Evden Ürün Satarak Para Kazanma Yolları 2022

  • Cahil Uzman yazdı.
  • 6 Şubat 2022
  • 300 okunma

Evden ürün satarak para kazanma, bilhassa son günlerde sıklıkla tercih edilmeye başladı. Kendi gelirine ek olarak para kazanmak isteyenler, evden gelir sağlama amacı taşıyan ev hanımları, boş zamanı olanlar ya da pandemi dönemini değerlendirmeyi düşünenler için evden ürün satışı yapmak en güzel yöntem haline geldi. Sosyal medya platformlarında da işletme hesaplarının popüler hale gelmesiyle pek çok kişi için yeni iş kapısı açıldı. Peki evden ürün satarak para kazanma yolları nelerdir?

İnternetten Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

İnternetten Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Konuyla ilgili söylenmesi gereken ilk şey, işletme sahibi olmak için acele etmek yerine ürünleri öncelikle internet üzerinden satmaya başlamanın ve bu şekilde kendinizi tanıtmanın daha doğru olduğudur. Zira ürünleriniz internetten çok daha çabuk ve daha fazla kişi tarafından tanınacaktır. Öte yandan ürünlerini satışa çıkarma planı ve bu planı büyütme niyeti olanların neredeyse hiçbir maliyet olmaksızın evden ürünlerini satması çok daha karlı olmaktadır. O halde internetten satış yapılabilecek platformlara bakalım:

Instagram

Günümüzün en popüler sosyal medya mecraları arasında yer alan Instagram milyonlarca insan tarafından kullanılır. Etkileşim oranı fazla olduğundan ve işletme hesabı özelliği bulunduğundan Instagram’dan satış yapmaya başlayarak işletmesini büyüten pek çok hesap vardır. Bu sebeple evden satış yapma düşüncesinde olanların Instagram hesabının bulunması çok faydalı olacaktır. Eğer işleri büyütme planınız yoksa kişisel hesapla evden ürün satışı yapmanız mümkündür. Ancak ufak satışlardan başlayarak işleri büyütmek istiyorsanız işletme hesabı açmanız şarttır.

İşletme hesabıyla devam ediyorsanız hedef kitlenizi belirlemek oldukça mühimdir. Ayrıca Instagram üzerinden ücretini ödeyerekreklam vermek de mümkündür. Vereceğiniz reklamlar müşteri kitlesiyle etkileşiminizi artıracak en iyi yoldur. Öte yandan takipçi sayısı yüksek Instagram hesaplarıyla görüşerek hediye ürünler karşılığında ürünlerinizi tanıtmalarını isteyebilirsiniz.

Facebook

Facebook sosyal medya platformu olarak son yıllarda yükselişte olmasa da ürün satışı için en makul yöntemlerden biridir. Bilhassa belli yaştaki kişiler hala yaygın olarak kullandığından bu kitleye satış yapma niyetiniz varsa Facebook öncelikli yeriniz olabilir. Ancak evden ürün satışı yapmak için tek platformdan satış yapmak yerine tüm platformlarda aynı anda satış yapmaya çalışmak daha faydalı olacaktır. Genellikle Facebook gruplarında yapılan paylaşımlarla satış yapılır. Öte yandan Facebook’un mağaza açma özelliği de bulunur.

Twitter

Twitter üzerinden direkt olarak satış yapılmasa da başka herhangi bir platformdan ürün satışı yapacak kişilerin Twitter hesabına sahip olması faydalı olacaktır. Twitter’daişletme hesabı ya da mağaza açma özelliği bulunmaz; ancak yine de markanızı oluşturduğunuzda burası ürün tanıtımı yapmakiçin ideal yerdir.

Son olarak, evden ürün satışı yapmayı düşünenlerin daha büyük hedefleri olması durumunda web sitesi kurmak ya da başka web siteleriyle anlaşarak ürün satışını gerçekleştirmek en iyi seçenekler olacaktır.

Evden Satılabilecek Ürünler Nelerdir?

Evden Satılabilecek Ürünler Nelerdir?

Evden ürün satabileceğim platformları öğrendim, peki neler satabilirim diye merak ediyorsanız cevabı burada! İşte evden satılabilecek ürünler

Eski Eşyalar

Artık kullanmayacağınız ev eşyalarını vegiymeyeceğiniz giysilerinizi satarak elden çıkarmak hem depolama alanınızı boşaltmak hem de para kazanmak için en iyi yoldur. Bu amaçla çalışan pek çok ikinci el eşya satma platformu vardır. Kullanmadığınız eşyalarınızı satışa çıkarmak için sahibinden, Letgo, Dolap ya da Gardrops gibi uygulamaları tercih edebilirsiniz.

El Yapımı Ürünler

Zanaat ya da sanat dallarından birine yeteneğiniz varsa ve sıklıkla yeni ürünler ortaya çıkarıyorsanız bu ürünleri Etsy benzeri sitelerde ya da Instagram gibi sosyal medya platformlarında satışa sunabilirsiniz. Bu yolla belki zengin olmayabilirsiniz ancak kesinlikle ek gelirkapınız olacaktır. Örneğin basit ve kolay aksesuarlar yapmaya yatkınsanız bunları satarak kolaylıkla para kazanabilirsiniz.

