Fethiye'nin En Güzel 16 Plajı

  • Minik Tospik yazdı.
  • 28 Nisan 2021
  • 381 okunma
  • 1 beğeni

Son zamanların değil tüm zamanların tatil popüleri Fethiye… Doğa harikası Muğla ile Akdeniz’in güzel denizinin kesişimiyle gerçekten de böyle olması gerekiyormuş gibi hissettiriyor. Üstelik çok sevilen ve çok sevildiği için aynı oranda da tahrip edilen bölgelerden de kendini ayırıyor diyebiliriz. Bu eşsiz cennetin her köşesi ayrı güzeldir ama biz sizin için plajlarını derledik. İşte Fethiye’nin 16 güzel plajı…

Aksazlar Koyu

AKSAZLAR KOYU

Aksazlar Koyu’nun aslında doğal bir plaj değil. Fakat Fethiye’nin merkezine çok yakın olması ve aynı zamanda sınırları içerisinde bir kamp alanı barındırmasından dolayı ziyaretçiler tarafından sevilen Fethiye’nin popüler koylarından biri.

Girişte şezlong ve şemsiyenin de dahil olduğu bir ücret talep ediliyor. Duş, tuvalet ve kabin ihtiyaçlarını da karşılayan plajda deniz suyu sığ ve genellikle durgun oluyor. Ayrıca güzel doğası yaz sezonunda toplu düğün- nişan gibi toplu organizasyonlar için de kullanılabilmektedir.

Ayrıca Foça'da En İyi 8 Kamp Alanı Tavsiyesi adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Akvaryum Koyu

AKVARYUM KOYU

Burada herhangi bir tesis, plaj ve hatta buraya gelen bir kara bağlantısı olmamasına rağmen sırf denizi için bu listeye girmeyi hak ettiğine karar verdik. Suyunun berraklığı ve temizliği o kadar can alıcı ki içerdeki balıkların tüm hareketlerini sanki suyun üstündelermiş gibi görebiliyorsunuz. Koyun ismi de buradan geliyor zaten…

Belcekız Plajı

BELCEKIZ PLAJI

Aslında burası hepimizin aşina olduğu, belki gidip gördüğü belki de sosyal medyadan tanıdığı bir plaj, meşhur Ölüdeniz’in en çok bilinen bölgesidir. Uzunluğu yaklaşık olarak 3 kilometre olan bu plaj halk plajı olması sebebiyle girişinde herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Bölge adının aksine denizi dalgalı ve derin fakat yine de güzel. Halk plajı olduğu için kendi teçhizatınızla gelebileceğiniz gibi belli bir ücret karşılığı şezlong ve şemsiye de kiralayabilmektesiniz. Plajın arka tarafında birkaç tane kafe de bulunduğu için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız da kolayca karşılanacaktır. Ayrıca bu plaj, yine meşhur yamaç paraşütü atlayıcılarının da iniş yeri. Gün boyu onları izleyerek veya onlara katılarak denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Boncuklu Koyu

BONCUKLU KOYU

Yine hem kamp hem günübirlik deniz ve plaj hizmeti sunan plajın sahili çoğunlukla çakılla karışık kumdan oluşmaktadır. Denizinde ise daha iri çakıllar vardır bu yüzden deniz ayakkabısı bu plaj için iyi bir tercih olabilir. Fakat denizin berraklığı buna değecektir.

Tatil için daha hareketli ve eğlenceli bölgeleri sevenler için de ideal bir nokta olacaktır çünkü koyun içerisinde happy hour konseptini bile uygulayan Sea Me Beach isimli bir işletme de bulunmaktadır.

Büyük Samanlık Koyu

BÜYÜK SAMANLIK KOYU

Halk plajı olarak hizmet veren plajın sahili yine kumla karışık çakıldan oluşmaktadır. Denizi ise Fethiye’nin diğer plajlarından da alışık olabileceğiniz gibi berraktır ve çoğunlukla taşlıktır; aynı zamanda sığ ve dalgasızdır.

