Denizli Kart Bakiye Sorgulama, Öğrenme, Yükleme

  • Tugba yazdı.
  • 30 Mart 2023
  • 468 okunma

Denizli Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri, kartın devamlı kullanılabilmesi açısından önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olan Denizli'de ulaşım belediye otobüsleri ve dolmuşlar vasıtasıyla sağlanır. Dolmuşlarda para geçerlidir. Ancak belediye otobüslerinde Denizli Kart kullanılır. Denizli Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri ile kartı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Denizli Kart başvurusunun online olarak yapılması mümkün değildir. Kart almak isteyenler, başvuru merkezlerine giderek istenen belgelerle başvurmalıdır. Kart yükleme işlemi online olarak yapılabilir. Bakiye sorgulama için ayrı bir link bulunmasa da kart numarasını ve yükleme miktarını girdikten sonra kartınızda ne kadar bakiye olduğunu öğrenebilirsiniz. Denizli Kart çeşitleri arasında indirimli ve ücretsiz olanlar da vardır. Gerekli şartları taşıyanlar bu kartları kullanabilir.

Denizli Kart kullanarak şehrin pek çok yerini gezebilirsiniz. Denizli turistik değeri yüksek bir kent olduğu için gezebileceğiniz pek çok yer mevcuttur. Pamukkale, Karahayıt, Güney Şelalesi, Laodikeia gibi pek çok yeri keşfetmek için kartınızı kullanabilirsiniz. Yeterli bakiye yükleyerek günlük ulaşım için de kullanabilirsiniz.

Denizli Kart Çeşitleri Nelerdir?

2023/03/post-1679244170-7799-denizli-3.webp

Denizli Kart çeşitleri arasında farklı seçenekler mevcuttur. Bu kart çeşitlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Öğrenci kartı
  • Ücretsiz kart
  • Kontörlü kart
  • Sivil kart
  • 2, 3, 4 ve 5 binişlik kartlar

Öğrenci kartından yararlanmak isteyenlerin öğrenci belgesi ve fotoğraf ile başvuru yapması gerekir. Öğrenci kartlarında bir biniş 3,90 TL'dir. Abonman bilet almanız da mümkündür. 30 günlük 80 abonman biniş 210 TL olarak uygulanır. Sivil abonman almak isteyenlerden kimlik ve vesikalık fotoğraf istenir. Otuz günlük abonman için 300 TL alınır. Ücretsiz Denizli Kart kullanım hakkına sahip olanlar şunlardır:

  • %40 ve üzeri engelliler
  • Şehit, gazi ve gazi yakınları
  • 65 yaş üstü olanlar

Engelliler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alacakları belge ile başvuru yapabilir. Gazi ve şehit yakınları da durumlarını kanıtlayan bir belge ibraz etmelidir. Bunun dışında başvuru için kimlik fotokopisi ve fotoğraf istenir. Kontörlü Denizli Kart, herkes tarafından kullanılabilir. Bu kartı almak isteyenlerin 15 TL tutarındaki kart ücretini ödemesi gerekir. Kartınızı yükleme noktalarından doldurduktan sonra size verilen fişi saklamanız herhangi bir hak kaybı yaşamamanız açısından önemlidir.

Denizli Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Denizli Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Denizli Kart bakiye sorgulama işlemlerini şehrin farklı noktalarında bulunan kiosklardan yapabilirsiniz. Kiosklardan yükleme gibi işlemleri de yapma şansınız vardır. Yükleme noktalarından da ne kadar bakiyeniz kaldığını öğrenebilirsiniz. Bakiye sorgulama işlemleri için Denizli Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde ve mobil uygulamasında ayrı bir ekran bulunmaz. Ancak buradan bakiye yükleme yaparken miktarını da sorgulayabilirsiniz. Denizli Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemleri için yaygın olarak şehirdeki kiosklar ve yükleme noktaları kullanılır. Henüz tam dijitalleşemeyen Denizli Kart için online sistemlerin geliştirilmesi gerekir.

