İzmirim Kart Bakiye Sorgulama, Öğrenme, Yükleme

  • Tugba yazdı.
  • 16 Mart 2023
  • 190 okunma

İzmirim Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri ile kartın kullanılması daha kolay hale gelir. Her şehirde ulaşım özel bir kart sistemi ile sağlanır. İzmir'de kullanılan kartın adı İzmirim Kart'tır. Bu kartı yanınızda bulundurduğunuz sürece İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı araçlardan sorunsuz bir şekilde yararlanabilirsiniz. İzmirim Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme, bu kartın kullanımı için yapılması gereken işlemlerdir.

İzmirim Kart hem İzmir'de yaşayanlara hem de şehre dışarıdan gelenlere kolaylık sağlar. Başka bir yerden İzmir'e geldiğinizde tekrar tekrar para ödemesi yapmamak için İzmirim Kart almanızda fayda vardır. Şehirde yaşayanlar ise bu kartı kullanarak ulaşımı daha avantajlı hale getirebilir. Kartın farklı kullanım alanlarının bulunması sayesinde günlük işlerinizdeki para alışverişini azaltırsınız.

İzmirim Kart, turistik bir gezi amacıyla şehirde bulunanlara da avantaj sağlar. Şehrin turistik bölgelerine ulaşım sağlamak için İzmirim Kart'ın indirimli aktarma özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Böylece aynı gün içerisinde birden fazla kez otobüse binebilir ve avantajlı fiyatların ayrıcalığını yaşarsınız.

İzmirim Kart Nedir?

İzmirim Kart Nedir?

İzmirim Kart, toplu taşımada kullanılan ve farklı geçerlilik alanları da bulunan bir kart türüdür. Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir kartı olarak planlanan bu kart, İzmir'de hayatın kolaylaşmasına katkıda bulunur. Kart, şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılabilir. Aynı zamanda şehirde bulunan akıllı tuvaletlere de bu kartı kullanarak giriş yapabilirsiniz. Şehirde bulunan teleferikler ve buz pistlerinden de İzmirim Kart bakiyenizi kullanarak yararlanabilirsiniz.

Bir şehirde bir yerden bir yere gitmenin en zahmetsiz yolu olan toplu taşımayı cazip hale getiren detaylardan biri kartlı biniş sistemleridir. İzmirim Kart'a benzer birçok sistem, farklı şehirlerde de kullanılır. Bu sayede para kullanmaya gerek kalmaz. Yeterli bakiyeniz olduğu sürece bu kartın ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.

İzmirim Kart ile biniş yapabileceğiniz araçlar şunlardır:

  • Otobüs
  • Metro
  • İZBAN
  • Vapur
  • Teleferik
  • BİSİM
  • Otopark
  • Sasalı
  • Tuvalet
  • Buz pisti

Kartın kullanım alanının bu denli geniş olması sayesinde yanınızda para olmasa bile sosyal ortamlarda bulunabilir ve ailenizle keyifle zaman geçirebilirsiniz. İzmirim Kart kullanımı sırasında sizden ne kadar ücret alınacağını, izmirimkart.com.tr adresindeki tarife hesaplama aracını kullanarak öğrenebilirsiniz.

İzmirim Kart Nasıl Alınır?

İzmirim Kart Nasıl Alınır?

İzmirim Kart almak için izimirimkart.com.tr adresinden başvurunuzu yapmalısınız. Online başvuru olanağınız yoksa bizzat belediyeye başvurarak da kartınızı çıkarabilirsiniz. Online olarak kart çıkarmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Önce izmirimkart.com.tr adresine girmelisiniz.
  • Ekranın sağ kısmında bulunan "İlk Kart Başvurusu" seçeneğine tıklamalısınız.
  • Gelen ekranda size uygun olan seçeneği tercih etmelisiniz.
  • Öğrenci, öğretmen, 60 ve 65 yaş kartı seçeneklerinden uygun olanı seçmelisiniz.
  • Uygun olan seçeneğin yanında "tıklayınız" yazan alana tıklamalısınız.
  • Ardından "Devam Etmek İçin Tıklayınız" yazan alana tıklamalısınız.

Öğrenci kartını tercih ettiğiniz takdirde gelen ekranda kimlerin kartı alabileceğini ve alamayacağını görürsünüz. İlk olarak ön başvuru formunu doldurmanız gerekir. Başvuru formunu doldurduktan sonra sizden kart ücreti olarak 50 TL tahsil edilir. İnternetten başvurunuzu yaptıktan sonra kart başvuru merkezlerinden kartınızı alabilirsiniz. Kartınızı almak için başvuru merkezlerine bir adet fotoğrafınızı da ibraz etmelisiniz. Fotoğrafınız biyometrik özelliklere sahip olmalıdır. Ön başvuru yaptığınız takdirde kısa sürede kartınızı alabilirsiniz.