Halk plajı olması sebebiyle girişi ücretsizdir ama arabayla geldiyseniz otopark için ücret talep edilmektedir. Ayrıca bölge içerisinde bisiklet ve yürüyüş parkurları, sahilinde çocukları eğlendirmek amacıyla denize doğru kurulmuş bir kaydırak, bir iskele ve ziyaretçilerin dinlenebilmesi için çardaklar bulunmaktadır. Koyun arka tarafı ise ormanlıktır ve piknik alanı olarak kullanılabilmektedir.

Akyaka'da mutlaka gezilmesi gereken 10 yer bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Cennet Koyu

Cennet Koyu

Cennet Koyu Fethiye’nin saklı kalmış cevherlerinden bir tanesi desek yeridir. Buraya da Akvaryum Koyu gibi karadan ulaşım bulunmamaktadır. Yaya olarak zorlu tepeleri aşabilir veya bir tekne yardımıyla cup diye denizin içine dalabilirsiniz. Fakat neyse ki burada bir sahil bulunmakta. Yine kumla karışık çakıl ağırlıklı olan bu sahilin herhangi bir tesisi yok. Bu bölgede bulunan tek tesis bir çadır kamp alanına ait ve burada tuvalet/ restoran gibi hizmetler bulunmaktadır. İhtiyaçlarınızı bu tesisten karşılamanız mümkün.

Çalış Plajı

ÇALIŞ PLAJI

Çalış Plajı, sanki şehrinizin göbeğinde denize girebiliyorsunuz gibi bir his bırakmakta ziyaretçilerin üzerinde. Oldukça geniş bir alana sahip ve plaj boyunca oteller ve restoranlar bulunmaktadır. Bir halk plajı olduğu için girişte bir ücret talep edilmiyor fakat denizi oldukça dalgalı ve taşlık. Plajda şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz gibi çadırınızla gelip sahile kurulabilirsiniz.

Darboğaz Koyu

DARBOĞAZ KOYU

Karadan arabayla ulaşamayacağınız bir koy daha… Ama o kadar güzel ki yine dağları tepeleri aşarak veya tekne aracılığıyla gitmek isteyeceksiniz. Darboğaz denen asıl yer, yani kayalık bölgenin tam ortası tam bir havuz gibi.

Kamp yapmaya, günübirlik denize girmeye, öyle sadece oturmaya her türlü amaç için gidebilirsiniz. Tabii yanınıza yiyecek- içecek almayı ihmal etmeyin çünkü yayaların bile zor ulaştığı bölgeye işletmeler henüz gelememiş…

Deve Plajı

fethiye deve plajı

Bu sefer yürüyerek bile gidemeyeceğiniz, sadece tekne turlarıyla ziyaret edebileceğiniz bir koy, Deve Plajı. Herhangi bir işletme yok. Dolayısıyla oldukça sessiz ve sakin. Sıcak ve berrak suyu, küçük çakıl taşlı sahiliyle görmeye değer…

Gemile Plajı

GEMİLE PLAJI

Aynı isimli adanın hemen karşısında bulunan Gemile Plajı’nın sahili tüm Fethiye sahilleri gibi çakıllı, suyu da oldukça temiz. Plajda bir işletme mevcut ama herhangi bir ücret talebi olmadığı için keyfinizce oturabilmektesiniz. Ayrıca bu sahilden yola çıkan teknelerle aynı zamanda ören yeri olan Gemile Adası’na ulaşıp, eski çağlardan kalma kalıntıları da inceleme şansınız bulunmaktadır.

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu, Küçük Kargı Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunmaktadır. Fethiye’deki diğer koyların aksine kumluk ve sığ bir denize sahiptir. Bu sebeple çocuklu aileler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Girişinde belli bir miktar ücret talep edilen koyda ayrıca şemsiye/şezlong kiralama, yemek temin edebileceğiniz yerler, kamp alanı, su sporları imkanları ve tam pansiyon çalışan bir otel de bulunmaktadır.

