Amazon Flex Nedir? Amazon Flex Türkiye’de Var Mı?

  • Minik Tospik yazdı.
  • 11 Mayıs 2021
  • 2.696 okunma

Sizden bağımsız bir teslimat işi olarak boş vakitlerinizde paketleri müşterilere teslim ederek kendi zaman çizelgenizde çalışarak saatte 25 Euro’dan fazla gelir edebileceğiniz sistem: Amazon Flex.

Her geçen gün müşterilerine daha iyi, kaliteli ve esnek bir şekilde hizmet vermek için çabalayan Amazon, hem müşteriler hem de ek iş arayan bireyler için fırsatlar yaratmaktadır.

Amazon Flex olarak bilinen program, Amazon’un teslimat ağını genişletmesine, “Black Friday” gibi ürün talep dönemlerinde teslimatları arttırmasına ve müşteriler açısından ilgili teslimatın hızlanmasına olarak tanır.

Amerika gibi çeşitli ülkelerde, kişilerin ek gelir kazanma şansına sahip olduğu Amazn Flex, Amazon’Un kendi paket dağıtım sistemine sahip bir alt şirket olarak kurulmuştur.  Kişileri, müşterilerin çevrimiçi perakendecilerden satın aldıkları ürünleri teslim alması için kurye – aracı olarak işe alan ve gelir kazanmasına olanak sağlayan Amazon Flex, yurt dışında yaşayan Türkler tarafından da oldukça rağbet gören bir sistem.

Yaklaşık 29 kategoride 125 milyon ürün satıp genişleyen yelpazesini daha da arttırmak ve teslimat sürelerini kısaltmak isteyen Amazon, Melbourne, Sidney gibi konumlarda açtığı sipariş karşılama merkezlerinden sonra daha birçok konumda da merkez açmaya devam ediyor.

Her geçen gün daha da büyük alanlara yayılan Amazon Flex, teslimatlar için en hızlı, en ucuz ve en esnek çözümü bulma arayışında; çevrimiçi marka devlerinin temel bir bileşeni haline geldi.

Sitemizden evde iş fikirleri bilgilerine de bakabilirsiniz.

Amazon Flex Türkiye’de Var Mı? Amazon Flex Hizmetinin Olduğu Ülkeler

Amazon Flex Türkiye’de Var Mı? Amazon Flex Hizmetinin Olduğu Ülkeler

Yurt dışında pek çok ülkede kullanımıyla bir gelir kaynağı olan Amazon Flex, şu an için Türkiye’de bulunmamaktadır. Yurt dışında yaşayan bireylerin ek iş olarak çalıştığı bir sistem olan Amazon Flex, başka ülkelerde yeni merkezler açıp teslimat ağını büyütmeye devam etmektedir.

Amazon Flex başlıca olarak:

  • Baden – Württemberg,
  • Mannheim,
  • Bürstadt,
  • Herrenberg,
  • Kreis Bodensee,
  • Bayern,
  • München,
  • Schweinfurt,
  • Augsburg,
  • Berlin,
  • Bayreuth,

gibi konumlarda bulunan merkezlerde faaliyet göstermektedir.

Amazon Flex’e Başlamak İçin Sahip Olunması Gereken Gereksinimler

Amazon Flex’e Başlamak İçin Sahip Olunması Gereken Gereksinimler

Faaliyet gösteren ilgili konumlarda Amazon Flex bünyesinde çalışıp ek gelir kazanmak için kişilerin sahip olması gereken belirli gereksinimler bulunmaktadır.

  1. Amazon Flex bünyesinde faaliyet göstermek için ilk şart reşit olmaktır. (Bazı merkezlerde sürücü güvenliğinden dolayı başvuru üst sınır yaşı 21’i bulabilmekte)
  2. Amazon Flex için kendiniz bağımsız teslimat yapacağınızdan dolayı şirket, sözleşmeli bir çalışan olmadığınız için size araç tahsis etmeyecektir. Bu yüzden Amazon Flex’te teslimat işi yapabilmeniz için kendinize veya kendisinden teslim alabileceğiniz bir yakınınıza ait “dört kapılı” bir aracınız olmalıdır.
  3. İlgili bölgelerde geçerli olacak şekilde bir sürücü belgesine ihtiyacınız vardır.
  4. Şahsınıza ait olması koşuluyla Amazon Flex uygulamasını kullanıp kolay bir şekilde ekrandan takip yapabileceğiniz bir akıllı telefona sahip olmanız gerekmekte.

Amazon Flex’in Avantajları

Amazon Flex’in Avantajları:

  • Reşit olmak koşuluyla dört kapılı bir arabaya ve bir akıllı telefona sahipseniz Amazon Flex sizin için çok iyi bir ek gelir fırsatı olacaktır.
  • Yurt dışında faaliyet gösteren ve teslimat amaçlı benzer işleylere sahip olan Uber gibi sistemlerle karşılaştırıldığında, Amazon Flex bu merkezlerden çok daha az zahmetli ve kazanç getirisi daha yüksek biri iş.
  • Amazon Flex bünyesinde teslimata başlamak için karışık resmi başvuru süreçlerinden geçmenize gerek yok. Temel kişisel bilgileriniz, ilgili kriterlere dayalı olanaklarınız ve geçerli sürücü belgeniz ile kolayca Amazon Flex’e başvurabilirsiniz.
  • Herhangi bir teslimat teklif bildirimi aldığınızda iş ile ilgli konum, saat ve teslim süresinin size uygunluğuna göre teklifi kabul edebilir ya da geri çevirebilirsiniz.

Ayrıca Daha Rahat Sürüş Sağlayacak 12 En İyi Araç Kamerası Önerisi adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Amazon Flex’in Dezavantajları

Amazon Flex’in Dezavantajları:

  • Amazon Flex ile dağıtım yapmaya başladığınız ilk zamanlar, ilgili konumdaki teslimat işleyişinden haberiniz olmayacağı için uygulamadan size gelecek olan teslimat tekliflerinin ne zaman yayınlanacağını bilemezsiniz. Herhangi bir zamanda teklif ilan edilebilir. Ayrıca uygulama sesli uyarı göndermediği için Amazon Flex uygulamasını gün içinde mümkün olduğunca sık sık kontrol edip teslimat tekliflerinin takibini sağlamanız gerekiyor.
  • Bazen konumu bulmaya çalışmanıza bağlı olarak fazla yakıt harcayabilirsiniz. Ancak teslimatı gerçekleştirdiğiniz aracın yakıtını her koşulda kendiniz karşılamak zorundasınız.
  • Bazı paketler diğerlerinden daha ağır olacağı için gün içinde bazı teslimatlarda oldukça yorulabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Amazon Flex’te genel kategori olarak “Yemek Teslimatı” ve “Ürün Teslimatı” olmak üzere iki çeşit teslimat teklifi yer almakta.

Yaşadığınız il ve konuma uzak olan merkez başvurularının olumlu sonuçlanması daha düşük bir ihtimal olsa da, birkaç el belge ile başka konumlar için başvuru yapabilmek mümkün.

Arama motorunuza “Amazon Flex” yazarak şirketin sitesine ulaşabilir, yaşadığınız konumu ve size uygun olan merkezi seçerek Amaxon Flex resmi sitesi üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Yazılar