Yeni Aldığınız Ürünler

Para kazanmak için bazen ilk olarak para harcamak gerekir. Çeşitli e-ticaret sitelerinden alışveriş yaptıktan sonra onlara yeni düzenlemeler yaparak satışını yapabilir ve büyük paralar kazanabilirsiniz. Hatta alışveriş sitelerinde kampanyalı dönemlerde yakaladığınız ürünler bu anlamda sizin için çok daha karlı olacaktır. Tabii siteleri düzenli olarak takip etmelisiniz. Ancak stok yapmak yerine sınırlı sayıda alım yapmak daha mantıklıdır. Zira stok yaptığınız ürüne zamanla ilgi azalabilir ve ürün elinizde kalabilir.

Eski Kitaplar

Evden ürün satarak para kazanma yollarından biri de eski kitaplarınızı elden çıkarmaktır. Eğer koleksiyoncu değilseniz okuyup bitirdiğiniz kitaplarınıza başkaları talip olabilir. İkinci el kitap satan yerler çoğunlukla kitabın ederinin %25’ini size nakit olarak öder. Dolayısıyla bu hem evinizi temizlemek hem de para kazanmak anlamına gelir.

Geri Dönüşüme Açık Malzemeler

Günümüzde geri dönüşüm doğaya saygıyı göstermenin en ideal yollarından biridir. Üstelik geri dönüştürülebilen ürünler saymakla bitmez. Gazeteler, torbalar, kutular ve şişeler gibi pek çok ürünü geri dönüştürmek mümkündür. Geri dönüşüm merkezlerinininternet sitelerini takip ederek aldıkları ürünleri toplamaya başlayabilirsiniz.

Fotoğraf

Fotoğraf çekmeyi çok mu seviyorsunuz? Örneğin deniz kenarındasınız ve hemen manzaranın fotoğrafını yakaladınız. Bu hobinizden para kazanmaya ne dersiniz? Shutterstock ya da 123RF.com gibi web siteleri daima lisanslı yeni fotoğraf arayışındadır. Üstelik bunlara para öder. Çektiğiniz fotoğrafları bu sitelere yükleyerek para kazanmayı deneyebilirsiniz. Ancak söylendiği kadar basit olmayabileceğini bilmelisiniz!

Toptancıdan Alınan Ürünler

Hangi ürünü satmayı düşünüyor olursanız olun bu ürünü toptancılardan temin etmek çok daha uyguna mal olacaktır. Toptancılardan aldığınız ürünlerin fiyatına kar payınızı ekleyerek evden satışını yapmak mümkündür.

Ev Yapımı Yemekler

Herkesin yemekten fazlasıyla zevk aldığı ancak yapması son derece zahmetli olduğundan ve uzun sürdüğünden dışarıdan almayı tercih ettiği yemekler vardır. Örneğin mantı, gözleme, yaprak sarması, içli köfte ve hatta diyabetik tatlılar bunlardan sayılabilir. Bu yiyecekleri hazırlayarak bölgenizdeki restoran vekafelere satmak için çabalayabilirsiniz. Bu tarz yemeklere ek olarak başka aperatif yiyecekler veya ev reçelleri gibi kahvaltılık gıdalar hazırlayabilirsiniz.

Organik Ürünler

Evden ürün satarak para kazanma yollarından diğeri ise organik üretim yaparak evinizden satış yapmaktır. Bildiğiniz üzere son dönemde organik gıdalara talep oldukça fazladır. Eğer bahçeli evde yaşıyorsanız ve mevsim koşulları uygunsa burada organik sebze ve meyveler yetiştirerek bu ürünleriinternetten satışa sunabilirsiniz. Hatta kimi zaman apartmanda yaşayan kişiler bile saksılarda ürün yetiştirerek satabiliyorlar.

Evden Ürün Satarak Para Kazanmanın Diğer Yolları

Evden Ürün Satarak Para Kazanmanın Diğer Yolları

Satış yapmak deyince hepimizin aklına ürünler gelir ancak evden satış yapmak üzere düzenlenebilecek hizmetler de vardır. Örneğin;

Serbest Çalışma

Size para olarak geri dönebilecek herhangi bir alanda (bilhassa internet alanında) yetenekli ya da deneyimliyseniz çalışmalarınızı bionluk.com benzeri web sitelerinde tanıtıp kendinize müşteriler bulabilirsiniz. Yapmak için can attığınız şeylerle uğraşırken yeni insanlarla tanışarak bağlantılarınızı genişletmek ve böylece gelir elde etmek, evde para kazanmak için olağanüstü yöntemlerden biridir diye düşünüyoruz.

Oda Kiralama

Evet, güvenlik zafiyetine fazlasıyla açık olduğu için en ideal yol gibi görünmeyebilir ancak güvendiğiniz sağlam kiracılar bulursanız, evinizin odasını kiralamak çok kötü fikir sayılmaz. Hem başkasına yardım etmiş olursunuz hem de fazladan gelir elde etmiş olursunuz. Bölgenizdeki oda-ev piyasasına bağlı olarak belirleyeceğiniz fiyatla odanızı kiralayabilir veya internet üzerinden airbnb.com.tr sitesinden kısa/uzun dönem kiracılar bulabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yaptığınız satışlardan vergi alınması, satışın nereden yapıldığından ziyade kazandığınız yıllık paraya göre belirlenir. Vergi muafiyeti sınır her sene için ayrı hesaplanır. Örnek vermek gerekirse 2021 yılı için bu sınır 240.000 TL’dir.

Gönderi maliyetlerini en aza indirme amacıyla e-ticaret ile ürün satan işletmeler ile kargo firmaları arasında uygulanan prosedüre kargo anlaşması denmektedir. Böylelikle işletmeler ürünlerini müşteriye ulaştırmak için minimum ödemeyi yaparlar.

İlgili Yazılar