Öğrencilerin kayıtları online ortamda sorgulandığı için öğrenci belgesi getirmenize gerek yoktur. Ancak eğer sorgulamada sorun ortaya çıkarsa öğrencilerden belge de talep edilebilir. İzmirim Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemlerini yapabileceğiniz başvuru merkezleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Konak Başvuru Merkezi
  • Fahrettin Altay Aktarma Merkezi
  • Bostanlı Başvuru Merkezi
  • Bornova Başvuru Merkezi
  • Üçyol Başvuru Merkezi

İzmirim Kart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

İzmirim Kart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

İzmirim Kart bakiye yükleme işlemi için ilk olarak izmirimkart.com.tr adresine girmelisiniz. Bu adrese girdikten sonra sağ kısımda yer alan menüden "TL Yükleme" seçeneğini tercih etmelisiniz. Bu seçeneği tercih ettikten sonra karşınıza gelen ekranda da TL yükleme seçeneğini tercih etmeniz gerekir. Burada sizden akıllı kart numaranız istenir. Akıllı kart numarası, kartın ön yüzünde yer alır. Bu numarayı girdikten sonra ekranda beliren güvenlik kodunu girerek ödeme aşamasına geçebilirsiniz. Ödeme sırasında kredi kartlarını ve online alışverişe açık banka kartlarını kullanabilirsiniz.

İzmirim Kart'a online olarak yaptığınız yüklemelerin bakiyenize yansıma süresi en geç bir saattir. Bir saat içinde yansımayan bakiyeler için şoföre bilgi vermeniz gerekir. Bu sayede bakiyenizin hesabınıza yansıması için gerekli işlem yapılır. İzmirim Kart'a en az 1 TL tutarında dolum yapabilirsiniz. En yüksek dolum miktarı ise 300 TL olarak uygulanır.

İzmirim Kart Telefona Nasıl Yüklenir?

İzmirim Kart uygulamasını telefonunuza indirmek için Play Store ve App Store uygulamalarını kullanabilirsiniz. Eğer telefonunuz Android işletim sistemine sahipse Play Store'dan; IOS işletim sistemine sahipse App Store'dan indirme işlemi yapabilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra ekranda bulunan seçenekler arasından bakiye yüklemeyi tercih etmelisiniz. Bakiye yükleme işlemlerini telefonunuzu kullanarak da kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aynı zamanda bakiye sorgulama, yeni kart tanımlama gibi işlemleri de uygulama üzerinden gerçekleştirme şansınız vardır. Kartınızla ilgili işlemleri bulunduğunuz her ortamda yapabilmek için uygulamayı yüklemenizde fayda vardır.

İzmirim Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

İzmirim Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

İzmirim Kart bakiye sorgulama işlemi yapmak için izmirimkart.com.tr adresine girmeniz gerekir. Bu adreste bulunan menüden "Bakiye Sorgulama" seçeneğini tercih etmelisiniz. Ardından akıllı kart üzerinde yer alan numarayı yazarak "Devam Et" yazan alana tıklamalısınız. Bakiye sorgulama yaparak ne kadar bir dolum yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Özellikle indirimli kart kullananlar, indirimlerden yararlanmaya devam edebilmek için kartlarını her zaman yanlarında bulundurmalıdır. Bakiye sorgulama işlemini belirli aralıklarla yapmanızda fayda vardır. Toplu taşıma araçlarına binmeden önce sorgulama yaparak kalan miktarı öğrenebilirsiniz.

İzmirim Kart Çalınırsa Ne Yapmak Gerekir?

İzmirim Kart çalınırsa yapmanız gereken yeni bir kart almaktır. Kart başvuru merkezlerine giderek yeni kart talebinde bulunabilirsiniz. Yenileme işlemi sırasında sizden 50 TL ücret alınır. Aynı zamanda biyometrik bir adet fotoğrafınızı da başvuru sırasında ibraz etmelisiniz. Başvuru sırasında ödeme için telefonunuza link gönderilir. Bu link üzerinden ödeme yapma şansınız vardır. Aynı zamanda Vakıfbank şubelerine giderek de ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kartınız çalındığında ya da kaybolduğunda bir an önce başkasının kullanımına kapatmakta fayda vardır. Kapatma işlemleri için 0850 209 35 35'i de arayabilirsiniz. Bu sayede kartınızın başkası tarafından kullanımını engelleyebilirsiniz. Eğer kişiselleştirilmiş bir kartınız yoksa kart numarasını bir yere yazmanızda fayda vardır. Böylece gerekli durumlarda kapatma işlemi yapabilirsiniz.

Kendinize ait olmayan bir kartı kullandığınız takdirde ceza uygulamaları ile karşılaşırsınız. Haksız kullanımların ilk tespitinde 2, ikinci kez tespitinde 4 aylık bir ceza uygulanır. Eğer 3 ve daha fazla kez bir kişinin usulsüz kullanımı tespit edilirse 6 aylık bir ceza öngörülür. Bu süreler boyunca kişisel İzmirim Kart kullanımı engellenir.

İzmirim Kartı kaybetmemek için gerekli özeni göstererek güvenli bir kullanım olanağı elde edebilirsiniz. Bu sayede kartınızı her ihtiyaç duyduğunuz an kullanabilirsiniz. İzmirim Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri ile kartınıza ilişkin tüm detayları kolayca öğrenebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İzmirim Kart İzmir'de toplu taşıma araçlarından yararlanmak ve farklı tesislerden yararlanmak için kullanılan bir karttır.

İzmirim Kart ücreti 50 TL'dir.

İzmirim Kart ile metro, belediye otobüsü, vapur gibi toplu taşıma araçlarının hepsine binebilirsiniz.

İlgili Yazılar