Yemeksepeti Kuryesi Nasıl Olunur? Yemek Sepeti Kurye Maaşı

  • Tugba yazdı.
  • 8 Eylül 2022
  • 539 okunma

Yemeksepeti, Türkiye'de online sipariş teslimatı yapan firmalar arasında yer alır. Firmanın yemek ve marketi siparişi için iki farklı uygulaması vardır. Market siparişlerini kuryeleri aracılığıyla teslim eden Yemeksepeti ile birçok kişi ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılar. Öte taraftan sipariş dağıtım konusunda müşterilerden gelen yoğun talep, kurye olarak çalışacak kişilere duyulan ihtiyacı da artırır. Bu ihtiyaca bağlı olarak Yemeksepeti sürekli yeni personellere ihtiyaç duymaktadır. Siz de Yemeksepeti'nde kurye nasıl olunur sorusuna cevap arıyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz. Yazımız sayesinde firma çalışanlarının ortalama maaş tutarını da öğrenebilirsiniz.

Yemeksepeti Kuryesi Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Yemeksepeti Kuryesi Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Yemeksepeti kuryesi olmak için gerekli şartları sağladığınız takdirde firmaya başvuru yapabilirsiniz. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Lise ve üzeri bir eğitim seviyesine sahip olmak
  • A2 ve A4 ehliyet sahibi olmak. Ehliyetin en az iki aylık olması gerekir. 
  • Deneyiminizin olması halinde işe girme şansınız yükselir.
  • Motosiklet sahibi olmak
  • Ekip içerisinde çalışma becerisine sahip olmak
  • Trafik kurallarına uygun bir biçimde araç sürmek

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilir. Başvurunuz onaylandığı takdirde sizden bazı belgeler talep edilir. Nüfus cüzdanı fotokopisi, adli sicil belgesi, ehliyet; bu belgeler arasında yer alır. Aynı zamanda daha önce aldığınız trafik cezalarını da bildirmelisiniz. Eğer öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizi; mezunsanız diploma örneğinizi ibraz etmelisiniz. Tüm bunların yanı sıra ikametgâh, fotoğraf, askerlik belgesi de sizden istenir. İşe başlamanız halinde Garanti Bankasına giderek hesap açtırmalısınız. 

Yemeksepeti'ne Nasıl İş Başvurusu Yapabilirim?

Yemeksepeti'ne iş başvurusu yapmak için online iş arama platformlarını kullanabilir ya da bizzat giderek başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sırasında sizden istenilen tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde iletmeniz önemlidir. Hatalı ve eksik bilgiler işe girme şansınızı azaltır. Aynı zamanda istenilen nitelikleri taşımadığınız gibi olumsuz bir algı da oluşabilir.

Yemeksepeti Kuryelerinin Sigortası Ödenir mi?

Yemeksepeti kuryeleri için sağlık sigortası yapılır. Aynı zamanda her türlü riske karşı kaza sigortası da uygulanır. Yemeksepeti maaşlı kurye statüsünde çalışanlar için sosyal sigorta söz konusudur. Esnaf kurye modelinde çalışanlar ise kaza ve özel sağlık sigortasından yararlanır. Bu sayede herhangi bir kaza durumunda tedavi masrafları sigorta üzerinden karşılanır. Aynı zamanda ölüm gibi istenmeyen durumlarda hak sahipleri de sigorta üzerinden ödeme alabilir.

Yemeksepeti Maaşları Ne Kadar?

Yemeksepeti maaşları çalışma saatlerine, kıdeme göre değişiklik gösterir. Bu noktada yaklaşık bir tutar söylemek gerekirse 6000 TL'lik bir ödemeden bahsedilebilir. Bu ücret zamanla daha da artarak 8000 TL bandına çıkabilir. Maaşların yanı sıra yan ödemeler de söz konusudur. Paket sayısındaki artışa bağlı olarak ekstra ödemeler yapılır. Aynı zamanda teslimat adresinin uzaklığının fazla olduğu durumda, çalışanlara fazladan ödeme gerçekleştirilir. Yemek ihtiyacı için Ticket gibi kartlar verilir.

Yemeksepeti'nde Çalışmak Zor mu?

