma planınız varsa ciddi takipçi kazanıp yüksek meblağlar kazanabileceğiniz youtuberlik iş fikri tam size göre.

13- Hediyelik Eşya

Hediyelik Eşya

El becerinizi kendi tasarımınızla birleştirip hediyelik eşya amacıyla satış gerçekleştirmeniz de evden yapılacak iş fikri konusunda size yardımcı olacaktır. Bijuteri ve kırtasiyelere de satış yapabileceğiniz kendinize has tasarımlı eşyalar, süs eşyası, cüzdan veya bere gibi farklı ürünler de olabilir. Ne kadar orijinal bir ürün olursa o denli dikkat çekeceğini düşünürseniz iyi bir gelir yaratmak sizin ne kadar orijinal fikirler ürettiğinizle ilgili olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Evden çalışma fikri için zaman planlaması ve işin niteliklerine göre bir ön hazırlık yapmak önemlidir. Sosyal çevrenizi bu amaçla bilgilendirmeniz de faydalı olacaktır.

Evden Online vasıtasıyla yapacağınız işler arasında, anket doldurma, Web sayfaların soru-yanıt sistemi temsilciliği, makale yazmak, çevirmenlik, bloggerlik gibi işleri sayabiliriz.

İlgili Yazılar