Denizli Kart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Denizli Kart bakiye yükleme işlemi için ilk olarak denizliulasim.com.tr adresine giriş yapmanız gerekir. Ardından sağ tarafta bulunan "Denizli Kart Online TL Yükleme" seçeneğine tıklayınız.

Denizli Kart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Gelen ekranda istenilen bilgileri eksiksiz şekilde yazmalısınız.

Denizli Kart Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

Sizden kart numarası ve yükleme tutarı istenir. Kart numarası 8 hanelidir ve kartın üzerinde yazılıdır. Ödeme adımını tamamladıktan sonra on dakika içerisinde bakiyeniz aktif hale gelir. Yükleme tutarı en az 10 TL olabilir. En fazla ise 200 TL tutarında yükleme yapılabilir. İnternetten ödeme yapabilmeniz için kartınızda 3D özelliğinin olması gerekir.

Denizli Kart Nasıl Alınır?

Denizli kart almak için belirli dolum merkezlerine başvurabilirsiniz. Denizli Kart almak için internetten başvuru yapmak mümkün değildir. Ancak dolum merkezlerine giderek başvuru yapabilirsiniz. Valilik kart dolum merkezinden başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bayramyeri'nde yer alan dolum merkezinden de başvurunuzu yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra üniversite kampüsündeki ve kapalı spor salonunun yanındaki dolum merkezinden de gerekli işlemler yapılabilir. Öğrenci kartlarının her yıl vizesinin yenilenmesi gerekir. Öğrenciler, her yıl yeni tarihli öğrenci belgelerini alarak başvuru yapmalıdır. Böylece kartlarını indirimli olarak kullanmaları mümkün olur. Denizli Kart almak için ilk olarak evrakları hazırlamalı ardından başvuru merkezlerine müraacat etmelisiniz. Her yıl gerekli vize işlemlerini yaptırarak indirimli kartlardan yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Denizli Ulaşım Ücretleri Ne Kadar?

Denizli ulaşım ücretleri kart türüne göre değişiklik gösterir. Kart ücretleri şu şekildedir:

  • Sivil abonman bir biniş 5,75 TL
  • Öğrenci kart 3,90 TL
  • Kontörlü Denizli kart 1 biniş 5,75 TL
  • Kullan at kart 2 biniş 18 TL
  • Kullan at üç biniş 24 TL
  • Kullan at dört biniş 30 TL
  • Beş biniş kullan at 36 TL

Denizli ulaşım ücretleri, yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ulaşım maliyetlerindeki artışa bağlı olarak otobüs biniş ücretleri de artar. Bu nedenle ulaşım zamlarını takip ederek bakiye yüklemelerinizi ona uygun şekilde yapmalısınız.

Denizli Kart Mobil Uygulamasından Hangi İşlemler Yapılır?

Denizli Kart mobil uygulamasından yapılabilecek işlemler oldukça çeşitlidir. Uygulamayı indirerek otobüs sefer saatlerini takip edebilirsiniz. Aynı zamanda durağa göre otobüsün nerede olduğunu da öğrenebilirsiniz. Mobil uygulamayı indirerek bakiye yükleme işlemlerini de yapabilirsiniz. Denizli Kart'ı uygulamaya kaydederek bakiye takibi yapmanız da mümkün olur.

Mobil uygulama sadece Denizli Kart bakiye sorgulama, öğrenme ve yükleme işlemlerine yönelik değildir. Bu uygulama üzerinden Denizli E-Belediye sistemini de kullanabilir ve daha pek çok işlemi yapabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Denizli öğrenci otobüs fiyatı 3,90 TL'dir.

Kart numarası kartın üzerinde yer alır ve 8 hanelidir.

Denizli sivil otobüs fiyatı 5 lira 75 kuruştur.

İlgili Yazılar