Yemeksepeti'nde Çalışmak Zor mudur?

Yemeksepeti'nde çalışmak tüm dağıtım işlerinde olduğu gibi belirli zorluklara sahiptir. Bunun yanında düzenli maaş, ekstra ödemeler ve sunulan yan haklar nedeniyle bu firmada çalışmanın avantajlı olduğu söylenebilir. Kurye olmanın zor taraflarından biri sürekli dışarıda çalışmaktır. Özellikle mevsim koşullarının olumsuz olduğu durumlarda dışarıda çalışmanın zorluğu daha fazla hissedilir. Son yıllarda yaşanan kurye kazaları nedeniyle konuyla ilgili yeni düzenlemeler yapılmıştır. Olumsuz hava koşullarının söz konusu olduğu dönemlerde, kurye dağıtımları yasaklanmakta ya da Yemeksepeti gibi firmalar dağıtımlara ara vermektedir. 

Yemeksepeti'nde Kendi Aracımla Çalışabilir miyim?

Yemeksepeti'nde kendi aracınızla çalışma şansınız da vardır. Bu iş tipinde normal çalışan statüsünde değil de bir iş ortağı gibi değerlendirilirsiniz. Yemeksepeti başvurunuzu yaparken araç yakıt ve bakım giderlerinin kime ait olduğunu görüşmelisiniz. Aynı zamanda yasal sorumluluklarınızı ve haklarınızı da detaylı bir biçim de öğrenmelisiniz.

Yemeksepeti Çalışanlara Hangi Eşyaları Verir?

Yemeksepeti çalışanlara bazı eşyalar vererek teslimat süreçlerinde kullanmasını ister. Bu gereçler arasında; motor kaskı, koruyucu ekipmanlar, mont, yağmurluk gibi ürünler yer alır. Koruyucu ekipmanlar motor kullanımı sırasında güvenliği sağlamaya yöneliktir. Farklı mevsimlerde kullanılabilecek kıyafetler ise çalışanların olumsuz mevsimsel koşullardan etkilenmemesini sağlar.

Yemeksepeti Kuryeleri Kaç Saat Çalışır?

Yemeksepeti kuryelerinin günlük çalışma süresi 8 saat olarak belirtilir. Bu süre bulunulan bölgedeki yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterir. Aynı zamanda özel günler, sokağa çıkma yasakları gibi olağanüstü koşullar söz konusu olduğunda, yoğunluk ciddi anlamda artabilir. Çalışma süresindeki artışa bağlı olarak ücretler de artış gösterir.

Yemeksepeti'nde Çalışmanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Neler?

Yemeksepeti'nde Çalışmanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Yemeksepeti'nde çalışmanın olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsetmek mümkündür. Olumlu yönleri arasında düzenli maaşlar ve yan ödemeler gösterilebilir. Olumsuz yön olarak da sürekli dışarıda çalışmak, mola saatlerinin olmaması, telefonların şarjının teslimat süreçlerinde tükenmesi  gösterilebilir. Kuryelere Yemeksepeti tarafından verilen telefonların şarjının bitmesi durumunda teslimat aşamalarında aksaklıklar yaşanır. Bu da çalışma saatlerinin uzamasına neden olur. Aynı zamanda çay saati gibi olanakların olmaması çalışanlar tarafından en çok eleştirilen konular arasındadır. Sürekli sipariş dağıtan kuryeler, bu konulardaki taleplerini sık sık yinelemektedir. Yemeksepeti'nde kurye olmak isteyenler başvurularını yapmadan önce tüm bu detayları göz önünde bulundurmalıdır. Bunun yanı sıra psikolojik açıdan da bu mesleğe uygun olup olmadığınızı da değerlendirmenizde fayda vardır.

Sıkça Sorulan Sorular

Gerekli şartları sağlıyorsanız online iş arama sitelerinden Yemeksepeti'ne başvurabilirsiniz.

Yemeksepeti kuryeleri ortalama 6000-8000 TL arası maaş alır.

Yemeksepeti'nde çalışmak, yoğunluğun fazla olduğu zamanlarda bir nebze zorlaşabilir.

İlgili Yazılar