Kabak Koyu

KABAK KOYU

Fethiye’ye bağlı güzel köylerden biri olan Faralya’da bulunmaktadır Kabak Koyu. Sahili çakıllı, denizi dalgalı ama berraktır. Koya Ölüdeniz’den deniz yoluyla, Fethiye’den ise kara yoluyla ulaşmak mümkündür. Sadece şemsiye kiralama olanağı bulunan koyun etrafında market ve kafeler; ayrıca duş, tuvalet ve kabinler bulunmaktadır. Ayrıca bölgenin ziyaret edilebilecek bir de meşhur şelalesi vardır.

Karaot Plajı

KARAOT PLAJI

Taşlık bir sahile, dalgalı ve biraz da bulanık bir denize sahip olan plajın en ilgi çekici özelliği Caretta Caretta’ların buraya uğruyor olması! Bu nedenle plaj sınırlarında şemsiye kurmak yasak. Ayrıca bir tesisi ve şezlong kiralama hizmeti de yok çünkü bölge sit alanı olarak geçmekte. Çadır kurmanızda herhangi bir engel yok tabii…

Katrancı Koyu Tabiat Parkı

KATRANCI KOYU TABİAT PARKI

Şehrin merkezine 15 kilometre uzaklıkta konumlanan Katrancı Koyu Tabiat Parkı hem günübirlikçilerin hem de kampçıların tercihi olabilmektedir. Kamp alanını ve plajı ayrı ayrı kurdukları iki ayrı koy bulunmaktadır ama koylar birbirinin aynıdır. Denizi sakin, dalgasız, kumluk, sığ ve temizdir. Ayrıca girişte ücret talep ediliyor.

Kelebekler Vadisi Plajı

KELEBEKLER VADİSİ PLAJI

Adını bölgede yaşayan 80’den fazla kelebek türü olmasından alan vadinin sadece manzarası bile gitmenize değecek nitelikte.

Bölge 1995 senesinden beri sit alanı ve bu yüzden tamamıyla beton yapılaşmaya kapalı. Bu sebeple sadece çadır kurulmasına ve ahşap küçük evler yapılmasına izin verilmektedir. Ayrıca, koy bir vadide bulunduğundan kara yoluyla ulaşım yok. Sadece Ölüdeniz’den hareket eden teknelerle bölgeye gelebiliyorsunuz.  

Ölüdeniz Lagün

ÖLÜDENİZ LAGÜN

Ölüdeniz sahilinin en ucunda, Tabiat Parkı içerisinde kalan Ölüdeniz Lagün bir Kumburnu’nu oluşturuyor ve lagünü kapatıyor. Bu sebeple bu burnun deniz tarafında kıyısı olduğu gibi lagünün içerisinde de bir kıyısı bulunmaktadır.

Milli parkın içerisinde olduğu için girişte ücret talep edilmektedir. Ayrıca içerisinde şezlong/şemsiye kiralama, restoran, duş/tuvalet/kabin, hatta su sporları ve yürüyüş parkurları gibi birçok hizmet bulundurmaktadır. En büyük avantajı ise, denizinin Ölüdeniz Belcekız Plajı’na göre daha sakin, dalgasız ve sığ olmasıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Hayır. Fethiye Muğla iline bağlı bir ilçedir. Şehrin en doğusunda bulunan Fethiye’nin Denizli, Burdur ve Antalya ile sınır konumundadır. Muğla’nın hem yüzölçümü hem de nüfus açısından en büyük ilçesi olmasından dolayı tek başına bir şehir olarak düşünülmektedir.

Fethiye Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesişiminde yer aldığından ve genel olarak bölgeye Akdeniz İklimi hâkim olduğundan kışları ılıman geçmektedir. Eğer amacınız deniz tatili yapmak değilse, sadece kafa dinlemek ve kültürel geziler yapmak istiyorsanız Fethiye tercih edilebilir bir seçenek olacaktır. Yalnız unutmayın ki Muğla genelinde olduğu gibi bölgenin kışları oldukça yağışlı da geçmektedir.

İlgili Yazılar