Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Tugba yazdı.
  • 28 Mart 2023
  • 89 okunma

Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu yapmak için atılacak adımlar, ihtiyaç sahipleri için önemli bir bilgidir. Konya, Türkiye'nin göç alan ve iş imkanları fazla olan şehirlerinden biridir. Ancak insanlar çeşitli nedenlerle bu şehirde yaşamını sürdürmekte zorlanabilir. Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu yapmak için gerekli adımları tamamlayarak yaşamınızı sürdürmek için maddi destek alabilirsiniz.

Konya Büyükşehir Belediyesi belirli dönemlere özel ya da süreklilik arz eden yardımlar yapmaktadır. Engellilere, maddi güçlük çeken ailelere ve öğrencilere yönelik olan farklı yardımlar, ayni ve nakdi olarak yapılabilir. Örneğin, Konya Büyükşehir Belediyesi pandemi dönemine yönelik destekler sunmuştur. Aynı zamanda Ramazan ayına özel yardımlar da söz konusu olmaktadır.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Yaptığı Sosyal Yardımlar Nelerdir?

Konya Büyükşehir Belediyesinden yaptığı sosyal yardımlar arasında sosyal yardım kartı, eğitim desteği gibi seçenekler vardır.  Sosyal yardımlardan yararlanmak isteyenler, başvurularını Konya Büyükşehir Belediyesine bizzat giderek yapabilir. Bazı yardım türleri için başvurular internet üzerinden yapılabilir. Başvurularda ihtiyaç sahipliği kriterine dikkat edilir. Yardım almak isteyenlerin yetersiz bir gelire sahip olması ve yaşamını sürdüremeyecek kadar zor durumda olması gerekir. Hak etmediği halde yalan beyanlarla yardımlardan bir şekilde yararlanma hakkı elde edenlere ceza uygulanır. Bu nedenle sadece gerekli şartları taşıdığınıza emin olduğunuz takdirde sosyal yardımlara başvurmalısınız.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartı, yardımların daha insani bir şekilde yapılmasını amaçlayan bir kart türüdür. Bu sosyal yardım kartını kullanarak alışveriş yapabilir ve ihtiyaçlarınıza sosyal yardım kartı ile ulaşabilirsiniz. Sosyal yardım kartı pandemi döneminde çıkarılan bir uygulamadır. Kart için başvurular, pandemi döneminde dijital kanallar vasıtasıyla alınmıştır. Mevcut zaman diliminde başvuru yapabilmeniz için herhangi bir online kanal ya da internet sitesi adresi bulunmamaktadır. Bu nedenle bizzat Konya Büyükşehir Belediyesine giderek başvurularınızı yapabilirsiniz. Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu sonuçları açıklandıktan sonra eğer yardım almaya hak kazanırsanız ödemeleriniz kartınıza aktarılır.

Konya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Desteği Başvurusu

Konya Büyükşehir Belediyesi eğitim desteği başvurusu konya.bel.tr adresinden yapılır. Bu adrese girdikten sonra sağ tarafta yer alan "Eğitim Destekleri" seçeneğine tıklamanız gerekir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Desteği Başvurusu

Yukarıdaki kısımdan eğitim desteğine ve engelli desteklerine ulaşılabilir. Tarımsal destekler de aynı kısımdadır. Eğitim desteği ile ilgili alana tıkladıktan  sonra gelen ekranda yardım türünü seçmelisiniz.

Konya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Desteği Başvurusu

Gelen ekranda ilkokul, ortaokul ve lise yardımı seçeneği yer alır. Aynı zamanda mesleki eğitim öğrencileri için de ayrı başvuru alanı vardır. Size uygun olanı seçerek başvurunuzu yapmalısınız.

Başvurunuzun ilk aşamasında ekranda yer alan metni okumanız ardından okuduğunuza dair kutucukları işaretlemeniz ve "Devam Et" seçeneğine tıklamanız gerekir. Ardından gelen ekranda sizden istenen bilgileri girmelisiniz.

2023/03/post-1679224649-089-egitim-5.webp

Ekranda yer alan kategori seçenekleri arasında şunlar yer alır:

  • 8. sınıf LGS Türkiye geneli %0,1
  • Anne baba ayrı
  • Kendisi %40 ve üzeri engelli
  • Anne baba vefat
  • Anne şehit
  • Anne vefat
  • Baba şehit
  • Baba gazi
  • Baba vefat

Yukarıdaki seçeneklerden uygun olanı tercih ederek eğitim yardımlarından yararlanabilirsiniz.

Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Desteği Başvurusu

Konya Büyükşehir Belediyesi engelli desteği başvurusu, konya.bel.tr adresinden yapılır. Bu adrese girdikten sonra sağ kısımda bulunan "Engelli Destek Merkezi" seçeneğine tıklamanız gerekir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Desteği Başvurusu

Engelli desteğinden yararlanmak için ilk önce ekrana gelen metni onaylamalısınız.

Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Desteği Başvurusu

Gelen ekranda sizden istenen bilgileri girerek "Devam Et" yazan alana tıklamalısınız. Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu alternatiflerinden uygun olanlara başvurunuzu yaptıktan sonra sonuçları beklemeniz gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartı, sosyal yardımların insani şekilde yapılmasını sağlayan bir sistemdir.

Konya eğitim desteği her yıl eğitim döneminin ilk aylarında yatırılır.

Konya eğitim desteği konya.bel.tr adresinden başvuru yaparak alınabilir.

İlgili Yazılar