İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Tugba yazdı.
  • 27 Mart 2023
  • 125 okunma

İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu, online olarak da yapılabilir. İzmir, Türkiye'nin en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ve göç alan bölgelerinden biridir. Şehir her ne kadar güzelliğiyle ön planda olsa da burada yaşamını sürdürmekte zorlanan pek çok insan da vardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu ilebu insanların maddi ihtiyaçları bir nebze olsun giderilir.

Yardımlardan yararlanmak için online olarak başvuru yapabilir ya da belediyeye giderek de başvurularınızı iletebilirsiniz. Belediyenin Buca ve Konak'ta yardım başvuru merkezleri vardır. Bunun yanı sıra Bizİzmir Dayanışma Noktalarından da başvuru yapılabilir. Başvuru sahiplerinden ikametgah belgesi, kimlik fotokopisi gibi belgeler istenir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hangi Yardımları Yapar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlar noktasında çok sayıda seçenek sunar. Ayni ve nakdi olarak sunulan yardımlar sayesinde tüm ihtiyaçlara çözüm üretilir. Belediye tarafından yapılan yardımlar şunlardır:

  • Gıda paketi yardımı
  • Nakdi bayram yardımı
  • Ulaşım kartı desteği
  • Giysi yardımları
  • Eşya yardımları
  • Yakacak yardımları
  • Doğal afet nakdi yardımı
  • Süt kuzusu projesinden süt desteği
  • İlk ve ortaöğretim öğrencilerine kırtasiye ve kıyafet desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapmak için bizizmir.com adresine girmeniz gerekir. Bu adrese girdikten sonra sağ kısımda yer alan menüden"İzmir Dayanışması" yazan yere tıklamalısınız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İzmir Dayanışması kısmında "Sosyal Yardım Başvurusu" seçeneğini tercih etmeniz gerekir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru ekranında sizden birtakım bilgiler istenir. Bu bilgileri girerek başvuru yapabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu ekranda sizden kimlik numarası, doğum tarihi, cep telefonu bilgileri istenir. Ardından KVKK ve rıza metnini onaylayarak "Başvuru Yap" yazan alana tıklamalısınız. İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu için buradan genel bir başvuru yapabilir ya da ihtiyacınıza uygun diğer yardım seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Askıda Fatura Kampanyasından Nasıl Yararlanabilirim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi askıda fatura kampanyasından yararlanmak için bizizmir.com adresinden başvuru yapmalısınız. Bu adrese giriş yaptıktan sonra sağ kısımda menüde yer alan İzmir Dayanışması kısmına tıklamalı ardından "Askıda" yazan alana tıklamalısınız. Doğrudan ana sayfadan da Askıda Fatura seçeneğine ulaşabilirsiniz.

2023/03/post-1679165143-6567-izmir-4.webp

Askıda Fatura seçeneğine tıkladıktan sonra gelen ekranda, "Askıya Fatura Bırak" seçeneğine tıklamalı ve sonrasında sizden istenilen bilgileri girmelisiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Askıda Fatura Kampanyasından Nasıl Yararlanabilirim?

Bu kısımda sizden İZSU abone numarası, T.C. kimlik no, ad-soyad, doğum tarihi ve telefon bilgisi istenir. Ardından Başvur seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Askıda Fatura Kampanyasından Nasıl Yararlanabilirim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Askıda İş Yardımından Nasıl Yararlanabilirim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi askıda iş yardımından yararlanmak için bizizmir.com adresine girdikten sonra "Askıda İş seçeneğine tıklamalısınız. Bu kısımda uygun işler listelenir. İstenilen nitelikleri taşıdığınız takdirde burada yayımlanan ilanlara başvurabilirsiniz.

2023/03/post-1679167139-4164-izmir-7.webp

Yukarıdaki Bizİzmir sitesindeki mevcut bir ilan yer alır. Bu ilan sizin için uygunsa "Başvur" kısmından başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İzmir Beslenme Çantası Desteğinden Nasıl Yararlanırım?

İzmir beslenme çantası desteğinden yararlanmak için bizizmir.com adresinden başvuru yapmalısınız. Bu adreste ilk önce menüden "İzmir Dayanışması" kısmına ardından gelen ekrandan "Beslenme çantası desteği" kısmına tıklamalısınız. Bu yardım öğrencilere yönelik olduğu için ebeveyne ait bilgilerle başvuru yapılması gerekir. Ebeveynin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve cep telefonu bilgilerini girmelisiniz. Ardından "İşleme Devam Et" yazan kısma tıklayarak gelen ekranda istenen bilgileri girmeniz gerekir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu yaparak maddi durumunuzda iyileşme meydana gelene kadar yardımlardan yararlanabilirsiniz. Tüm yardımlar ihtiyaç durumuna dair gerekli incelemeler yapıldıktan sonra verilir. Eğer maddi durumunuz iyiyse bu yardımlardan yararlanmanız mümkün olmaz.

Sıkça Sorulan Sorular

İzmir'de yardım alabilmek için bizizmir.com adresinden başvuru yapmanız gerekir.

Başvurular ALO 153 üzerinden ve internetten yapılabilir.

Market ve mağazalarda kullanılan bu kart ihtiyaç sahiplerine verilir.

İlgili Yazılar